Hoe een Website Vastmaken aan het Windows-10 Taakbalk en Menu Start

0
96

Het hebben van een snelle toegang tot vaak gebruikte of moeilijk te onthouden websites bespaart u tijd en frustratie. Of gebruik Chrome, Firefox of Rand, u kunt een snelkoppeling toevoegen aan een site naar uw Windows-10 taakbalk en menu Start.

Google Chrome

Ga naar de website die u wilt vastmaken. Klik op de drie verticale dots in de rechterbovenhoek van Chrome, plaats uw muis op “Tools” en klik op “Snelkoppeling Maken.”

In de pop-up-menu wijzigt u de naam van de sneltoets, indien gewenst, en klik op “Create.” Dit zal automatisch het maken van een pictogram op uw Windows-bureaublad.

Standaard Chrome opent de webpagina in een tabblad in een normale Chrome-browser venster. U kunt het “Open Venster” optie om Chrome open de pagina in zijn eigen venster met een eigen pictogram in de taakbalk wanneer u op de snelkoppeling.

Vanaf uw bureaublad, klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling en klikt u op “Pin to Start” of “aan de Taakbalk Vastmaken.” Nu kunt u verwijderen via de snelkoppeling op uw bureaublad.

Als u de website opent zo een venster opent direct als een eigen venster. U kunt vervolgens met de rechtermuisknop op de snelkoppeling op de taakbalk en selecteer “aan de Taakbalk Vastmaken” zonder behulp van de snelkoppeling op het bureaublad.

Firefox

Maak een snelkoppeling van Firefox op uw desktop. U kunt dit doen door het intikken van “Firefox” in het menu Start, met de rechtermuisknop te klikken op het pictogram, en te klikken op “Open File Location.”

In de nieuwe Verkenner met de rechtermuisknop op Firefox en klik op “Snelkoppeling Maken.” Een aanwijzing wordt weergegeven, zeggende: “Windows kan niet een snelkoppeling maken hier. Wilt u de snelkoppeling die op het bureaublad?” Klik Op “Ja”.

Met de rechtermuisknop op de nieuwe Firefox-pictogram op uw bureaublad en klik op Eigenschappen.” In de “Target” – veld de volledige URL van de website die u wilt vastmaken na het aanhalingsteken. Hier is een voorbeeld van wat de “Target” veld moet er als volgt uitzien:

“C:Program Files (x86)Mozilla Firefoxfirefox.exe” https://www.howtogeek.com

Klik op “OK.”

Vanaf uw bureaublad, klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling en klikt u op “Pin to Start” of “aan de Taakbalk Vastmaken.” Nu kunt u verwijderen via de snelkoppeling op uw bureaublad.

De Nieuwe Edge

De nieuwe Microsoft-Chroom-gebaseerde Edge browser werkt op dezelfde manier als Google Chrome. De pin van een website op de taakbalk open je gewoon de “Instellingen” en Meer” in het menu (Alt+F, of klik op de drie horizontale punten in de rechter bovenhoek van uw browser). Beweeg uw muis over de “tools” en klik op “aan de Taakbalk Vastmaken.”

Daarnaast zijn de nieuwe Edge heeft een nette nieuwe feature genaamd “Start Taakbalk Vastmaken Wizard”, die u kunt zien rechts onderaan “aan de Taakbalk Vastmaken.” Klik op deze, en de Edge zal u begeleiden door middel van een korte menu kunt u de pin van de meest populaire websites en Microsoft web apps op uw taakbalk.

Klassieke Rand

U kunt de pin-pagina ‘ s op de taakbalk of het startmenu in de oorspronkelijke versie van Microsoft Rand die is meegeleverd met Windows 10.

Ga naar de website die u wilt vastmaken aan de taakbalk. Klik op de drie verticale dots in de rechterbovenhoek van de Rand in en klik op “Deze Pagina vastzetten op de Taakbalk.” Nu kunt u verwijderen via de snelkoppeling op uw bureaublad.

Ga naar de website die u wilt vastmaken aan het menu Start. Klik op de drie verticale dots in de rechterbovenhoek van de Rand, plaats uw muis op “Tools” en klik op “Pin-Deze Pagina om te Beginnen.” Nu kunt u verwijderen via de snelkoppeling op uw bureaublad.

LEES VERDER

  • “Hoe om Toegang te krijgen tot de iCloud-Diensten op Android
  • “Hoe Verwijder ik een Gebruiker op Linux (en Verwijder Elk Spoor)
  • “Windows 10 Buggy Hardware Stuurprogramma-Updates Worden Opgelost
  • “Het opzeggen van de Stadions Pro Abonnement
  • “Wat Is een Encryptie-Backdoor?