Första Android-11 Developer Preview Fokuserar på Integritet med En Gång Behörigheter och mycket Mer

0
67
Justin Duino

Vi är fortfarande månader bort från den officiella lanseringen av nästa version av Android, men Google har just meddelat lanseringen av den första Android-11 Developer Preview. Även om du kanske vara intresserad av att veta vilka förändringar som kommer att komma till din enhet i framtiden, detta bygga är i första hand riktad till utvecklare. Men det har inte hindrat att Google kommer släppa i vissa användare-inför säkerhetsfunktioner.

Vad som framträder tydligt är tillkännagivandet av en ny en-gång-behörighet. Med det, kommer användarna att ha ännu mer detaljerad kontroll över de mest känsliga data på Android-enheter. Istället för att låta en app vet var användaren befinner sig hela tiden eller bara när appen är öppen, kan användare välja att ge den tillgång eller inte varje gång de öppnar appen.

Projektet Stambanan byggs ut i Android 11. Google lanserade Google Play System Uppdateringar på Android-10 som ett sätt att driva ut korrigeringar och mer utan att en betydande uppgradering av den inbyggda programvaran som behöver granskas av tillverkare och transportörer innan knuffas till kunder. 12 nya moduler kommer att läggas till med Android 11 som innehåller en att förbättra behörigheter.

Det finns inget löfte om att det kommer att vara tillgängliga när Android 11 gör det till kundens enheter, men företaget är att lägga plattform stöd för säker lagring. Med mobiltelefoner skulle kunna lagra och hämta kontrollerbara id-handlingar, såsom mobil-drivrutiner licenser.

Naturligtvis är Google fortsätter också sitt arbete på att se till att Android vistelser i framkant av innovationer. För att göra detta, företaget fortsätter sitt arbete på att lägga 5G stöd, lägga till stöd för nya typer (till exempel hål slag som de som finns på Galaxy S20 lineupen och “vattenfall” visas), och förbättrad meddelanden. Om den sista biten, Android 11 kommer att ha en dedikerad konversation avsnitt i meddelandepanelen och förmågan att klistra in bilder i app “Bubblor.”

För att slå upp saker, Android 11 ger stöd för HEIF bilder, möjlighet för appar att stänga av telefonen vibrationer samtidigt som du använder kameran, bokeh lägen som kan aktiveras med appar från tredje part, RÖR/SKAKAS kontroll under samtal filmvisningar och mycket mer.

Som med tidigare Utvecklare Förhandsvisningar, Google rekommenderar inte att du installerar denna build av Android 11 på ditt vardagliga enhet. När uppdateringen är mer stabil och närmare primetime, företaget kommer att släppa en beta-versioner som konsumenter kan anmäla dig till testet via Android Beta.

Som framgår nedan, Google planerar att släppa nya Utvecklare Förhandsgranska bygger för nästa par månader. Det ser ut som Beta-releaser bör börja rulla ut i Maj (sannolikt under Google i/O 2020) med den slutliga bygger på att skickas ut i höst, innan företagets nästa hårdvara händelse.

Google

Utvecklare som vill gå vidare och installera Android-11 Developer Preview kan hämta det nu från Google och manuellt blinkar det till sin Pixel 2/2 XL, Pixel 3/3 XL, Pixel 3a/3a XL, eller Pixel 4/4 XL-enhet. De kan också lära sig om nya Api: er och tekniska bitar på Android-Utvecklare förhandsgranska blogg.