8 Manieren om de Bestrijding van de Werkplek Burnout

0
52
fizkes/Shutterstock

U weet waarschijnlijk wel het gevoel, zelfs als u nog niet geïdentificeerd is het nog. De constante stress van de werkplek eisen op te bouwen in de tijd, tot, plotseling, vind je jezelf op fysiek, emotioneel, mentaal en afgevoerd. Wat je ervaart is de zogenaamde burn-out.

Maar hier is het goede nieuws: er worden effectieve manieren om het te bestrijden.

Of heb je al bereikt, de burn-out fase of voelt het snel nadert, een paar slimme tactiek kan u helpen dingen omdraaien en beginnen met een goed gevoel weer eens aan het werk. Natuurlijk, sommige banen zijn meer bevorderlijk is voor burn-out dan anderen.

Als u last heeft van burnout vaak, is het misschien de moeite waard om te overwegen over te schakelen banen, of zelfs industrieën. Tot dan, hoewel, het gebruik van deze tactiek om de klus te klaren, zonder het opofferen van uw gezondheid en welzijn.

Het Identificeren van Burnout

Allereerst kun je niet bestrijden burn-out als je niet weet wat het ziet of voelt. Het is nuttig om in contact te komen met je gevoelens over werk, zo herken je de tekenen van een burn-out wanneer het komt eraan.

Deze tekens zijn voor iedereen verschillend. Voor sommige, burnout kan zich manifesteren als een overmatige vermoeidheid, terwijl het voor anderen kan laten zien zoals slapeloosheid. Kan je jezelf steeds meer geïrriteerd op het werk, of meer teruggetrokken in huis.

Er zijn ook momenten waarop het werk kan worden uitdagend, vermoeiend, of frustrerend, maar niet tot het punt van een burn-out. De World Health Organization (WHO) definieert burnout hebben de volgende drie dimensies:

  • “Gevoelens van energie, uitputting of uitputting;
  • Verhoogde mentale afstand van een baan, of gevoelens van achterdocht en cynisme met betrekking tot de opdracht;
  • Verminderde professionele efficiëntie.”

Als je alleen het ervaren van één of twee van de bovenstaande je niet ervaren van echte burnout, hoewel je zou krijgen om het te sluiten. Wanneer alle drie de show in een keer, maar je hebt bereikt de burn-out fase.

Probeer te letten op hoe je je voelt op en over het werk. Als u merkt dat als de dingen beginnen te nemen van een neergang, kunt u het afwenden van burn-out voordat het echt begint. U kunt ook de Psychologie Vandaag Burnout Test—het is niet een exacte voorspeller, maar het kan geven u een beter idee van waar je bent op dat moment.

Laten we nu eens kijken naar enkele manieren waarop u kunt voorkomen dat je van het bereiken van burnout of trek je jezelf uit als je dat punt bereiken.

Het plannen van een Vakantie

Wanneer je beseft dat je bijna een burn-out, het is zelden praktisch om een vakantie te nemen dan. Het herstellen van (en preventie van) burn-out is een lange termijn proces. Echter, het nemen van een belangrijke onderbreking van het werk tijdens dat proces kan helpen.

Als het mogelijk is, boek dan een vakantie in de komende weken of maanden. Probeer om het een langere periode, zoals een week of twee, in plaats van slechts een paar dagen. Hoe minder je in contact met het werk tijdens de vakantie, hoe beter, zodat overwegen het boeken van hem tijdens een rustige periode of na je hebt ingepakt in een aantal grote projecten.

Weinig geld? Een staycation waar u gewoon genieten van uw eigen huis en stad vrij van werk kunnen dezelfde voordelen.

Hoewel u misschien niet in staat om het meteen, wanneer de tijd komt, uw tijd zal je helpen afschudden burnout voor het goede.

Overweeg Medische Verlaten

Bepaalde werknemers mogen uit maximaal 12 weken onbetaald werk onder de Familie en Medical Leave Act (FMLA). Deze wetten zorgen dat de mensen de tijd voor ernstige medische problemen, de bevalling, of soortgelijke redenen, zonder verlies van hun baan.

Als u bent gedekt door FMLA, wilt u misschien een bezoek aan een medische professional en krijgt schriftelijke documentatie van de gevolgen van een burn-out je kijkt. Zo kunt u een aanzienlijke hoeveelheid tijd af zonder gevaar voor uw werk.

Natuurlijk, dit is niet voor iedereen weggelegd, aangezien niet alle werknemers zijn gedekt door FMLA, en niet iedereen kan het zich veroorloven om onbetaald tijd uit. Als het een mogelijkheid voor u, hoewel, het nemen van een langer verlof van u kan bevrijden van burnout sneller.

De Prioriteit Van Uw Werklast

Een langdurige, zware belasting zal duwen je in de richting van een burn-out, in het bijzonder wanneer niet alle vereiste taken nuttig zijn voor u. Wanneer u begint met het voelen van burn-out, neem een goede blik op uw normale werkdruk en proberen om prioriteiten te stellen. Bijvoorbeeld, zijn er projecten die u kunt delegeren of knip helemaal?

Je nodig zou kunnen hebben om te voldoen aan met je baas of collega ‘ s voor om wijzigingen aan uw workload. Echter, als u een dwingende reden waarom sommige taken worden onnodige of beter zou worden overgedragen aan anderen, je een goede kans om het verminderen van de werklast voor de dingen die echt belangrijk zijn.

Investeren in Uw Lichamelijke Gezondheid

Burn-out duurt een ernstige tol op je mentaal, maar ook fysiek. Te vechten het uit, maken extra investeringen in het fysieke welzijn, zo deze effecten niet verergeren. Zelfs als u geen wijzigingen aanbrengen aan uw werklast of plannen, het maken van een aantal wijzigingen bij huis kan helpen.

Als u bijvoorbeeld veel eten van ongezonde maaltijden afhalen, raakte de supermarkt of om wat gezonder levering van maaltijden aan evenwicht uit uw dieet. Catch up op de slaap, zelfs als dat betekent dat het annuleren van een paar plannen. En proberen om een beetje meer te oefenen in uw dagen als u al zittend, u vindt tal van korte, eenvoudige workout ideeën op YouTube kunt u thuis doen.

Instellen Van Werk-Thuis Grenzen

Sam Wordley/Shutterstock

Het niet hebben van een goede work-life balans leidt tot burn-out veel sneller. Als u vindt dat uw werk regelmatig volgt u thuis, is het misschien tijd om de grenzen op.

U zou bijvoorbeeld nodig zijn om een bepaald uur elke avond waarna je je niet meer controleren werk-e-mails of het werk roept. Of overweeg het nemen van een na-uren werk in een coffeeshop of coworking space, zodat je een stimulans om het af te maken voordat je naar huis gaat.

Zodra je thuis bent, zet al je aandacht in een ontspannen en opladen voor de volgende werkdag. Don ‘ t pick-up van alle werkzaamheden tot het moment dat je op de klok weer. Zelfs als je een freelance of de externe werker, zorg ervoor dat u plannen genoeg vrije tijd per week, dus u kunt opladen.

Verbinding maken met Uw Steun Systeem

Iedereen heeft behoefte aan een goede ondersteuning van het netwerk om te gedijen. En een systeem dat begrijpt uw werkplek verantwoordelijkheden kan vooral nuttig zijn wanneer je te maken hebt met een burn-out.

Als je vrienden hebt op het werk, of vrienden die werken in dezelfde sector, planning enige tijd met hen tijdens die je kunt praten over de burnout-gerelateerde uitdagingen u te maken heeft. Zij begrijpt beter dan de meeste wat je doormaakt. Ze kunnen zelfs in staat zijn om hun eigen tactieken voor het omkeren van een burn-out.

Maken Plannen Voor De Toekomst

Om eruit te komen van een burn-out en zorgen dat het niet weer gebeurd, moet u het maken van plannen voor de toekomst. Dit kan u helpen weer in contact met je inspiratie en focus, die kan verlichten burnout sneller.

Wat die plannen voor de toekomst eruit zal afhangen van u en uw unieke situatie op de werkplek. Bijvoorbeeld, moet u mogelijk een afspraak met je baas te bespreken nemen op de verschillende verantwoordelijkheden die voelen zich meer zinvolle en beheersbaar voor u.

Moet je misschien kijken voor een andere baan in een minder veeleisende werkplek, of in een bedrijfscultuur die bij u past beter. Dit is misschien wel de juiste tijd is om te freelancen, ga terug naar school, verhuizen, of een andere significante leven veranderen.

Natuurlijk moet je niet voorover duiken in een complete life revisie gewoon omdat je bent burn-out. Echter, het kan een goed moment zijn om opnieuw te evalueren uw leven, hoe werk past in het, en om zorgvuldig rekening gehouden met de noodzakelijke wijzigingen aanbrengen.

Twee derde van de full-time werknemers rapporteren dat een burn-out. Als dit bij u gebeurt, hoewel, kunt u proactief te zijn in de omgang met het. Deze tips geven u een aantal hulpmiddelen om te stoppen werkplek burnout in zijn tracks.