Gjorde Hobos Har Faktiskt en Hemlig Kod?

0
44

Under årens lopp har idén om en “luffare koden” har tagit på sig en större än livet närvaro i den populära fantasin. Redan i början av 20-talet, var tidningarna skriver om mysterier i den bildliga språket. Men gjorde det ens existerar?

Över på Vox de grävde i historien av hobo-kod, läsa källmaterial och samråd med experter inom området. För det främmande, den “hobo-koden” var en symbol-baserade skriftligt språk används av hobos—itinerate arbetstagare eller vandrare som används olagligt, järnvägssystemet som en nationell transport network—påstås lämna meddelanden till andra luffare som säger åt dem att vara försiktiga med en tung polisens närvaro eller att ett särskilt hem inrymt en person som är villig att mata dem.

Deras video erbjuder en fascinerande inblick i de starkt mytologiserad historia av hobo-kod: