Sluta Spendera Din Amazon Reward-Poäng för Inköp till Bättre Pengar Tillbaka

0
48
Amazon

Det är så mycket frestande att använda ditt Amazon-Rewards-poäng till att köpa saker på Amazon—efter allt, det belopp som du har visat att du direkt i kassan. Men att spendera dina poäng på inköp är ett säkert sätt att förlora pengar.

Hur tycker du att förlora pengar genom att använda dina belöningar på inköp? Eftersom du bara får pengar tillbaka när du använder ditt kort, inte när du använder dina poäng. Här är vad som ser ut så i praktiken.

Låt oss säga att du har motsvarande $100 dollar på Amazon poäng, och du vill köpa något som kostar $100. I det första fallet använder du inga poäng, och du sätter köp på Amazon Visum eller Amazon Prime Lagra kort. För att göra så kommer du få 5% tillbaka (den höga cashback på Amazon-baserade inköp är den största anledning av att använda en av Amazons kort). Den effektiva kostnaden för produkten $95.

I det andra fallet kan du använda $100 till ett värde av poäng för att betala för $100 objekt. Du kanske tänker, “Ja! Denna $100 produkten är fri eftersom jag använder min poäng!” men här är den lömska trick som de spelar på dig: användningen av de punkter som inte genererar pengar tillbaka. $100 produkten är $100, och du förlorar på $5 du skulle få en cashback-belöning—och cashback är sannolikt att hela anledningen till att du fick en Amazon kortet i första hand.

Smart sak att göra? Låt inte spänningen av att få något för “gratis” få det bättre för dig. Istället köpa artikeln med ditt Amazon-kort, logga in på ditt konto-kort. Det, varje faktureringsperiod, kan du tillämpa den ackumulerade cashback fördel att antingen ditt uttalande balans eller har det deponeras i din bank konto—båda mycket bättre alternativ än att gå miste om den helt och hållet.