Hoe Ziet u Al Uw Opgeslagen Wi-Fi-Wachtwoorden op macOS

0
41

Het hebben van een complexe Wi-Fi-wachtwoord verhoogt uw veiligheid, maar ook uw kans om te vergeten een lange keten van letters en cijfers. Gelukkig zijn er twee snelle methoden voor het ophalen van uw eigen Wi-Fi-wachtwoord veilig en snel.

Sleutelhangertoegang

Uw Mac opgeslagen Wi-Fi-wachtwoorden aan je sleutelbos, en u kunt ze zien in de sleutelhangertoegang-applicatie op je Mac.

Om te starten, openen Spotlight Zoekopdracht door te klikken op het vergrootglas rechts bovenin de menubalk (of druk op Command + spatiebalk). Type “Keychain Access” in de nieuwe zoekbalk en druk op Enter/Return.

In de Keychain Access-venster dat verschijnt, klik op “Wachtwoorden.”

Dubbelklik op de naam van het Wi-Fi-netwerk. In het pop-up venster, vink je het “Wachtwoord Weergeven” aan te vinken. Je zou kunnen hebben om uw Mac de admin gebruikersnaam en wachtwoord in te onthullen het wachtwoord. Vergeet niet dat Keychain access slaat ook wachtwoorden voor verschillende apps, websites en meer.

Terminal

U kunt dit ook doen via de Terminal.

Tot het starten van een Terminal-venster op je Mac, open Spotlight Zoekopdracht door te klikken op het vergrootglas rechts bovenin de menubalk (of druk op Command + spatiebalk). Type “Terminal” en druk op Enter. U kunt ook de lancering van de Terminal opent u de Finder en navigeren naar Toepassingen > Hulpprogramma ‘ s > Terminal.

In dit nieuwe venster, typ de volgende opdracht vervangen “WIFI NAAM” voor de naam van het Wi-Fi netwerk:

veiligheid vinden-generic-wachtwoord -ga WIFI-NAAM | grep “wachtwoord:”

Je zou kunnen hebben om het type van je Mac gebruikersnaam en wachtwoord in te onthullen van het wachtwoord. Je Mac zal de weergave van het wachtwoord in de terminal in de platte tekst.

LEES VERDER

  • “Wat Doet “NGL” Betekenen, en Hoe Gebruik Je Het?
  • “Het Gebruik van Google Chrome is de Nieuwe Deep-Linking Functie
  • “Is Uw Telefoon’ s Touch Screen Beschadigd? Vermijd Deze Slechte Reparatie Tips
  • “Waarom Doet Google Zeggen Chrome Is Veiliger Dan De Grens?
  • “Hoe om Toegang te krijgen tot de iCloud-Diensten op Android