Windows 10 Buggy Uppdateringar av drivrutiner för Maskinvara Som Fasta

0
43

Windows Update inte bara automatiskt uppdatera Windows-10-operativsystem—det automatiskt uppdaterar drivrutiner för hårdvara också. Det resulterade i många buggar, men Microsoft är att göra förbättringar, och att vissa av dessa drivrutiner som tillval.

Hur Windows 10 Har Varit Att Uppdatera Dina Drivrutiner

Mycket har skrivits om Windows 10 automatiska uppdateringar av operativsystemet, men drivrutiner för hårdvara går ofta förbises. Enheten tillverkare kan ladda upp nya versioner av sina drivrutiner till Windows Update och Windows 10 installerar automatiskt de när de är tillgängliga.

Drivrutiner för hårdvara kan innehålla allvarliga säkerhetsproblem eller fel som kan leda till allvarliga operativsystemet blir instabilt. De flesta vet inte att uppdatera sina drivrutiner manuellt och de flesta PC-tillverkare har fruktansvärda driver uppdatering verktyg. Det är därför Windows levererar hårdvara drivrutiner och uppdateringar via Windows Update.

Detta gör det också möjligt att installera Windows 10 på en ny DATOR utan att jaga de flesta drivrutiner för hårdvara—Windows kommer automatiskt att hitta och installera relevanta drivkrafter.

Fel, Fel, Fel

Tyvärr, gång efter gång, denna automatiska uppdateringen har lett till att fel smyger sig in. Här är bara några exempel. Följande förare var alla installerats automatiskt av Windows Update, som leder till hårdvara plötsligt bryta utan någon uppenbar anledning:

  • I Mars 2017, Microsoft släppt en drivrutin som bröt MTP-protokollet som används av Android-telefoner, mediaspelare och andra bärbara enheter. De skulle inte synas i File Explorer tills du gick igenom en 13-steg-process i enhetshanteraren för att ångra den skada.
  • I oktober 2018, Microsoft släppt en Intel audio driver update som bröt uppspelning av ljud på vissa system. Microsoft sade audio driver update var “felaktigt skjuts till enheter.”
  • En månad senare, har Microsoft släppt en Intel-grafik drivrutin som bröt uppspelning av ljud på andra system. Microsoft sade att Intel hade släppt fel versioner av sin förare display PC-tillverkare.
  • I februari 2016, chipmaker FTDI används Windows Update för att driva en uppdatering som identifierats och funktionshindrade falska marker bygger på dess utformning. Visst, de var förfalskningar—men FTDI var med hjälp av Windows Update, automatiska uppdateringar av drivrutiner för att bryta annars funktionella hårdvara att vissa människor hade blivit lurad till att köpa. Detta var andra gången FTDI används Windows Update för att attackera förfalskningar. I och med 2014, FTDI används Windows Update för att driva en drivrutin som faktiskt “igenmurat” den förfalskade hårdvara, vilket gör det icke-funktionella.

Anekdotiskt, vi har hört av många andra fall av automatiska uppdateringar av drivrutiner orsakar förödelse på väl fungerande system. Dessa är bara några av de exempel som vi minns.

Det skulle vara trevligt om dessa uppdateringar fått bättre tester och om några av dem var frivillig. Microsoft är bara att göra det med några av de senaste ändringarna.

Gör dig Redo för Valfria Uppdateringar av drivrutiner

Microsoft nu låter föraren tillverkare markera några uppdateringar av drivrutinen som “Manuell” snarare än “Automatiskt” när du laddar upp dem till Windows Update. Detta nya alternativ har gjorts tillgänglig för tillverkare på Februari. 19, 2020.

Från och med Windows 10 kommande 2004 uppdatera, även känd som 20H1 och väntat på Våren 2020, dessa förare kommer att finnas tillgänglig bakom en ny “Visa valfria uppdateringar” – länk på Windows Update Settings (diskinställningar).

Den här skärmen kommer att visa dig valfria uppdateringar av drivrutinerna för maskinvaran i DATORN. Den lyder “Om du har ett specifikt problem, en av dessa drivrutiner kan vara till hjälp. Annars, automatiska uppdateringar kommer att hålla drivrutiner uppdaterade.” Med andra ord, Microsoft uppmuntrar de flesta människor att inte bry sig om dessa uppdateringar.

Viktiga uppdateringar av drivrutiner med korrigeringar och patchar för andra allvarliga buggar fortfarande kommer att vara markerade som “automatisk” och kommer att installeras automatiskt av Windows Update.

RELATERAT: Vad är Nytt i Windows 10 20H1 Uppdatering, Anländer Våren till 2020

Microsoft

Alla Automatiska Uppdateringar av drivrutiner Kommer att Få en Långsam Utbyggnad

Microsofts tillkännagivande säger att alla parter kommer nu att kunna markera uppdateringar av drivrutiner för maskinvara som “automatisk”. Vid första, det låter lite tveksamt—behöver vi verkligen fler automatiska uppdateringar av drivrutiner för maskinvara?

Dock ser det ut som att Microsoft är på väg att göra mycket mer testning av dessa förare. När en ny version av drivrutinen är markerade som “automatisk” det kommer att bli långsamt rullas ut till Windows 10 St med “strypning”, precis som större uppdateringar för Windows-10. Endast ett litet antal PC-användare att få uppdateringen på första. Microsoft kan automatiskt identifiera problem och göra en paus i utbyggnaden. Windows Update kommer inte bara automatiskt att erbjuda föraren uppdatering till alla Datorer.

Microsofts Kevin Tremblay förklarar hur detta bör göra uppdateringar av drivrutiner, mindre buggig i en kommentar på Microsoft Tech-Samhället:

Alla förare som publiceras som automatiskt är föremål för föraren flighting, och gradvis utbyggnad. Under dessa perioder vi över telemetri kring utförandet av föraren, och det är effekterna på den totala hälsan. Vi fånga en hel del av föraren frågor på detta sätt innan de slog i Windows-användare bas stämning stora. Från slutanvändarens perspektiv tror vi att detta kommer att resultera i högre kvalitet drivrutiner (stabil, hög prestanda) levereras, och en bättre förmåga att hålla aktuella.

Det är inte klart exakt hur många drivrutiner för hårdvara var att gå igenom denna gradvisa process före februari 2020 förändring. Men det är definitivt inte alla av dem. En artikel publicerad i 2019 på Microsoft Hårdvara Dev Center portal för hårdvarutillverkare säger “så Småningom, alla drivrutiner som lämnats till Windows Update kommer att gå genom en stegvis utrullning.” Det föreslår några uppdateringar av drivrutinen var pressas omedelbart att alla tillämpliga enheter utan den successiva utbyggnaden processen.

Microsoft Kämpar Windows-10 Fel

Microsoft fortfarande kämpar med buggar—titta bara på den senaste tidens bugg i en säkerhetsuppdatering som orsakar människors filer försvinner.

Men totalt sett har Microsoft varit att göra Windows-10 uppdaterar mer stabil. Windows 10 November 2019 Uppdateringen var den bästa hittills, och Microsoft ger den kommande 2004 uppdatera en lång bugg-test-period just nu.

Uppdateringarna kommer inte att bli felfri över en natt, men med krav på uppdateringar av drivrutiner gå igenom gradvis testprocessen är ett klokt steg som bör förbättra saker och ting.

RELATERAT: Windows 10 November 2019 Uppdateringen Är den Bästa Ändå

LÄS NÄSTA

  • “Hur vill Avbryta Din Arenor Pro Abonnemang
  • “Vad Är en Kryptering Bakdörr?
  • “Hur Får man Gratis Internet (Hemma och I Offentliga)
  • “Hur kan man Kontrollera Om Din iPhone Renoverades
  • “Hur att Använda join-kommandot i Linux