Heb Zwervers Eigenlijk een Geheime Code?

0
42

De afgelopen jaren is het idee van een “hobo code” op zich heeft genomen een groter dan het leven aanwezigheid in de populaire verbeelding. Zelfs in het begin van de 20e eeuw, stonden de kranten schrijven over de mysteries van de beeldende taal. Maar deed het nog bestaan?

Meer dan bij Vox ze gegraven in de geschiedenis van de hobo code, het lezen van bronmateriaal en overleg met deskundigen in het veld. Voor het onbekende, de “hobo code” was een symbool op basis van geschreven taal die wordt gebruikt door zwervers—itinerate werknemers of eenlingen die illegaal gebruikt het spoorwegsysteem als een nationaal vervoer—naar verluidt berichten achterlaten voor andere zwervers, zoals het vertellen van hen op hun hoede te zijn van een zware aanwezigheid van de politie of dat een bepaalde woning bevond zich een persoon bereid is om hen te voeden.

De video biedt een fascinerende kijk op de zwaar mythologized geschiedenis van de hobo code: