Hur du Aktiverar ett Enda Klick för att Öppna Ikoner på Windows-10

0
69

Dubbelklicka på är den vanliga metoden för att öppna en ikon på skrivbordet i Windows. Det är tänkt att förhindra oavsiktlig öppnas.” Men vissa människor kanske vill komma åt filer och program med ett enda klick istället. Om du är bland dem, här är hur du kan ändra den här inställningen.

Aktivera den Enda-Klick-Funktion i Windows 10

För att ändra standard för att öppna filer och mappar från en dubbel – för att ett enda klick, gå till Start-Menyn. Sök efter “File Explorer” och sedan klicka på den när den visas eller trycker på Retur.

I fönstret, gå till Visa > Val > Ändra Mapp-och sökalternativ.

I pop-up fönster, välj “Single-Klicka för att Öppna ett Objekt (Peka för att Välja)” knappen.

När du väljer det här alternativet, ikoner kommer att betonas (som en hyperlänk) när du håller muspekaren över dem. Om du vill titlar av ikonerna för att vara understryks hela tiden, välj “Underline Ikonen Titlar i linje med Min Browser” – knappen.

Nu när du har aktiverat den här inställningen, om du någonsin vill välja en ikon utan att öppna den, bara håll muspekaren över det en stund.

Du kan också tala om för Windows att presentera en kryssruta på varje objekt för att du ska välja det. För att aktivera detta alternativ, klicka på fliken “Visa” i “mappalternativ” pop-up fönster och bläddra ner till “Avancerade Inställningar”. Klicka på kryssrutan bredvid “Använd Kryssrutor för att Markera Objekt och klicka sedan på “OK”.

Dessa alternativ bör du öka din effektivitet och ger dig större flexibilitet i din Windows-10 enhet.

LÄS NÄSTA

  • “Hur du Felsöker Vanliga Problem med Apple AirPods
  • “Hur man Lägger till “Flytta till” eller “Kopia till” Windows 10 Sammanhangsberoende Meny
  • “Ingen Kabel som Krävs: Hur Stream NBA All-Star Game
  • “Hur man Ställer en Standard Zoom (default Zoom-Nivå i Firefox
  • “Hur man ska Tolka JSON-Filer på Linux kommandorad med jq