Varför Gör Google Säger Att Chrome Är Mer Säker Än Kanten?

0
57
Microsoft

Google rekommenderar att byta till Chrome för att använda tillägg säkert.” Det är märkligt, som den nya Microsoft Kanten är nu baserat på Krom. Du kan installera tillägg från Chrome Web Store i Kanten. Men Google rekommenderar emot det—varför?

Varför Gör Google För Att Varna Mot Kanten?

Google visar ett varningsmeddelande när du navigerar till Chrome Web Store i Microsoft Kanten. Chrome Web Store kommer att låta dig installera tillägg i Kanten, men det visar en stor banner reading “Google rekommenderar att byta till Chrome för att använda tillägg säkert” tillsammans med en länk för att ladda ner Google Chrome.

Så vad ger—varför Google tror att Microsoft Edge är en mindre säker plattform för förlängningar än Google Chrome, med tanke på att båda är baserade på samma underliggande Krom-kod?

Google kommer inte att säga. Varningsmeddelandet ger inga länkar för ytterligare information och Google har inte förklarat sin mening offentligt. Bleeping Dator bad Google att förklara budskapet men inte få ett svar.

Här är en teori: Skadlig tillägg regelbundet dyker upp i Chrome Web Store. När de upptäckte att Google kan göra mer än att bara ta bort dem från Butiken. Google kan fjärrinaktivera dem i alla Chrome webbläsare, se till Chrome-användare inte använder fortfarande att skadlig programvara. Det är precis som hur Apple på distans kan ta bort en skadlig app på din iPhone om det behövs.

Detta hände nyligen. I februari 2020, Google har upptäckt mer än 500 skadliga tillägg i Chrome Web Store, bort dem från Butiken, och på distans funktionshindrade dem på folks Datorer för att hålla Chrome-användare en säker.

Microsoft har utplånat en hel del av de tjänster från Google-koden av Microsoft Kanten, så det är möjligt att Google inte har något sätt att på distans stänga av skadlig tillägg i Microsoft Kanten webbläsare.

Kanten Varnar Chrome Web Store, För

Sedan igen, det kanske finns ett enklare svar. Microsoft varnar för att använda Chrome Web Store också.

Innan du installerar tillägg från Chrome Web Store i Kanten, du har att komma överens om att en varning att “Tillägg installeras från andra källor än Microsoft Store är ännu inte verifierats och kan påverka webbläsarens prestanda.”

I en värld där Microsoft ‘ s Edge varnar Google Chrome Web Store, kanske är det ingen överraskning att Chrome Web Store varnar mot Kanten.

Det skulle vara trevligt om Google och Microsoft räknat ut mellan två av dem och erbjöd upp vissa tydlig, användbar information till sina kunder. Google bör förklara detta kryptiska varningen, men vi är inte säkra på om företaget.

RELATERAT: Hur man Installerar Google Chrome-Tillägg i Microsoft Kanten

LÄS NÄSTA

  • “Hur man får Tillgång till iCloud-Tjänster på Android
  • “Hur kan man fästa en Webbplats för Windows-10 Aktivitetsfältet eller Start-Menyn
  • “Hur du tar Bort en Användare på Linux (och ta Bort Alla Spår)
  • “Windows 10 Buggy Uppdateringar av drivrutiner för Maskinvara Som Fasta
  • “Hur vill Avbryta Din Arenor Pro Abonnemang