Windows-10: s Nya Uppdateringen Är att ta Bort Folkets Filer Igen

0
58
Shutterstock.com/RealVector

Microsoft har släppt en buggy säkerhetsuppdatering för Windows-10 förra veckan. Vissa Windows-användare att rapportera alla filer på skrivbordet har tagits bort. Här hittar du allt du behöver veta, inklusive hur man fixar felet och få dina filer tillbaka.

Tack och lov, dessa filer är faktiskt inte bort. Uppdateringen har precis flyttat dem till en annan användare-kontot mapp. Detta är bättre än den tid som Microsoft faktiskt bort människors filer med oktober 2018 Uppdatering.

Varför Felet Visas för att ta Bort Filer

Vissa människor rapporterar att deras desktop-filer är “ta bort” efter installation av uppdateringen. Deras aktivitetsfält och Start menyer återställs också till fabriksinställningarna.

Det verkar dock som att dessa filer inte bort och som fortfarande finns kvar på din DATOR. Du kan få dem tillbaka.

Filer verkar vara borttagna eftersom Windows 10 underteckna vissa personer i en annan användarprofil efter installation av uppdateringen. Som Bleeping Datorns Lawrence Abrams uttryckte det, det ser ut som Windows-10 “laddar upp en tillfällig profil som ska användas under uppdateringen och att underlåta att återställa användarens profil när du är klar.”

Microsoft berättade Bleeping Dator det var medvetna om problemet på Februari. 12. Woody Leonhard rapporterade om det för Computerworld på 13 Feb. På Feb. 17, Windows Senaste skrev att flera Microsoft-Stöd för anställda hade sagt Microsoft tekniker arbetar på att fixa det. Vi vet inte säkert exakt vad som orsakar problem på vissa Datorer och inte andra.

Skyll KB4532693 säkerhetsuppdateringen

Buggy uppdateringen är KB4532693, som Microsoft släppt Windows 10 Feb. 11, 2020. Windows Update automatiskt kommer att installera det på din DATOR. Om du använder Windows 10, har du förmodligen redan har det installerat.

Vi har installerat den här uppdateringen på flera Datorer och inte köra in i bugg. Om din DATOR redan har installerat uppdateringen och du har inte upplevt att det är fel, du behöver inte avinstallera uppdateringen eller vidta någon åtgärd. Felet verkar inträffa under uppdatering installation.

Hur att Avinstallera Uppdateringen och Få Dina Filer Tillbaka

Om du har stött på en bugg, det är ett enkelt sätt att fixa det och få dina filer tillbaka: Avinstallera uppdateringen som orsakade problemet. Flera Windows-användare har rapporterat detta löste problemet för dem.

För att avinstallera en uppdatering, gå till Inställningar > Uppdatera & Säkerhet – > Windows Update – > Visa uppdateringshistorik > Avinstallera Uppdateringar.

Du kan också bläddra till Kontrollpanelen > Program > Visa Installerade Uppdateringar. Båda sekvenserna ta dig till samma fönster.

Kopiera-och-klistra “KB4532693” (utan citattecken) i rutan sök i det övre högra hörnet av listan över uppdateringar och tryck på Enter.

Du kommer att se “Uppdatering för Microsoft Windows (KB4532693)” visas i listan om du har buggy uppdateringen. Klicka på den och klicka sedan på “Avinstallera”.

Starta om datorn när du har avinstallerat uppdatering. Logga in som vanligt och din PC ska fungera som vanligt.

Om detta inte fungerar av någon anledning, kan du också bege dig till C:Users i File Explorer. Du kommer sannolikt att se till att dina viktigaste användarprofil har bytt namn. Till exempel, om din användarmapp är normalt “C:UsersChris” kan du se en “C:UsersChris.bak” eller “C:UsersChris.000” – mappen. Du kan öppna mapp för att hitta alla dina filer.

Microsoft support anställda berättade Windows Senaste att de kunde fixa problemet för vissa människor genom att skapa ett lokalt konto och överföra filer från den gamla användarens konto mappen till den nya.

Vi rekommenderar dock att du helt enkelt avinstallera programvaran buggig uppdatering. Det är mycket lättare och kommer enligt uppgift att åtgärda problemet. Microsoft kommer sannolikt att åter släppa uppdateringen i framtiden när problemet är löst.

En Annan Senaste Uppdatering Orsakar Problem, För

Detta är bara en av flera buggar i februari 2020: s uppdateringar. Microsoft drog KB4524244 från sina servrar i förra veckan efter uppdateringen som orsakar olika problem på vissa Datorer, inklusive bryta “Återställ den Här DATORN” – funktionen.

Tyvärr, Microsoft har ännu inte drog KB4532693 uppdatering som rör människors filer runt. Microsoft har inte ens noterat detta problem på sin Windows-10 “kända problem” – sidan, som bör lista över kända problem som dessa tillsammans med alla planerade åtgärdas.

I andra senaste uppdatering bugg nyheter, Microsoft gjorde åtminstone fixa svart tapet fel det införs med vad som var tänkt att vara Windows 7’s sista security patch.

Inledningsvis, Microsoft sa bara organiseras med Utökad Säkerhet Uppdateringar kontrakt skulle få en lapp för fel. Alla andra, inklusive alla hemanvändare, skulle bara ta itu med det. Microsoft sedan ändrade kurs och gjort uppdateringen är tillgänglig för alla.

LÄS NÄSTA

  • “Hur att Använda join-kommandot i Linux
  • “Hur för att Spara en PDF-fil till Din iPhone eller iPad
  • “Felsökning av Problem med Bluetooth i Windows
  • “Vad Är Ambient Design, och Hur Kommer Det att Förändra Våra Liv?
  • “6 Tips för att Använda Din iPhone på Natten eller på Mörka