8 Sätt att Bekämpa Arbetsplatsen Utbrändhet

0
45
fizkes/Shutterstock

Du vet säkert känslan, även om du inte identifierats ännu. Konstant stress på arbetsplatsen krav byggas upp över tid, tills plötsligt befinner du dig fysiskt, känslomässigt och mentalt dränerad. Vad du upplever som kallas utbrändhet.

Men här är de goda nyheterna: det är ett effektivt sätt att bekämpa det.

Om du redan har nått utbrändhet scenen eller kan känna att det närmar sig snabbt, ett par smarta taktik kan hjälpa dig att vända utvecklingen och börja må bra på jobbet igen. Naturligtvis, vissa jobb är mer gynnsam för utbrändhet än andra.

Om du upplever utbrändhet ofta, kan det vara värt att överväga att byta jobb, eller ens branscher. Fram till dess, men använder denna taktik för att få jobbet gjort utan att offra din hälsa och välbefinnande.

Hur till Identifiera Utbrändhet

För det första, du kan inte motverka utbrändhet om du inte vet vad den ser ut eller känns. Det är bra att komma i kontakt med dina känslor om arbete, så att du kan känna igen tecken på utbrändhet när det närmar sig.

Dessa tecken är olika för alla. För vissa, utbrändhet kan visa sig som överdriven trötthet, medan det för andra kan visa upp som sömnlöshet. Du kan hitta dig själv att bli mer irriterad på jobbet, eller mer tillbaka hemma.

Det finns också tillfällen när arbetet kan vara krävande, utmattande, eller frustrerande, men inte till den grad av utbrändhet. World Health Organisation (WHO) definierar utbrändhet som har följande tre dimensioner:

  • “Känslor av energi utarmning eller utmattning;
  • Ökad mental avstånd från ett jobb, eller känslor av negativism eller cynism med anknytning till en anställning.
  • Minskad professionell effektivitet.”

Om du bara har en eller två av ovanstående, inte du upplever sann utbrändhet, även om du kan komma nära den. När alla tre visar upp på en gång, men du har nått utbrändhet skede.

Försök att hålla ett öga på hur du känner dig och om arbetet. Om du märker när saker och ting börjar ta en lågkonjunktur, kan du avvärja utbrändhet innan det verkligen börjar. Du kan också ta Psykologi Idag Utbrändhet Testa—det är inte en exakt prediktor, men det kan ge dig en bättre uppfattning om var du är just nu.

Nu, låt oss ta en titt på några sätt du kan hindra dig från att nå utbrändhet eller dra dig ut ur det om du inte nå den punkten.

Planera en Semester

När du inser att du håller på utbrändhet, det är sällan praktiskt att ta en semester just då. Att återhämta sig från (och förhindra) utbrändhet är en långsiktig process. Men, att ta en betydande paus från arbetet under denna process kan hjälpa till.

Om det är möjligt, boka en semester under de kommande veckorna eller månaderna. Försök att göra det en längre tid, som en vecka eller två, snarare än bara ett par dagar. Ju mindre du är i kontakt med arbeta under din semester, desto bättre, så överväga att boka det under en lugn period eller efter att du har svept upp några stora projekt.

Slut på pengar? En staycation där du njuta av bara ditt eget hem och city gratis från arbetet kan få samma förmåner.

Även om du kanske inte kan ta det direkt, när den tiden kommer, din fritid kommer att hjälpa dig att skaka av utbrändhet för bra.

Tänk Sjukskriven

Vissa arbetstagare är tillåtna att ta ut upp till 12 obetalda veckor av arbete enligt Family and Medical Leave Act (FMLA). Dessa lagar se till att människor kan ta ledigt för allvarlig sjukdom, förlossning eller liknande skäl, utan att förlora sina jobb.

Om du omfattas av FMLA, kanske du vill besöka en läkare och få skriftlig dokumentation av effekter av utbrändhet du tittar på. Detta gör att du kan ta en avsevärd tid av utan att riskera ditt jobb.

Naturligtvis är detta inte ett alternativ för alla, eftersom inte alla anställda som omfattas av FMLA, och inte alla har råd att ta obetald ledighet. Om det är en möjlighet för dig, men ta en längre ledighet från arbetet kan befria dig från utbrändhet snabbare.

Prioritera Din Arbetsbelastning

En långvarig, hög arbetsbelastning kommer att driva dig mot utbrändhet, särskilt om inte alla obligatoriska uppgifterna är meningsfulla för dig. När du börjar känna dig utbränd, ta en ordentlig titt på din typiska arbetsbelastning och försöka prioritera. Till exempel är det projekt som du kan delegera en eller klippa ut helt och hållet?

Du kanske behöver träffa din chef eller medarbetare att göra förändringar för att din arbetsbörda. Dock, om du har ett övertygande argument till varför en del uppgifter som är onödiga eller bättre skulle kunna delegeras till andra, är du en bra chans att minska din arbetsbörda till saker som verkligen betyder något.

Investera i Din Fysiska Hälsa

Utbrändhet tar en allvarlig belastning på dig psykiskt, men även fysiskt. Att kämpa bort det, göra extra satsningar i ditt fysiska välbefinnande, så att dessa effekter inte förvärras. Även om du inte kan göra ändringar på din arbetsbelastning eller schema, vilket gör några förändringar i hemmet kan hjälpa till.

Till exempel, om du äter massor av ohälsosamma avhämtning mat, träffa mataffären eller för lite friskare leverans måltider för att balansera din kost. Sov gott, även om det innebär att avbryta några planer. Och försöka jobba lite mer motion i din dagar om du har varit stillasittande—du kan hitta massor av kort, enkel träning idéer på YouTube som du kan göra hemma.

Ställa In Arbete-Hem Gränser

Sam Wordley/Shutterstock

Att inte ha en bra balans mellan arbete och fritid leder till utbrändhet mycket snabbare. Om du tycker att ditt arbete regelbundet följer dig hem, kan det vara dags att sätta upp några gränser.

Till exempel, du kan behöva ställa in en viss timme varje kväll efter som du inte längre in arbete e-post eller ta arbete samtal. Eller, överväga att ta någon efter timmar av arbete till ett kafé eller ett coworking space så att du har ett incitament att avsluta det hela innan du går hem.

När du är hemma, lägga alla dina fokusera på att slappna av och ladda inför nästa arbetsdag. Inte plocka upp några arbetsuppgifter tills du är på klockan igen. Även om du är en frilansande eller avlägsna arbetstagaren, se till att du schemalägga tillräckligt med tid varje vecka så att du kan ladda batterierna.

Anslut med Ditt Stöd System

Alla behöver ett bra stöd och nätverk för att frodas. Och ett stödsystem som förstår din arbetsplats ansvar kan vara särskilt användbart när du arbetar med utbrändhet.

Om du har vänner på jobbet, eller vänner som jobbar i samma bransch, schema lite tid med dem under vilken du kan tala om utbrändhet-relaterade utmaningar du står inför. De kommer att förstå bättre än de flesta vad du går igenom. De skulle även kunna dela med sig av sina egna taktik för att motverka utbrändhet.

Framtida Planer

Att komma ut ur utbrändhet och se till att det inte kommer att hända igen, du behöver för att göra framtida planer. Detta kan hjälpa dig att få tillbaka kontakten med din inspiration och fokus, vilket kan lindra utbrändhet snabbare.

Vad dessa framtida planer ser ut som beror på dig och din unika arbetsplatsen situation. Till exempel, du kan behöva för att boka ett möte med din chef för att diskutera med olika ansvarsområden som känns mer meningsfull och hanterbar för dig.

Du kanske måste leta efter ett annat jobb i en mindre krävande arbetsplats, eller i en företagskultur som passar dig bättre. Detta kan även vara rätt tid att byta till frilansar, gå tillbaka till skolan, flytta eller göra en annan viktig liv förändras.

Naturligtvis, du bör inte dyka huvudstupa in i ett komplett liv översyn bara för att du är utbränd. Det kan dock vara en bra tid att omvärdera ditt liv, hur arbetet passar in i det, och att göra noga övervägas ändras.

Två tredjedelar av de heltidsanställda rapport upplever utbrändhet. Om det händer dig, men du kan vara aktiv i att handskas med det. Dessa tips ger dig verktyg för att stoppa arbetsplatsen utbrändhet i dess spår.