Problemen met Bluetooth-Problemen op Windows

0
53

Bluetooth geeft je de vrijheid om te bewegen zonder een ketting, maar het is niet altijd de meest betrouwbare manier om het gebruik van draadloze apparaten. Als u problemen ondervindt met Bluetooth op uw Windows-computer, kunt u volg de onderstaande stappen voor het oplossen ervan.

Basic Bluetooth Stappen

Hoewel veel van deze stappen kan evident lijken, zullen ze oplossen van veel van de meest gebruikte Bluetooth-problemen op Windows.

Controleer Of Bluetooth Is Ingeschakeld

Begin met het maken van ervoor dat Bluetooth daadwerkelijk is ingeschakeld op uw Windows-PC. Gewoon omdat het symbool in de taakbalk betekent niet dat de Bluetooth-radio is eigenlijk ingeschakeld.

GERELATEERD: Hoe in te Schakelen en Gebruik Bluetooth in Windows 10

Om het te controleren, klikt u op de Windows-aanmelding-pictogram op de taakbalk in de rechterbenedenhoek van uw scherm. Als je niet ziet een “Bluetooth” tegel, klikt u op de “Vouw” knop. Als de “Bluetooth” tegel is grijs, de Bluetooth-radio is uitgeschakeld.

Klik hier voor het weer op de tegel wordt blauw om aan te tonen de verandering.

U kunt ook het hoofd naar Instellingen > Apparaten > Bluetooth en Andere Apparaten en stelt u de Bluetooth – ” switch tot het blauw.

Start De Bluetooth-Radio

Als Bluetooth is ingeschakeld, wordt het uit te schakelen en weer in te kunnen oplossen door een aantal onderliggende problemen die je niet op de hoogte.

Om dit te doen, klikt u op het icoon in het systeemvak in de taakbalk van Windows om toegang te krijgen tot uw snelle instellingen. Klik op de “Bluetooth” tegel uit te schakelen. Zodra het gaat grijs, klik nogmaals om te schakelen.

Wanneer de tegel blauw, de Bluetooth-radio is terug, en klaar om te gebruiken.

Controleer de Batterij

Als u niet het bijhouden van de batterij niveau van uw Bluetooth-apparaat, die u misschien niet eens op de hoogte wanneer het leeg is.

Voordat u probeert een meer serieuze oplossing, wilt u misschien om de batterijen te vervangen in uw Bluetooth-apparaat of opladen, en probeer het opnieuw.

Start Uw PC opnieuw op

De beste oplossingen zijn soms de makkelijkste, en als u nog niet geprobeerd het al, geef je PC een snelle herstart.

Wanneer u opnieuw opstarten uw PC, je veegt de lei schoon en helder uit de inactieve processen of geheugen lekken. Het is geen wonder lossen, maar het kan verhelpen van problemen met de hardware, dus geef het een gaan.

Vink het selectievakje Bluetooth Storingen en het Apparaat Afstand

Bluetooth-apparaten draadloos met elkaar kunnen communiceren via radiogolven. Net als een Wi-Fi-netwerk, storing kan invloed hebben op Bluetooth-verbindingen. Andere radio-signalen, fysieke obstakels (zoals dikke muren), en-apparaten, zoals magnetrons kan alles blokkeren of kan een Bluetooth-verbinding.

Neem even de tijd om het gebied te onderzoeken. Hoe ver is uw Bluetooth-apparaat uit uw PC? Hoe groter de afstand, hoe zwakker het signaal.

Beweeg uw apparaat dichter bij uw PC en kijk of het effect het Bluetooth-connectiviteit. Zo niet, probeer dan (indien mogelijk) om uw Bluetooth-apparaat gebruiken in een andere locatie. U kunt ook gebruik maken van apps van derden, zoals de Bennett Bluetooth Monitor, om te controleren of uw Bluetooth-signaal van kracht.

Als het probleem zich blijft voordoen, interferentie zou niet het probleem zijn. Maar er zijn een aantal andere mogelijke oplossingen.

Het installeren of Bijwerken van de Bluetooth-Stuurprogramma ‘ s

Windows 10 installeren automatisch stuurprogramma ‘s voor apparaten die verbinding maakt, maar alleen als de stuurprogramma’ s zijn beschikbaar op uw PC of via Windows Update. In de meeste gevallen, hoewel, Bluetooth-apparaten (met name toetsenborden en muizen) zou prima moeten werken recht uit de doos.

Als Windows niet kan vinden op de juiste stuurprogramma ‘ s voor uw Bluetooth-apparaat, echter, zal het niet werken. Als dit gebeurt, controleer het apparaat op de website van de fabrikant om te zien of het hotel biedt een stuurprogramma voor uw apparaat. Als dat zo is, download en installeer het, en dat moet het probleem oplossen.

Dit geldt ook voor de Bluetooth-radio zelf. Als de stuurprogramma ‘ s voor uw Bluetooth-chipset worden niet automatisch geïnstalleerd, Bluetooth niet werken op uw PC. Bezoek de PC de website van de fabrikant of, als je de PC zelf, check de fabrikant van het moederbord website voor ondersteunde stuurprogramma ‘ s.

U kunt ook vinden dat een nieuwe Windows-update invloed op uw apparaat, waarvoor een bijgewerkt stuurprogramma ‘ s. In de meeste gevallen, Windows, zal het zoeken naar en installeren van bijgewerkte stuurprogramma ‘ s automatisch. Als het niet, hoewel, bezoek de website van de apparaatfabrikant en installeren van de nieuwste stuurprogramma ‘ s.

Om te zien of uw Bluetooth-apparaat is geïnstalleerd, moet u de Windows Device Manager. Om dit te doen, klik met de rechtermuisknop op de knop Start van Windows en klik op “Device Manager”in.

Als uw Bluetooth-apparaat is herkend, verschijnt deze onder de categorie relevant zijn voor het doel. Bijvoorbeeld, een Bluetooth-radio zou worden onder de “Bluetooth” categorie. Als het apparaat niet wordt herkend, wordt deze vermeld onder de “Andere Apparaten” categorie.

Wanneer u het vindt, met de rechtermuisknop op het apparaat en klik op “Stuurprogramma Bijwerken” om te zoeken naar een nieuwe driver.

Klik op “Zoeken Automatisch naar Bijgewerkte Stuurprogramma’ als u wilt zoeken naar een driver automatisch.

Als u hebt gedownload van het stuurprogramma van de website van de fabrikant (en het niet een automatische installer), klik op “Browse My Computer for Driver Software” en volg de instructies op het scherm.

Als u hebt geklikt op “Zoeken Automatisch naar Bijgewerkte Stuurprogramma’,” Windows zal u vertellen als het denkt dat je al het beste stuurprogramma voor uw apparaat. U kunt echter ook zoeken in de Windows Update voor alternatieven.

Om dit te doen, klikt u op “Zoeken naar Bijgewerkte Stuurprogramma ‘ s op Windows Update” om verder te gaan.

Dit opent Windows Update in Instellingen. Klik op “Check for Updates” om te beginnen met zoeken.

Wanneer (of als) Windows Update vindt er een bijgewerkt stuurprogramma voor uw apparaat, het downloaden en te installeren. Wanneer dat proces is voltooid, start uw PC opnieuw op en probeer het Bluetooth-apparaat opnieuw.

Verwijderen en Opnieuw te Koppelen met Uw Bluetooth-Apparaat

Soms, is het verwijderen van de Bluetooth-apparaat uit uw PC verhelpt problemen met de verbinding. Vervolgens kunt u opnieuw koppelen met het apparaat met uw PC.

GERELATEERD: het Koppelen van een Bluetooth-Apparaat aan Uw Computer, Tablet of Telefoon

Om dit proces te starten, opent u het Bluetooth-instellingen in Windows. Als het Bluetooth-pictogram wordt zichtbaar in de Windows-taakbalk met de rechtermuisknop, en selecteer “Open Instellingen.”

Als u niet ziet het Bluetooth-pictogram met de rechtermuisknop op het menu Start en selecteer “Instellingen”. Van daar, klik op Apparaten > Bluetooth en Andere Apparaten toegang tot uw Bluetooth-instellingen.

Uw bekende Bluetooth-apparaten, worden hier weergegeven. Selecteer uw apparaat en klik op “Remove Device” en klik vervolgens op “Yes” om te bevestigen. Hiermee verwijdert u het apparaat uit uw PC.

Wanneer het proces is voltooid, start uw PC opnieuw op.

Nadat u opnieuw inlogt op uw apparaat, ga terug naar de Bluetooth-instellingen. Klik op “Add Bluetooth of een Ander Apparaat” aan de top. In het “Add a Device” venster dat verschijnt, klikt u op “Bluetooth.”

Wachten voor uw PC naar het apparaat en klik vervolgens op verbinding maken. Je nodig zou kunnen hebben om een PIN-code op een of beide apparaten om ze toe te laten koppelen.

Gebruik de Windows Probleemoplosser 10

Als al het andere faalt, kun je ook de Windows Probleemoplosser voor Windows 10 en als het kan de oplossing van uw Bluetooth-problemen. Het controleert uw Bluetooth-radio en de instellingen van het apparaat stap-voor-stap, en signaleert eventuele problemen.

Als het een probleem detecteert, het zal u informeren en vragen u of u wilt om het te repareren of u over hoe u het probleem kunt oplossen jezelf.

Voor het uitvoeren van Windows Probleemoplosser, met de rechtermuisknop op het menu Start en selecteer “Instellingen”.

Vanaf daar gaat u naar Update en Beveiliging > problemen Oplossen > Bluetooth en klik vervolgens op “de Probleemoplosser wordt Uitgevoerd.” Windows zal automatisch beginnen te werken via uw Bluetooth-status en configuratie. Als het probleem vindt, het zal u direct op te lossen.

Als de Probleemoplosser kan het niet oplossen van het probleem, kunt u contact opnemen met de fabrikant van het apparaat voor verdere ondersteuning en advies, als het probleem met de hardware.

LEES VERDER

  • “Het Opslaan van een PDF op Je iPhone of iPad
  • “Wat Is Ambient Computing, en Hoe Zal Ons Leven Veranderen?
  • “6 Tips voor het Gebruik van Je iPhone’ s Nachts of in het Donker
  • “Hoe Vindt u een App op Uw iPhone of iPad Snel
  • “Het Maken van een Shutdown-Pictogram in het Windows-10