Framtiden för Telefoner: Vad Är Hopfällbar Glas?

0
58

Samsung Galaxy Z-Luckan är den första vikbara telefonen med ett glas skärm. Tidigare enheter som Samsung ökända Galaxy Vik presenterade plast skärmar. Böjbar glas teknik är avgörande för att göra bättre vikbara telefoner och tabletter.

Vikbara Glas Kan inte Vika, Det är Bara Böjar

“Vikbara glas” är lite missvisande. Visar med fällbar glas inte vika alla sätt—det finns inga skarpa veck som om du var på att vika en bit papper. Istället för glas-böjar.

När en enhet som Samsung Galaxy Z Luckan stängs, det finns ett gap mellan de två halvorna av glas. Det finns också upphöjda kanter runt skärmen, vilket förhindrar att båda sidor av glaset som inte direkt berör varandra när den är hopvikt stängs.

Med andra ord, vikbara glas är en typ av ultra-tunt glas som kan böja hundratusentals gånger utan att bryta. Det kan inte vika så att båda sidor touch.

Corning

Böjbar Glas Är inte Helt Nya

Flera olika typer av företag arbetar med denna teknik. Samsung ser ut som det är att få sin ultra-tunn hopfälld glas från koreanska tillverkaren Doowoo Insys, men det har inte pratat mycket om teknik.

Corning, som gör den stark, skador-resistenta Gorilla Glas som används på iphone och många andra smartphones, är hårt arbete med böjbart glas för elektroniska enheter samt. Corning redan gör en böjbar typ av glas som heter “Willow Glass.”

Böjbar glas är inte helt ny. Som Corning ‘ s senior VP av teknik för optisk kommunikation, Claudio Mazzali sa Snabb Företag som Corning har varit böjning av glas för nästan 50 år. Corning har skapat flexibla fibrer av glas för fiberoptiska kablar, som han kan böja på en 90-graders vinkel och fortsätta att fungera perfekt.

Medan böjbart glas är inte ny, en av utmaningarna är att göra det ultra-tunn. Corning ‘ s teknik Polly Chu berättade för CNET att “för att gå till en snäv böjningsradie, du måste gå till ett glas som är mycket, mycket tunnare än vad du har idag.” Den tunnare blir det, ju mer du kan böja det.

Gör Böjbart Glas Fungerar på Telefoner

Corning

Gör ultra-tunn böjbar glas är en tillräckligt stor utmaning, men hur ska du ta det tunnare och tunnare glas och göra det så tufft och skador-resistenta som Gorilla Glas på dagens smartphones är?

Det är lätt att glömma hur imponerande Gorilla Glas och liknande tekniker är glaset på en modern smartphone display kan ta stryk utan att splittra eller ens repor. Gorilla-Glas är hårdare än vanliga metaller. Vi tar det för givet.

John Bayne, som leder Corning Gorilla Glas företag, förklarade utmaning till Fast:

“I ett glas lösning, du är verkligen utmanande fysikens lagar, i och med att man får en mycket snäv böjningsradie du vill gå tunnare och tunnare, men du måste också kunna överleva på en drop-händelse och motstå skador.”

Bayne sade att Corning är att arbeta på att hålla den bendability av glas och samtidigt förbättra sin skada motstånd. Han berättade att sätta Fast Corning befintliga Willow Glas genom ion-exchange process som skapar starka Gorilla Glas skulle göra Willow Glas mindre böjbar.

Corning förväntar sig fortfarande att böjbart glas för elektronik kommer att vara mainstream inom de närmaste åren. Så hur är Corning och andra företag att lösa tillverkning utmaningar? Det är den typ av sak som dessa företag kommer inte att avslöja offentligt. De har ju en hel del konkurrenter, och loppet är på.

RELATERAT: Hands On med Galaxy Z Flip: jag Tänkte Bara att jag inte Vill ha en Vikbar

Varför Vikbara Glas Är Så Viktigt

I sin Galaxy Z Flip avslöja video, Samsung säger att det “, gjorde ett språng” från polymer (plast) med skärmar för att ultra-tunn hopfälld glas. Det är inte bara en imponerande tekniska språng. Glas är ett bättre material för en smartphone displayen.

För att kringgå de utmaningar böjbart glas, fällbara som Samsung Galaxy Vik, Motorola Razr, och Lenovo ThinkPad X1 Vik har plast skärmar som känns som en plast skärmskydd. Det kommer förmodligen inte att känna sig så fin som ett glas skärmen, men det är det minsta av dina bekymmer. Dessa mjuka plast-skärmar är mycket lättare att skrapa och ding än glas. Motorola faktiskt säger att “gupp och klumpar normal” på sin fällbara Razr smartphone med en plast skärm.

Med ett glas skärm, du kommer inte att ha “gupp och klumpar” på displayen. De kommer inte repa och skadas lika lätt som plast, heller. Det är därför nuvarande smartphones—från iphone till Android-telefoner—har glas pekskärmar. Glas är ett mycket mer hållbart material som kommer att hålla upp bättre under verkliga världen använder. Dina naglar kommer inte att skada ett glas skärm, men att det lätt kunde lämna ett indrag på en plast skärm.

Är vikbara enheter framtiden? Våra kollegor på Översyn Geek verkligen tycker så. Antingen sätt, böjbart glas är framtidens vikbara enheter.

RELATERAT: Galaxy S20 Visar Att Vikbara Telefoner Är Framtiden

LÄS NÄSTA

  • “Hur man Lägger till “Flytta till” eller “Kopia till” Windows 10 Sammanhangsberoende Meny
  • “Ingen Kabel som Krävs: Hur Stream NBA All-Star Game
  • “Hur man Ställer en Standard Zoom (default Zoom-Nivå i Firefox
  • “Hur man ska Tolka JSON-Filer på Linux kommandorad med jq
  • “Hur man Aktiverar och Använder Fliken Grupper i Google Chrome