Wat Is Ambient Computing, en Hoe Zal Ons Leven Veranderen?

0
45
Loocid/Shutterstock.com

Ambient computing is een van Silicon Valley ‘ s meest recente tech buzzwords. Het verwijst naar technologieën die het mogelijk maken voor mensen om een computer zonder te beseffen dat ze het doen. Wij vertellen u er meer over, en hoe deze van invloed zijn op ons dagelijks leven.

Computing Kunt U niet Zien

De afgelopen paar jaar, technologie bedrijven hebben geduwd te verdiepen in de integratie van computing-platforms met ons dagelijks leven. Een van hun doelen is om dit allemaal te verwerken computers in onze omgeving, dat we niet merken dat we ze te gebruiken op alle.

Aangeduid als de “ambient computing,” deze technologieën het uitvoeren van berekeningen voor u zonder een directe opdracht. Als de omgevingstemperatuur betekent “in de omgeving”, deze apparaten zijn bedoeld om te worden dus geïntegreerd in uw omgeving die u niet meer bewust zijn van hen. Dit is significant verschillend van smartphones en smartwatches die we hebben om actief te controleren om te gebruiken.

De meeste computer systemen steunen op de actieve inbreng van de mens. Als u bijvoorbeeld wilt zoeken naar het schema om de films op uw telefoon, typt u de naam van de film en de cinema in het zoekvak van Google. Als u wilt om uw huis een beetje koeler, kunt u handmatig instellen van uw airconditioning de gewenste temperatuur met een afstandsbediening of mobiele app.

Het doel van ambient computing is om de wrijving tussen u en de computer. In plaats van actief de instelling of de interactie met apparaten, zou je interactie met je omgeving, en de apparaten zou reageren op je acties. Bijvoorbeeld, met een omgevingstemperatuur van slimme thermostaat het apparaat rechters de ruimte en uw interacties met het aanpassen van de temperatuur als dat nodig is.

Ambient computing maakt gebruik van een verscheidenheid aan technologieën, waaronder het volgen van beweging, spraakherkenning, gebaren, wearables en kunstmatige intelligentie om dit doel te bereiken.

GERELATEERD: Het Probleem Met AI: Machines Zijn die Dingen Leren, Maar Kan het niet Begrijpen

Ambient Computing Vandaag

Amazon

De smart luidsprekers en persoonlijke stem assistenten miljoenen mensen hebben in hun woningen zijn het meest voorkomende voorbeeld van ambient computing-apparaten. We hoeven niet actief met de Alexa, Google of Assistent in de manier waarop we met onze andere apparaten.

Voor veel mensen, het stellen van een slimme assistent in te schakelen van de verlichting, lees dan de dag van koppen, of het spelen van een song is een normaal onderdeel van het dagelijks leven. In plaats van te spreken in iets, u praat met uw omgeving. Dit is de reden waarom de meeste smart-luidsprekers zijn ingetogen en normaal—u bent niet verondersteld om ze te zien.

Veel huishoudens hebben ook licht sensoren die beweging kan detecteren. Zodra iemand loopt in het huis, de woonkamer lichten aan.

U hebt waarschijnlijk gehoord van het “Internet van Dingen” (IoT). Het verwijst naar het netwerk tussen de objecten die hen in staat stelt om gegevens over te dragen van een ander. Bijvoorbeeld, als je slimme apparaten, kunt u een aangesloten smartphone of voice-assistent om deze in te schakelen en aanpassen van hun instellingen. Een slimme koelkast in staat zou zijn om u te vertellen op welke temperatuur elk compartiment, alsook de optimale plaats voor het opslaan van een specifieke voeding.

Naadloos samenvoegen, verschillende apparaten om te communiceren met elkaar, en IoT maakt dat mogelijk. Uw smartphone verbinding maakt met uw licht, het licht sensor maakt verbinding met uw wekker, enzovoort. Werken met AI, deze apparaten kunnen de patroon zelf op basis van uw gedrag.

GERELATEERD: Wat is het Internet Der Dingen?

Ambient Computing in de Toekomst

Samsung

We waarschijnlijk richting een toekomst met nog meer ambient computing. Veel apparaten kunnen nu al vertellen wat keer dat je wakker wordt. In de toekomst, slimme apparaten kunnen worden in staat om te openen de gordijnen en je wakker met het natuurlijke licht in plaats van een alarm.

Zodra u wandelen in de woonkamer, een kamer-sensor zou kunnen detecteren met uw aanwezigheid en uw luidsprekers kunnen beginnen met het lezen van u de dag is nieuws. Dit zijn voorbeelden van ambient computing, en het is al om je heen in een verscheidenheid van slimme apparaten die mix computing in uw omgeving.

Veel hardware fabrikanten integreren ambient computing met zowel hun marketing en design filosofie. Samsung, marktleider op het gebied van slimme technologie, verwijst naar de smarthome besturingssysteem als “Project Ambiance.”

Google heeft ook al te popelen om de ambient computing ruimte. Het bedrijf is te verwachten dat de hardware lijn naar meer apparaten die een verdere aanvulling op het huidige aanbod van geïntegreerde diensten.

LEES VERDER

  • “Het Oplossen van Bluetooth Problemen op Windows
  • “6 Tips voor het Gebruik van Je iPhone’ s Nachts of in het Donker
  • “Hoe Vindt u een App op Uw iPhone of iPad Snel
  • “Het Maken van een Shutdown-Pictogram in het Windows-10
  • “Het Gebruik van netstat op Linux