Vad Är Ambient Design, och Hur Kommer Det att Förändra Våra Liv?

0
58
Loocid/Shutterstock.kom

Ambient design är en av Silicon Valley senaste tech slagord. Det refererar till en teknik som gör det möjligt för människor att använda en dator utan att inse att de gör det. Vi kommer att förklara mer om det, och hur det kommer att påverka vårt dagliga liv.

Design och Du Kan inte Se

Under de senaste åren, teknik företag har drivit för att fördjupa integrationen av it-plattformar med vårt dagliga liv. Ett av deras mål är att ta till sig datorer i vår omgivning till punkten att vi inte märker att vi använder dem alls.

Kallad “it-design,” dessa tekniker utföra beräkningar för dig utan en direkt kommandot. Som omgivande betyder “i din miljö,” dessa produkter är avsedda att vara så integrerat i din omgivning att du inte längre är medveten om dem. Detta skiljer sig väsentligt från smartphones och smartwatches som vi har för att aktivt kontrollera att använda.

De flesta computing system bygger på aktiv input från människor. Om du till exempel vill söka efter filmen schema på telefonen kan du skriva namnet på filmen och biografen i Googles sökruta. Om du vill göra ditt hem lite svalare, kan du manuellt ställa in din luftkonditioneringen till önskad temperatur-med en fjärrkontroll eller den mobila app.

Målet med omgivande computing är att eliminera friktion mellan dig och datorn. Istället för att aktivt miljö eller för att kommunicera med enheter som du vill interagera med din omgivning, och de enheter som skulle svara på dina handlingar. Till exempel, med en omgivande smart termostat, enheten domare rummet och dina interaktioner med det att justera temperaturen som behövs.

Ambient design och använder en mängd olika tekniker, bland annat motion tracking, taligenkänning, gester, kläder, och artificiell intelligens för att uppnå detta mål.

RELATERAT: Problemet Med AI: Maskiner Är att Lära sig Saker, Men Kan inte Förstå Dem

Ambient Design Idag

Amazon

Smart högtalare och personliga röst assistenter miljontals människor har i sina hem är det mest omfattande exemplet på omgivande datorer. Vi behöver inte aktivt delta med Alexa eller Google Assistant på det sätt som vi gör med våra andra enheter.

För många människor, frågar en smart assistent för att slå på belysningen, läsa dagens rubriker, eller spela upp en låt är en normal del av vardagen. Istället för att tala till något, att du tala med din omgivning. Detta är anledningen till de flesta smart högtalare är diskret och ren—du är inte tänkt att märka dem.

Många hushåll har också ljus sensorer som känner av rörelse. Så fort någon går in i hemmet, vardagsrum tänds.

Du har förmodligen hört talas om “Internet of Things” (IoT). Det hänvisar till nätverk mellan föremål som ger dem möjlighet att överföra data till en annan. Till exempel, om du har smarta apparater, kan du använda en ansluten smartphone eller röst assistent för att slå dem på anpassa inställningar. Ett smart kylskåp skulle kunna tala om för dig vid vilken temperatur varje fack är, liksom den optimala platsen för att lagra en viss mat.

För att sömlöst blanda olika enheter att kommunicera med varandra, och sakernas internet gör det möjligt. Din smartphone ansluter till ditt ljus, ljus sensor ansluts till din väckarklocka, och så vidare. Att arbeta med AI, dessa enheter kan mönstret själva baserat på ditt beteende.

RELATERAT: Vad är Internet Of Things?

Ambient Design och i Framtiden

Samsung

Vi är sannolikt på väg till en framtid med ännu mer ambient design. Många enheter kan redan tala om vilken tid du vaknar. I framtiden, smarta enheter skulle kunna öppna dina gardiner, och vakna med naturligt ljus i stället för ett larm.

Så fort du går i vardagsrum, ett rum-sensorn kan upptäcka din närvaro och dina högtalare kan du börja läsa dagens nyheter. Dessa är exempel på ambient design, och det är redan runt dig i en mängd olika smarta enheter och en blandning av design och i din miljö.

Många hårdvarutillverkare att integrera ambient design med både marknadsföring och design filosofi. Samsung, en branschledande inom smart teknik, hänvisar till sin smarthome operativsystem som “Project Atmosfär.”

Google har också varit ivrig att komma in i den omgivande design och utrymme. Företaget är sannolikt att expandera sin hårdvara linje att inkludera fler enheter för att ytterligare komplettera sitt nuvarande utbud av integrerade tjänster.

LÄS NÄSTA

  • “6 Tips för att Använda Din iPhone på Natten eller på Mörka
  • “Hur Hittar man en App på Din iPhone eller iPad Snabbt
  • “Hur man Skapar en Avstängning Ikonen i Windows 10
  • “Hur man Använder netstat på Linux
  • “Hur Stream Daytona 500 Utan Kabel