Hur lösenordsskydda program på Din Mac

0
44
Khamosh Pathak

Du kan säkra din Mac med hjälp av ett lösenord eller Tryck på ID, men vad händer om du vill att individuellt lås specifika appar? Det finns ingen officiell Apple-lösning, men du kan använda en tredjeparts app för att få jobbet gjort.

Vi har hittat gratis AppLocker verktyg för att vara det bästa alternativet för att låsa ner dina appar. Det är en enkel meny bar app som gör att du kan lösenordsskydda apps med hjälp av ett lösenord. Du kan skydda en app gratis, men du måste betala $9.99 för att uppgradera och låsa upp den gräns och aktivera stöd för Touch-ID och Bluetooth låsa upp.

RELATERAT: Hur du Lägger till Mer Kontakt-ID Fingrar till Din Mac

Börja med att installera AppLocker-app från app Store på din Mac.

När du öppnar appen, du hittar en ny ikon i menyraden. Du kommer att se en popup-ruta som ber dig att ange ett lösenord. Här, klicka på “Setup Mitt Lösenord” – knappen.

Från Inställningar-menyn, skapa ditt lösenord (något som du inte kommer att glömma), och om du har en MacBook med Touch-ID, kan du också markera “Aktivera Touch-ID” alternativet. Nu, klicka på “Spara Lösenord” och sedan klicka på den röda stängningsknappen i det övre vänstra hörnet för att stänga Preferences).

Gå till menyraden och klicka på AppLocker-ikonen. Du kommer att se i den nedrullningsbara att appen är låst. Ange ditt lösenord och klicka på “Enter” knappen för att låsa upp appen.

Här bör du först kontrollera att “Starta vid Inloggning” – alternativet. Det kommer att se till att AppLocker startar upp automatiskt varje gång du startar upp din Mac och lås alla dina valda apps. För det andra, klicka på plustecknet (+) för att lägga till en app.

Från det nya fönstret, sök efter en app på din Mac och sedan klicka på den för att omedelbart lägga till programmet till låst apps listan.

Nu, när du avslutar programmet och försöker starta den igen, AppLocker kommer att fråga efter ett lösenord.

Om du vill ta bort en app från låst listan, gå tillbaka till menyn app, ange ditt lösenord och klicka sedan på “X” knappen nästa för att appens namn.

AppLocker fungerar bara när man lanserar en app. Om en app är öppen, och du kommer tillbaka till det, det kommer fortfarande att vara i olåst läge. Om du vill låsa dina appar på en dag-till-dag-basis, se till att avsluta appen när du går bort från din Mac. Du kan också använda snabbtangenten “Command” med “+” för att omedelbart låsa alla appar.

Om du använder Apple Anteckningar app, bör du vet att du kan lösenordsskydda enskilda noter också.

RELATERAT: Hur lösenordsskydda Anteckningar på iPhone

LÄS NÄSTA

  • “Hur man får Tillgång till iCloud-Tjänster på Android
  • “Hur kan man fästa en Webbplats för Windows-10 Aktivitetsfältet eller Start-Menyn
  • “Hur du tar Bort en Användare på Linux (och ta Bort Alla Spår)
  • “Windows 10 Buggy Uppdateringar av drivrutiner för Maskinvara Som Fasta
  • “Hur vill Avbryta Din Arenor Pro Abonnemang