Hur du säkerhetskopierar och Återställer Android med Hjälp av Google En

0
26

Att flytta från en telefon till en annan kan vara lika traumatiskt som att byta skolor eller flytta till en ny stad. För att göra övergången mindre smärtsam, kan du använda Google En att säkerhetskopiera och återställa Android.

Vad är Google En?

Varje Google-konto ingår 15 GB lagringsutrymme som delas mellan Gmail, Google Drive och Foton. Enligt Google, endast filer som inte förbrukar din gratis utrymme är “Delade med Mig objekt, tillsammans med foton och videor som är lagrade i “Hög Kvalitet.” Alla media som du har köpt på Google Play inte använda ditt utrymme heller.

Du kan få ytterligare Google En lagring om du betalar en månatlig eller årlig avgift. Från och med augusti 2018, du kan öka lagringskapaciteten från 100 GB till 30 TB. Andra fördelar är kundsupport, familj delning (upp till sex personer), Google-Butiken förmåner och rabatter på hotell.

Du kan välja mellan följande planer:

  • 100 GB: $1,99 per månad eller $19.99 per år
  • 200 GB: $2.99 per månad eller $29.99 per år
  • 2 TB: $9,99 per månad eller $99.99 årligen
  • 10 TB: $99.99 per månad
  • 20 TB: $199.99 per månad
  • 30 TB: $299.99 per månad

Du kan ladda ner och installera Google En app från Google Play för gratis. Men när du öppnar appen uppmanas du att välja ett abonnemang. Du kan inte denna app om du inte vill hålla sig med gratis, 15 GB plan.

Säkerhetskopiera Din Android-Enhet med Hjälp av Google En

Efter installationen första gången du startar Google En app, det får du med tre växlar för att backa upp “Multimediameddelanden,” “Foton och Filmer”, och att “Backa Upp med Hjälp av Cellulära Data.” Aktivera detta för att passa dina önskemål. Google gör En “Device Data” – alternativet är inaktiverat som standard.

När du är klar, tryck på “Nästa”.

Ett tillstånd visas. Tryck på “Tillåt” för att ge “Foton” tillgång till dina foton, media och filer.

Appen laddas med den Hem fliken öppna som standard. Det första objektet som du ser är “Enheten Backup” – kort.

Om du är redo att spara din telefon för medier i sitt nuvarande läge, tryck på “säkerhetskopiera Nu.” Om du vill göra ändringar (nu eller senare), tryck på “Se Detaljer”.

Om du tryckte på “mer Information” kan du ändra back-up inställningar på följande skärm. Om nödvändigt, växla “Enhet Data”, “Mms-Meddelanden, eller “Bilder och Videoklipp” – alternativ på eller av. Du kan också växla mellan På eller Av “Säkerhetskopiera med Hjälp av Cellular Data” alternativet.

När du är klar, tryck på “säkerhetskopiera Nu.”

I framtiden, om du vill behålla dina nuvarande inställningar, kan du bara trycka på “säkerhetskopiera Nu” på huvudsidan.

Tänk på att Google inte säkerhetskopiera all media som skickas via telefonen tillverkarens sms appen automatiskt. Du måste spara alla bifogade media manuellt till Google Bilder, som backas upp automatiskt om du har aktiverat “Bilder och Videoklipp” back-up alternativ.

Dock, om du använder Googles Meddelanden app som standard messaging-klient, Google kommer tillbaka upp allt automatiskt.

Så, om du tidigare har använt Samsungs app för att skicka media, som klistermärken och video via sms: a du kan installera Googles klient och ställ in det som standard för att backa upp detta media. Du kommer inte att se media i antingen klienten tills du återställer från Google En backup, men.

Återställa Enheten Med Hjälp Av Google En

Om du flyttar från en gammal telefon eller byta ut en skadad enhet, Android installationen finns redan en återställa alternativet om du har aktiverat automatisk säkerhetskopiering och återställning för ditt Google-konto. Knacka på den säkerhetskopia som skapats för din enhet. Nästa, välj säkerhetskopiera objekt du vill återgå till telefonen, inklusive appar, samtalshistorik, inställningar och meddelanden, och tryck sedan på “Återställ”.

När enheten är igång, öppna Google En app. Du kan se en “Restore” – kortet under “Enhet Backup” – kort. Om du gör det, tryck på “Återställ” för att komma igång.

Om du inte ser en “Restore” – kortet, tryck på “Inställningar” i programmets verktygsfält. Nästa, tryck på “Återställ från Backup” i “Lagring av Inställningar” – avsnittet.

På den efterföljande skärmen, tryck på “Återställ” – länkar för att återställa dina bilder och videor i sin ursprungliga kvalitet, och alla media som skickas via Googles Meddelanden app.

LÄS NÄSTA

  • “Hur man Lägger till “Flytta till” eller “Kopia till” Windows 10 Sammanhangsberoende Meny
  • “Ingen Kabel som Krävs: Hur Stream NBA All-Star Game
  • “Hur man Ställer en Standard Zoom (default Zoom-Nivå i Firefox
  • “Hur man ska Tolka JSON-Filer på Linux kommandorad med jq
  • “Framtidens Telefoner: Vad Är Hopfällbar Glas?