6 Tips för att Använda Din iPhone på Natten eller på Mörka

0
54
Afrika Studio/Shutterstock.kom

Din iPhone kan anpassa sig för att reducera ansträngda ögon och främja hälsosammare sömn, men det är inte allt den kan göra när solen går ner. Vi kommer att förklara Mörk och Natten lägen, Natt, Skift, och alla andra funktioner som du behöver veta.

Hur man Använder Mörka Läget i iOS 13 (och Appar)

Efter att ha lagt Dark mode till macOS 2018, Apple även i den 2019 iOS13 uppdatering för iPhone och iPad. Dark mode helt nya teman Apples mobila operativsystem för att använda en mörk bakgrund med ljus text, som är perfekt för att läsa på natten.

Du kan använda Mörka läget hela tiden eller har din iPhone automatiskt att slås på vid mörkrets inbrott. För att aktivera Mörka Läget, följ dessa steg:

 1. Bege dig till Inställningar > Display och Ljusstyrka.
 2. Välj “Ljus” eller “Mörk” och sedan växla På “Automatisk” om du vill aktivera automatisk växling.
 3. Om du använder den Automatiska alternativet, du kan också aktivera en anpassad schema under “Alternativ”.

Du kan också be Siri att växla mellan lägena genom att säga, “Hej Siri, aktivera Mörka läget,” eller, “Hej Siri, växla till Ljust läge.”

Apps är också medveten om att Mörka läget är aktiverat, och många kommer automatiskt att växla. Men vissa (som Facebook Messenger) kräver fortfarande att du kan aktivera ett mörkt tema. Förhoppningsvis inom en snar framtid, de flesta appar kommer att samtycka till att Mörka läget.

RELATERAT: Hur du Aktiverar nattskift På Din iPhone för att Enkelt Läsa Natten

Gräns Blå Ljus med nattskift

Forskning tyder på närvaro eller frånvaro av blått ljus påverkar vår sömn mönster. Våra hjärnor associera aktivitet och vakenhet med blå grund av den himmel vi ser varje dag. I slutet av dagen, den varma apelsiner och gula av solnedgången signal att det är dags att varva ner.

Det är därför många människor efterlikna detta med appar som F. lux, vilket gör att färgerna på en datorskärm “varmare” i kväll. Apple lagt till en liknande funktion, som kallas Natt Skift, att iOS 9.3 (och som senare läggs det till Mac också).

För att aktivera det, gå till Inställningar > Display och Ljusstyrkan, och tryck sedan på “Night Shift”. Du kan aktivera en “Soluppgång till Soluppgång” dynamiskt schema eller ange ett “Från” och “Till” – gånger för att ställa in ditt eget.

Längst ned på den här menyn kan du använda reglaget för att styra hur “varmt” det färgtemperatur bör vara när telefonen är i Night Shift.

Vi vet inte säkert hur effektiva Natt Skift verkligen är på att främja sömn. En 2018 Lighting Research Center studie med 12 deltagare konstaterade att “ändra skärmens färg ensam är otillräcklig för att begränsa följderna av [Bärbara Elektroniska Enheter] på melatonin-nivåer i kväll, och att skärmens ljusstyrka ska också minskas.”

Tänk på att 12 deltagare är för litet för en urvalsstorlek att dra några verkliga slutsatser. Om du bara vill minska skärmens ljusstyrka, gå till Inställningar > Display och Ljusstyrka eller Control-Center.

RELATERAT: Hur du Aktiverar nattskift På Din iPhone för att Enkelt Läsa Natten

Bevara mörkerseende med en Röd Färg Filter

Medan människor inte är nattaktiva eller skymnings varelser, våra ögon kan anpassa sig till mörkret så att vi kan se bättre i svagt ljus. Detta kallas “night vision”, men det är svårt att bevara om du tittar på en ljus vit skärm eller med hjälp av en vanlig ficklampa.

Detta är anledningen till att många flash – och strålkastarna har ett rött filter eller glödlampa. Rött ljus orsakar våra elever att vidga mindre, vilket gör det lättare att bevara vårt mörkerseende.

Otroligt nog, din iPhone innehåller en funktion som kallas “Färgton”, som tjänar ett liknande syfte. Det lägger en röd filter över skärmen, vilket gör att du kan använda enheten samtidigt som man bevarar din förmåga att se i mörker.

Följ stegen nedan för att aktivera “Färgton”:

 1. Bege dig till Inställningar > Tillgänglighet > Display och Storlek på Text.
 2. Bläddra ner och tryck på “Color Filter.”
 3. Växla Färg På Filter och sedan på “Färgton” på botten av listan.
 4. Flytta “Intensitet” och “Nyans” reglagen hela vägen till höger.

“Färgton” påverkar inte skärmdumpar (det är därför den ovan ser normalt). Dock tar displayen på en intensiv, rödaktig nyans.

Du kan också ställa in en genväg för att aktivera den här funktionen automatiskt om du vill. Bege dig till Inställningar > Tillgänglighet, bläddra till längst ned i listan och knacka sedan på “Tillgänglighet Genväg”. Tryck på “färgfilter” om du vill aktivera den här funktionen genom trippel-klicka på telefonens sida-knappen. Om du har en iPhone 8 eller tidigare, du trippel-klicka på start-knappen i stället.

RELATERAT: Hur du Aktiverar Färg Filter på Din iPhone eller iPad för att Enkelt-om-den-Eyes Läsa

Få tillgång till Din Ficklampa via Control Center

Du vet förmodligen om iPhone ficklampa med nu, men visste du att du kan ändra dess ljusstyrka? Att göra så, genom att dra nedåt från det övre högra hörnet (iPhone X eller senare) eller upp från botten (iPhone 8 eller tidigare) att access Control Center.

Tryck på och håll Ficklampa ikonen tills du ser en segmenterad bar uppdelad i fem avsnitt. Längst ner står “Off”, medan den översta är maximal ljusstyrka. Välj något i mitten för att ändra ficklampa med ljusstyrka.

Nästa gång du aktiverar ficklampa, antingen från en ledningscentral eller låsskärmen genväg, det kommer att använda den tidigare inställning för ljusstyrka. Om du vill ändra den igen, tryck bara på och håll Ficklampa ikonen.

Om du inte ser Ficklampa ikonen i Control Center, gå till Settings > Control Center > Anpassa Kontroller, och sedan lägga till Ficklampan ikon i listan.

RELATERAT: Hur du Använder Din iPhone som Ficklampa

Ta Bättre Bilder med Natt-Läge på iPhone-11

IPhone-11 och 11 Pro kraftigt förbättrat fotografisk prestanda iPhone i svagt ljus. En av de största funktionerna som Apple släppt tillsammans med de nya enheterna är nattläget, som ljusar upp mörka bilder utan att lägga alltför mycket buller.

Natt-läge på följande sätt av en av de grundläggande reglerna för fotografering: ju längre slutaren är öppen, desto mer ljus fångas in. Det är mycket liknande till en lång exponering fotografering med en DSLR eller mirrorless kameran, och du kommer att få bästa resultat om du följer samma regler.

Nattläge aktiveras automatiskt när din iPhone upptäcker att det inte finns tillräckligt med ljus på en scen. Om du vill aktivera det manuellt, tryck bara på Natten ikonen för läget (månen) i det övre vänstra hörnet, och det kommer att bli gula.

Apple

Du kan också använda den här reglaget för att justera exponering tid om du vill släppa in mer eller mindre ljus. Ytterligare reglaget till höger, ju längre exponeringen kommer att vara. Ju längre exponering är dock stadigare måste du vara när du skjuter.

För absolut bästa resultat, använd ett stativ för att hålla din iPhone från att flytta. Tyvärr, du kan inte använda nattläget med Ultrawide-objektiv på iPhone 11 och Pro. Men det fungerar med den vanliga Brett och Pro-exklusiva Teleobjektiv.

Ju mer du experimenterar med Natt-läge, desto mer kommer du att förstå hur det fungerar, och dess begränsningar.

Tyvärr, om du inte har en iPhone 11, kommer du inte att kunna använda nattläget, som innebär att dina bilder kommer att bli en betydligt mörkare (och mer).

Aktivera LED-Blixt för Varningar

Älskar du tyst läge men hatar saknas anmälningar? Då kanske du vill överväga att få en Apple-Klocka.

Om detta inte lyckas, kan du aktivera LED-lampa på baksidan av enheten blinka snabbt när du får ett push-meddelande eller samtal. Denna är idealisk för att fånga anmälningar på natten.

För att aktivera LED-blixt, följ dessa steg:

 1. Bege dig till Inställningar > Tillgänglighet och tryck på Audio/Visuella.
 2. Växla På “LED-Blixt för Varningar” och (om du vill) “Flash på Tyst.”

Om du aktiverar “Flash på Ljudlös,” blinkar LYSDIODEN för larm även när enheten är tystade. Om du inaktiverar denna inställning, kommer LAMPAN att bara blinka när din reglaget för ringsignal inte är inställd på ljudlös.

Bli inte Kvar i Mörkret

Det är ännu mer sömn-relaterade hjälp som finns på din iPhone, inklusive läggdags påminnelser, mild wake-ups, och sova spårning.

Och om du letar efter en bra anledning att uppgradera till iPhone 11, Natt-läge kan vara det. Om det inte är nog, men den Djupa Fusion kamera kan vara.

Annars kommer du bara att ha att göra med Dark mode-och iOS-13 s andra nya funktioner.

RELATERAT: Hur du Aktiverar Läggdags Påminnelser, Mild Wakeups, och Sova Spårning i iOS 10

LÄS NÄSTA

 • “Hur Hittar man en App på Din iPhone eller iPad Snabbt
 • “Hur man Skapar en Avstängning Ikonen i Windows 10
 • “Hur man Använder netstat på Linux
 • “Hur Stream Daytona 500 Utan Kabel
 • “Vad Gör “HMU” Betyder, och Hur Använder Man Det?