Vad Betyder “HMU” Betyder, och Hur Använder Man Det?

0
139
acidmit/Shutterstock

HMU är en populär internet-förkortning. Du kommer att se det som används i många online situationer. Här är vad det betyder, och hur du använder det.

Vad Det Innebär

HMU är en förkortning för “hit mig.” Det är ett snabbt sätt att berätta för någon att kontakta dig eller göra upp planer i framtiden. Du kan till exempel säga till en vän, “HMU när du vill spela Mario Kart,” eller, “HMU när du är tillbaka i stan.” I de flesta fall, HMU används i sociala eller informella näringslivet.

Vissa människor också använda HMU för att förmedla att någon bett dem om något, till exempel, “Han HMU ber om pengar,” eller, “Hon HMU för en dag.” Denna användning i linje med definitionen av “slå upp”, vilket är vanligt verkliga slang för någon ber dig om något.

Det är värt att nämna att “slå upp” kan också betyda att du vill gå till en viss plats. Till exempel, du och dina vänner kan “slå upp” Trader Joe ‘ s. Naturligtvis är denna användning inte har en förkortning, så tillbaka till ämnet till hands.

Historien om HMU

zhu difeng/Shutterstock

Frasen “hit me up” är oskiljaktiga från 90-talet hip-hop kulturen. Under detta decennium, många människor (inte bara langare) används på ett sätt personsökare att kommunicera med varandra. “Kommunicera” är nog inte rätt ord, men, som dessa enheter inte kunde ta emot text-baserade meddelanden. I stället fick de telefonnummer. Någon skulle kalla (“beep”) din personsökare från hans telefon. Din personsökare skulle lätta upp, göra ett akustiskt “pip” och det telefonnummer som växlas du skulle visas på skärmen så att du kan ringa upp personen tillbaka.

“Slå upp” växte fram ur den mycket specifika regler för personsökning. Rappare som används frasen i hundratals populära låtar, och det började att ha en mängd olika betydelser. Nu, den fras som är nära förknippade med mobiltelefoner, som är, utan tvekan, är den moderna versionen av personsökare.

Historien om vår lilla förkortning, HMU, är inte alls lika intressant som allt. Se, det slags kom från ingenstans. HMU dök först upp på Urban Dictionary under 2009 och fullkomligt exploderat i popularitet i slutet av 2010.

Enligt Facebook ‘ s 2010 Memology rapport, HMU gick från att vara en sällsynthet att den största trenden i år. För referens, som är en förkortning var inte ens nämns i 2009 Memology rapport.

Enligt Google Trender, sökningar för HMU nådde under 2010 och planat ut efter ungefär ett år. Detta betyder nödvändigtvis inte att fras som är mindre populära än det brukade vara, dock. Om något, HMU: s definition är förmodligen att bli tittade upp mindre, eftersom det nu är så vanliga, de flesta vet vad det innebär.

Hur Gör jag för att Använda HMU?

fizkes/Shutterstock

Igen, HMU är en förkortning för “hit mig.” Det är lätt att använda och förstås av de flesta människor. Så, helt enkelt använda HMU när du menar att säga “hit mig.”

Du kan säga, “HMU när du kommer hem,” eller, “HMU när du vill umgås.” Igen, det är en enkel förkortning, så du behöver inte oroa dig för att någon konstig grammatik eller vad som helst.

Om du vill beskriva en situation där en vän eller bekant meddelad dig ut i det blå, kan du säga, “Han HMU bara förra veckan,” eller, “De HMU att be om skjuts.”

Som med andra informella internet förkortningar, att människor inte alltid dra HMU. Du kan se det i gemener (hmu), liksom.

LÄS NÄSTA

  • “Hur man Aktiverar ett Enda Klick för att Öppna Ikoner på Windows-10
  • “Hur du Felsöker Vanliga Problem med Apple AirPods
  • “Hur man Lägger till “Flytta till” eller “Kopia till” Windows 10 Sammanhangsberoende Meny
  • “Ingen Kabel som Krävs: Hur Stream NBA All-Star Game
  • “Hur man Ställer en Standard Zoom (default Zoom-Nivå i Firefox