De 10 Bästa YouTube-Kanaler För Retro Computer Spel

0
64

Retro spel är i ropet dessa dagar. Alla säljer ett mini-konsol med klassiska spel från åren som gått, verkar det som. Erbjudanden från Sega och Nintendo SNES och NES mini konsoler är särskilt bra som en inkörsport till gamings fantastiska historia av kvalitet titlar.

Men, retro computer spel från system som Commodore 64 och ZX Spectrum är också börjar få den uppmärksamhet de förtjänar. Med mini konsoler med deras spel också se dagsljus. Det är säkert billigare och enklare väg för att spela dessa spel jämfört med att köpa original hårdvara och mjukvara.

Som sagt, det är en rolig och ännu enklare sätt att lära sig om retro spel från människor som vet mer än någon annan om ämnet. Allt du behöver göra är att kolla in dessa utmärkta YouTube-kanaler fylld med de bästa retro computer game innehåll på webben.

Kom bara ihåg, vi tittar på kanaler som har innehåll som är relaterat till retro dator spel. Tyvärr kanaler som uteslutande fokuserar på retro konsol spel kommer att få vänta till en annan artikel.

Metall Jesus Rocks

Den här kanalen har funnits sedan 2006 och har blivit en av de mest kända namnen i retro computer spel på YouTube. Hans riktiga namn är Jason Lindsey, och tillsammans med en mängd besättning av vänner du kommer att hitta en mängd kreativa retro computer game områden att utforska.

Även Metall Jesus har massor av spelkonsol innehåll, han är en stor samlare av PC-spel, särskilt de klassiska big-box olika. Ännu bättre, Jason är en före detta Sierra On-Line anställd, faktiskt gör honom klassiska PC-spel kungligheter. Showen själv har att schlocky 90-talet vibe, från cheesy tafatthet till garage band metall intro, det är allt bara så perfekt.

Jason själv är en jordnära snubbe som verkar vara vänlig nörd vän vi alla önskar att vi hade växer upp. Är han Mister Rogers av retro spel? Vi säger inte att han inte är.

För det bästa av Metall Jesus’ retro computer game innehåll rekommenderar vi att du går rakt till de Klassiska PC-Spel spellista.

Cinemassacre (The Angry Video Game Nerd)

Det kan tyckas lite konstigt att ha Cinemassacre, home of the Angry Video Game Nerd, på en lista av retro computer game-kanaler. Medan det är sant att de sysslar främst med konsol spel, det är en hälsosam antal videor som gäller skrivandet, produktion och humor standarder för att nedtagningar av klassiska dator-spel Angry Video Game Nerd är känd för.

Bortsett från AVGN episoder, som är den viktigaste dra folk över på Cinemassacre har kommit med några riktigt kreativa vinklar när det kommer till klassiska tv-spel. Den AVGN: Dålig Video Game Art är ett exempel, och du kommer att hitta lustiga nedtagningar av fodral för spel på Commodore 64 och ZX Spectrum, tillsammans med alla de vanliga konsolen misstänkta.

Om du är i en cynisk, sarkastisk och något mörkare humör det finns inget bättre än en dos av AVGN att vrida kniven. Vi rekommenderar AVGN spellista för att komma igång.

DF Retro

OK, detta inlägg är otrogen bara lite eftersom DF Retro är faktiskt en serie som finns som en del av den större Digital Foundry kanal. Digital Foundry är en YouTube-kanal som vi har skisserat tidigare som en viktig teknik destination på webbplatsen.

DF Retro gäller samma tekniska detalj till spel om förr. Det finns massor av console-centric avsnitt här, men en av de bästa delarna av deras arbete är plattformsoberoende jämförelse. Vilket innebär att om ett spel som släpptes till både dator och konsol, du kommer att få se en fascinerande uppdelning av skillnaderna.

Det finns också ett stort antal avsnitt som behandlar klassiska PC-spel och teknik från de olika epoker. Serien är en skapelse av DF staffer John Linneman, som har gjort några bra bilder för nöjet av retro computer game entusiaster.

Vi rekommenderar alla att börja med Mortal Kombat-funktionen. Vilket är ganska möjligen DF Retro finaste verk hittills.

Spel Historiker

Spel Historiker erbjuder en radikal förändring i takt med att andra retro computer game-kanaler. Avsnitten släpps på mycket längre mellanrum, vanligtvis månaders mellanrum. Detta är dock väldigt mycket en fråga om kvalitet framför kvantitet, eftersom varje video är en fullt utvecklad dokumentär fylld av djup forskning, bra redigering och bra berättarröst av skaparen Norman Caruso.

Som du skulle förvänta sig, många av episoder center runt retro konsol spel, men eftersom dessa är historiska dokumentärer, även dessa videor tryck på modern dator spel av den tid som en form av sammanhang. Det finns även avsnitt med fokus på retro computer game-serien som Wolfenstein och viktiga siffror som Steve Jobs och deras roll i historien av spel.

Om du inte är också intresserad av konsolen spel, många av de dokumentärer kommer inte vara så intressant för er, men som ändå lämnar ett betydande antal episoder som gör resan över till Norman s grannskap mer än värt det. Vi föreslår att man börjar med Historien om Wolfenstein tre-kompanjon. Det är en viktig del av computer gaming historia.

8-Bitars Kille

Ja, detta är andra gången som 8-Bitars killen har med på en av våra YouTube-listor, men för mycket bra anledning. Denna kanal har chill, laid-back presentation med enkla förklaringar av hur teknik från förr fungerar. Det hör hemma på denna lista eftersom en betydande del av innehållet är tillägnad klassisk dator hårdvara och spel som sprang på hårdvara.

Från en serie som beskriver historien om Commodore-datorer till fascinerande restaureringar av busted klassiska datorer, om du älskar retro computer spel du hittar något att älska här.

Vi föreslår att du börjar med “Hur Gamla Skolans Datorer och Spel Fungerar” spellista. Det kommer att lösa mysterier CGA grafik och vad som verkligen händer bakom kulisserna i klassiska Apple computer graphics. Det är bara en bra tid runt!

Klassiska Spel Rum

Detta är lite av en konstig om du inte vet om det redan. I skrivande stund, Klassiska Spel Rum har gjorts med att skapa YouTube-video innehåll för ungefär fyra år. Det är hur ett förlag, som fortfarande gör böcker som behandlar klassiska video gaming som en betydande del av sin portfölj.

Innan det, CHR som skillnaden av att vara en av (om inte DEN) första online video spel, visar genomgången. Vilket innebär att massor av deras recensioner kan anses vara retro nu, men var modern när de gjordes.

Den viktigaste länken i rubriken ovan kommer du till CGRundertow, som har hundratals filmer från deras aktiva år, men du kan också bege dig över till 80-talet Serier som är deras aktiva varumärke och är också värd för många av CGR-videor. Vi föreslår att du börjar med PC/Mac Översyn spellista.

RetroManCave

RetroManCave tar allt tillbaka till grunderna. Om du bara vill se den ursprungliga hårdvara och spel i aktion detta är platsen att vara. Det är också ett bra mått på emulering när det är motiverat, men det finns några kanaler att visa upp retro computer game hårdvara samt RetroManCave.

Vi kan inte bara hålla med att rekommendera en viss lista eller ett klipp. Det finns innehåll på BBC Micro, att bygga en ny Amiga och Amstrad Mega PC. Det är egentligen bara toppen av isberget och alla retro computer game fan kommer att ta bara om varje video på denna kanal värt att titta på. Kvaliteten är vacker och presentationen är underbart avslappnad. Detta är ett utmärkt stöd!

Lat Spel Recensioner

Denna författare har en stor soft spot för Lat för Spel Recensioner och inte bara för att den mottagande och creator har en genomsnittlig Duke Nukem-imitation. Denna kanal är nästan helt dedikerad till klassiska PC-spel. Främst på DOS och början av Windows-maskiner.

Det är en av de största kanalerna på YouTube med över en miljon abonnenter, men filmerna har aldrig ändrat på sin hemgjorda ton eller förlorat något av sin charm.

Ärligt talat, det är svårt att välja bara ett ställe till att börja med allt innehåll på erbjudandet. Hårdvara, restaurering och DOS-spel spellistor kommer sannolikt att ge dig den bästa uppfattning om vad den här kanalen är ca. Om du är ett fan av retro computer spel från IBM PC-eran och framåt, det finns knappast en bättre kanal för dig att stödja än denna.

Guru Larry – Larry Bundy Jr

Hej du! Ja, Guru Larry har sina egna slagord och resten av kanalen är på samma sätt fylld med personlighet. Inte alla kommer att få längs med kanalen är särskilt humor och stil, men det är inte att hävda att Larry Bundy Jr är ett sant original på YouTube och lägger ut några toppen innehåll.

Vi rekommenderar absolut att du ska komma igång med det Faktum att Jaga som innehåller några av de mest intressanta fakta och kuriosa från video game historia, massor av som hänför sig till retro dator spel.

Nostalgi Nörd

Vi avslutar denna roundup på en särskilt hög ton med Nostalgi Nörd. Kanalen som helhet tar en titt på retro hårdvara, mjukvara, leksaker och även tidningar. Utspridda bland den allmänna retro-ness är några riktigt intressanta bitar om retro dator spel. Till exempel, det är detta arkiv av Demoscene innehåll för Amiga-Datorer. Vem skulle ha trott att samla in det?

Sedan finns det en enastående samling av filmer att se över olika system. Dessa filmer inte bara titta på datorer och konsoler sig själva. Du får också en korrekt historisk återberättar och alla de sammanhang du behöver för att förstå vad all uppståndelse handlade om. Nostalgi Nörd är en riktig guldgruva och…du tittar på det just nu. OK, fair enough.

Det är Bara Din Åsikt Man!

Är dessa de bästa retro computer game-kanaler på YouTube? Denna författare tycker så, men det finns gott om andra värdiga YouTubers göra top-notch retro computer game innehåll.

Så här är din chans att markera vem du tror att alla andra bör ge en chans. Ljudet i kommentarerna och dela den dolda pärla-kanaler med världen. Oavsett om de är etablerade eller upp-och-kommande, vi vill gärna veta om dem!