Wat Betekent “HMU” Betekenen, en Hoe Gebruik Je Het?

0
140
acidmit/Shutterstock

HMU is een populaire internet afkorting. Je ziet het in veel online situaties. Hier is wat het betekent, en hoe je het gebruikt.

Wat Het Betekent

HMU is de afkorting voor “hit me up”. Het is een snelle manier om te vertellen dat iemand contact met u opnemen of het maken van plannen in de toekomst. Bijvoorbeeld, je zou kunnen zeggen aan een vriend, “HMU wanneer u wilt spelen Mario Kart,” of, “HMU als je terug in de stad.” In de meeste gevallen, HMU wordt gebruikt in de sociale of informele zakelijke kringen.

Sommige mensen gebruiken ook HMU om aan te geven dat iemand hen vroeg voor iets, zoals, “Hij HMU waarin om geld wordt gevraagd,” of, “Ze HMU voor een date.” Dit gebruik is uitgelijnd met de definitie van “hit”, die gebruikelijk is in de echte wereld jargon voor iemand je vraagt om iets.

Het is de moeite waard te vermelden dat “hit” kan ook betekenen dat u wilt gaan naar een bepaalde plaats. Bijvoorbeeld, u en uw vrienden kan “hit” de Trader Joe ‘ s. Natuurlijk, dit gebruik niet is voorzien van een afkorting, dus terug naar het onderwerp bij de hand.

De Geschiedenis van HMU

zhu difeng/Shutterstock

De zinsnede “hit me up” is onafscheidelijk van de jaren ’90 hip-hop cultuur. Tijdens die tien jaar, veel mensen (niet alleen drugsdealers) gebruikt one-way pager om met elkaar te communiceren. “Communiceren” is waarschijnlijk niet het juiste woord, hoewel, als deze apparaten niet kon ontvangen tekst-gebaseerde berichten. In plaats daarvan kregen ze telefoon nummers. Iemand zou bellen (“beep”) uw pager van zijn telefoon. Uw pager zou branden, het maken van een hoorbare piep,” en het telefoonnummer dat wisselbaar u zou verschijnen op het scherm, zodat je kan bellen met de persoon terug.

“Hit” is ontstaan uit de zeer specifieke regels van het wisselbestand. Rappers gebruikt de uitdrukking in honderden van populaire liedjes, en het begon te hebben een verscheidenheid aan betekenissen. Nu, de zin is nauw verbonden met mobiele telefoons, die, ongetwijfeld, de moderne versie van de pagers.

De geschiedenis van onze kleine afkorting, HMU, is lang niet zo interessant als dat alles. Zie, het kwam uit het niets. HMU verscheen voor het eerst op Urban Dictionary in 2009 en helemaal geëxplodeerd in populariteit aan het einde van 2010.

Volgens Facebook ‘ s 2010 Memology rapport, HMU ging dat het een zeldzaamheid is de grootste trend van het jaar. Voor de referentie, de afkorting was zelfs niet vermeld in de 2009 Memology rapport.

Volgens Google Trends, zoekt HMU piek in 2010 en stabiliseerde na ongeveer een jaar. Dit betekent niet noodzakelijk de uitdrukking is minder populair dan vroeger, dat wel. Als er iets, HMU definitie is waarschijnlijk wordt opgezocht minder omdat het nu zo vaak gebruikt, de meeste mensen weten wat het betekent.

Hoe Gebruik ik HMU?

fizkes/Shutterstock

Nogmaals, HMU is de afkorting voor “hit me up”. Het is gemakkelijk te gebruiken en zal worden begrepen door de meeste mensen. Dus, gewoon gebruik maken van HMU als je bedoelt te zeggen: “hit me up”.

Je zou kunnen zeggen, “HMU bij u thuis te krijgen,” of, “HMU wanneer u wilt om op te hangen.” Nogmaals, het is een eenvoudige afkorting, dus je hoeft je geen zorgen te maken over rare grammatica of wat dan ook.

Als u wilt om een situatie te beschrijven waarin een vriend of kennis messaged je out of the blue, zou je kunnen zeggen, “Hij HMU vorige week,” of, “Ze HMU vragen voor een ritje.”

Net als bij andere informele internet afkortingen, mensen niet altijd profiteren HMU. Je ziet het in kleine letters (hmu), als goed.

LEES VERDER

  • “Het Inschakelen van een Enkele Klik te Openen Pictogrammen op Windows 10
  • “Het Oplossen van Veelvoorkomende Problemen met Apple AirPods
  • “Het Toevoegen van “Verplaatsen naar” of “Kopiëren naar” Windows 10 Context Menu
  • “Geen Kabel Nodig: Hoe om te Streamen van de NBA All-Star Game
  • “Het Instellen van een Standaard Zoom-Niveau in Firefox