Hur du Kontrollerar Om Din iPhone Renoverades

0
48
Benj Edwards

Efter att du köpt en begagnad iPhone, du kanske undrar om dess historia. När första sålda, gjorde det lämnar Apple som en helt ny enhet eller en som tidigare hade varit renoverad? Lyckligtvis finns det ett enkelt sätt att berätta. Här är hur.

Hitta Din iPhone Modell Nummer

Öppna appen Inställningar och bläddra till Allmänt > Om.

När du klickar på Om du kommer att presenteras med en lista över viktig information om iPhone, inklusive enhetens namn, version och ett modellnummer.

Var uppmärksam på modell nummer, eftersom detta kommer att avslöja ursprunget av iPhone.

  • Om modellnummer som börjar med M, det var som köpts ny från Apple.
  • Om modellnummer som börjar med F, det var renoverad av Apple eller en transportör.
  • Om modellnummer som börjar med P, det såldes som ett personligt iPhone med en gravyr.
  • Om modellnummer som börjar med N, Apple, förutsatt att det som en ersättningsprodukt för en trasig iPhone.

Om du tycker att din telefon har renoverats, är det inte nödvändigtvis är orsaken till larmet. Apple sätter sina Certifierade Renoverade produkter genom en rigorös process som gör dem som nya. De rena varje enhet ordentligt, byt ut eventuella trasiga delar om det är nödvändigt, och byta batteri och det yttre skalet.

I allmänhet, Apple-Certifierade Renoverade produkter ser ut och fungerar som helt ny iphone, men av juridiska skäl, Apple inte kan sälja dem som nya. Apple normalt erbjuder dessa renoverade produkter på en betydande rabatt, så att de kan vara en bra affär.

Flygbolag som AT&T och Verizon också renovera iPhones och sälja dem i en rabatt. Till skillnad från Apple, de kan inte byta ut batteriet eller ge ett nytt 1-års garanti på telefonen. (Du kan kontrollera garantins status på din iPhone genom att besöka Apples garanti webbplats och ange enhetens serienummer.)

Tredje Part Renoverade Enheter

Om telefonen var tidigare renoverad av en oberoende reparationer som inte godkänts av Apple, modellnumret skulle inte nödvändigtvis återspegla detta. Några leverantörer har strikta standarder för renovering som Apple gör, så det är bäst att undvika att tredje part renoverade enheter om det är möjligt.

Samtidigt veta Apple-baserade ursprung av din iPhone inte kommer att göra stor skillnad i hur det fungerar—det beror mer på hur tidigare ägare behandlade det—det är alltid bra att vara mer informerade, och denna snabba tips som gör jobbet.

LÄS NÄSTA

  • “Hur att Använda join-kommandot i Linux
  • “Windows-10: s Nya Uppdateringen Är att ta Bort Folkets Filer Igen
  • “Hur för att Spara en PDF-fil till Din iPhone eller iPad
  • “Felsökning av Problem med Bluetooth i Windows
  • “Vad Är Ambient Design, och Hur Kommer Det att Förändra Våra Liv?