Felsökning av Problem med Bluetooth i Windows

0
52

Bluetooth ger dig frihet att röra sig utan en tjuder, men det är inte alltid den mest tillförlitliga sättet att använda trådlösa enheter. Om du har problem med Bluetooth på din Windows-maskin kan du följa stegen nedan för att felsöka den.

Grundläggande För Bluetooth-Felsökning

Även om många av dessa åtgärder kan tyckas självklart, de kommer att åtgärda många av de vanligaste Bluetooth-problem i Windows.

Kontrollera Att Bluetooth Är Aktiverat

Börja med att se till att Bluetooth är aktiverat på din Windows PC. Bara för att symbolen är i aktivitetsfältet betyder inte att din Bluetooth-radio är faktiskt vände sig om.

RELATERAT: Hur du aktiverar och Använder Bluetooth i Windows 10

För att kontrollera det, klicka på Windows-ikonen i aktivitetsfältet i det nedre högra hörnet av skärmen. Om du inte ser en “Bluetooth” kakel, klicka på “Visa” – knappen. Om “Bluetooth” tile är gråmarkerat, din Bluetooth-radio är avstängd.

Klicka på den för att slå på den igen—kakel blir blå för att visa ändringen.

Du kan också bege dig till Inställningar > Enheter > Bluetooth och Andra Enheter och växla “Bluetooth” switch tills den blir blå.

Starta Om Din Bluetooth-Radio

Om Bluetooth är aktiverad, kopplar av och på igen kan lösa några grundläggande frågor som du känner.

För att göra detta, klicka på ikonen i aktivitetsfältet för att få tillgång till din snabbinställningar. Klicka på “Bluetooth” ruta för att stänga av det. När det går grått, klicka på den igen för att slå på den igen.

När plattan blir blå, din Bluetooth-radio är på och klar att använda.

Kontrollera Batteriet

Om du inte håller koll på batterinivån på din Bluetooth-enhet, kan du inte ens vara medveten om när det tar slut.

Innan du prova en mer seriös lösning, kanske du vill byta batterier i din Bluetooth-enhet eller ladda den och försök igen.

Starta om Din DATOR

Det bästa korrigeringar är ibland det enklaste, och om du inte har provat det redan, ge din DATOR en snabb omstart.

När du startar din PC, kan du torka skiffer rena och rensa ut någon tomgång processer eller minnesläckor. Det är inte ett mirakel fixa, men det kan rätta till vissa problem med hårdvaran, så ge det en chans.

Kontrollera Bluetooth-Störningar och Enheten Avstånd

Bluetooth-enheter kommunicerar trådlöst via radiovågor. Precis som en Wi-Fi-nätverk, till störningar som kan påverka Bluetooth-anslutningar. Andra radiosignaler, fysiska hinder (som tjocka väggar), och enheter som mikrovågsugnar alla kan blockera eller försämra en Bluetooth-anslutning.

Ta en stund för att kartlägga området. Hur långt borta är din Bluetooth-enheten från din DATOR? Ju större avstånd, desto svagare signal.

Flytta enheten närmare din DATOR och se om det påverkar en Bluetooth-anslutning. Om inte, försök att (om möjligt) att använda din Bluetooth-enhet på en annan plats. Du kan också använda appar från tredje part, som Bennett Bluetooth-Skärmen, för att kontrollera din Bluetooth-signal styrka.

Om problemet kvarstår störningar kan inte vara problemet. Men det är några andra potentiella lösningar.

Installera eller Uppdatera Bluetooth-Drivrutiner

Windows 10 automatiskt installerar drivrutiner för enheter som ansluter till det, men först när de drivrutiner som finns på DATORN eller via Windows Update. I de flesta fall, men, Bluetooth-enheter (särskilt tangentbord och möss) bör fungera bra direkt ur lådan.

Om Windows inte kan hitta rätt drivrutiner för din Bluetooth-enhet, dock kommer det inte att fungera. Om detta händer, kontrollera den enhet tillverkarens webbplats för att se om det finns en drivrutin för enheten. Om så är fallet, ladda ner och installera det, och för att lösa problemet.

Detta gäller även för Bluetooth-radio i sig. Om drivrutinerna för Bluetooth chipset inte installeras automatiskt, Bluetooth inte fungerar på din DATOR. Besök PC-tillverkarens webbplats eller, om du byggt DATORN själv, kolla moderkortet tillverkarens webbplats för drivrutinerna som stöds.

Du kan också hitta ett nytt Windows update har påverkat din enhet, kräver uppdaterade drivrutiner. I de flesta fall, kommer Windows att leta efter och installera uppdaterade drivrutiner automatiskt. Om den inte gör det, men, besök enhetstillverkarens webbplats och installera de senaste drivrutinerna.

För att se om din Bluetooth-enhet är installerad, måste du kontrollera Windows Device Manager. För att göra detta, rätt-klicka på Windows Start-knappen och klicka på “enhetshanteraren.”

Om din Bluetooth-enhet identifieras, visas den under den kategori som är relevanta för syftet. Till exempel, en Bluetooth-radio skulle vara under “Bluetooth” kategori. Om enheten inte är erkänd, kommer den att listas under “Andra Enheter” kategori.

När du hittar det, högerklicka på enheten och klicka sedan på “Uppdatera Drivrutin” för att söka efter en ny driver.

Klicka på “Sök Automatiskt efter Uppdaterade drivrutiner” om du vill söka efter en drivrutin automatiskt.

Om du har laddat ner drivrutinen från tillverkarens hemsida (och det inte har ett automatiskt installationsprogram), klicka på “Browse My Computer for Driver Software” och följ anvisningarna på skärmen.

Om du klickade på “Sök Automatiskt efter Uppdaterade drivrutiner,” Windows kommer att berätta om den tror att du redan har den bästa drivrutinen för enheten. Men du kan också söka i Windows Update för alternativ.

För att göra detta, klicka bara på “Sök efter Uppdaterade Drivrutiner på Windows Update” för att fortsätta.

Detta öppnar Windows Update i Inställningar. Klicka på “sök efter Uppdateringar” för att påbörja en sökning.

När (eller om) Windows Update hittar en uppdaterad drivrutin för enheten, kommer det att hämta och installera det. När denna process är klar, starta om DATORN och försök sedan att Bluetooth-enheten igen.

Ta bort och Åter Para ihop Din Bluetooth-Enhet

Ibland, ta bort Bluetooth-enheten från din DATOR löser anslutningsproblem. Sedan kan du “re-pair” enheten med din DATOR.

RELATERAT: Hur att koppla ihop en Bluetooth-Enhet till Din Dator, Tablet eller Telefon

Till att börja denna process, öppna Bluetooth-inställningar i Windows. Om Bluetooth-ikonen är synlig i aktivitetsfältet i Windows, högerklicka på den och välja “Öppna Inställningar”.

Om du inte kan se de Bluetooth-ikon, högerklicka på Start-menyn och välj “Inställningar”. Från det, klicka på Enheter > Bluetooth och Andra Enheterna ska få åtkomst till din Bluetooth-inställningar.

Din känd Bluetooth-enheter kommer att listas här. Välj din enhet, klicka på “ta Bort” och klicka sedan på “Ja” för att bekräfta. Detta tar bort enheten från DATORN.

När processen är klar startar du om din DATOR.

När du loggar in på din enhet, kan du gå tillbaka till Bluetooth-inställningar. Klicka på “Lägg till Bluetooth-eller en Annan Enhet” på toppen. I “Lägga till en Enhet” – fönstret som visas klickar du på “Bluetooth.”

Vänta på din PC för att upptäcka enheten, och sedan klicka på den för att ansluta. Du kanske måste ange en PIN-kod på en eller båda enheterna för att tillåta dem att paret.

Använda Felsökaren för Windows 10

Om allt annat misslyckas, kan du också prova Windows-Felsökare i Windows 10 och se om det kan lösa ditt problem med Bluetooth. Det kontrollerar din Bluetooth-radio och inställningar steg-för-steg, och identifierar några problem.

Om den upptäcker ett problem, det kommer att informera dig och frågar om du vill fixa det eller hänvisa dig om hur du kan åtgärda problemet själv.

Att köra Felsökaren för Windows, högerklicka på Start-menyn och välj “Inställningar”.

Från det går att Uppdatera och Säkerhet > Felsökning > Bluetooth och sedan klicka på “Kör Felsökaren.” Windows kommer automatiskt att börja arbeta via din Bluetooth-status och konfiguration. Om den hittar ett problem, det kommer du direkt att fixa det.

Om Felsökaren inte kan lösa problemet, kanske du vill kontakta tillverkaren för ytterligare stöd och rådgivning, eftersom problemet kan vara med hårdvaran.

LÄS NÄSTA

  • “Hur för att Spara en PDF-fil till Din iPhone eller iPad
  • “Vad Är Ambient Design, och Hur Kommer Det att Förändra Våra Liv?
  • “6 Tips för att Använda Din iPhone på Natten eller på Mörka
  • “Hur Hittar man en App på Din iPhone eller iPad Snabbt
  • “Hur man Skapar en Avstängning Ikonen i Windows 10