De Toekomst van mobiele Telefoons: Wat Is Opvouwbaar Glas?

0
47

De Samsung Galaxy Z Flip is de eerste opvouwbare telefoon met een glazen scherm. Vorige apparaten, zoals Samsung ‘ s beruchte Galaxy Vouw aanbevolen plastic schermen. Buigbaar glas technologie is van essentieel belang voor het maken van betere opvouwbare telefoons en tablets.

Opvouwbare Glas Kan niet weg; Het is Alleen Bochten

“Opvouwbare glas” is een beetje een verkeerde benaming. Geeft met opvouwbare glas niet alle vouwen manier—er is geen scherpe vouw alsof je het vouwen van een vel papier. In plaats daarvan, het glas in de bochten.

Wanneer een toestel als de Samsung Galaxy Z Flip gesloten, is er een kloof tussen de twee helften van de glazen. Er zijn ook verhoogde randen rond het scherm, die voorkomen dat beide zijden van het glas van elkaar raken elkaar wanneer het is opgevouwen gesloten.

In andere woorden, opvouwbare glas is een soort van ultra-dunne glas dat kan buigen honderdduizend keer zonder te breken. Het kan niet vouwen, zodat beide kanten raken.

Corning

Buigbaar Glas Is niet Helemaal Nieuw

Meerdere types van bedrijven zijn bezig met deze technologie. Samsung lijkt te krijgen van de ultra-dunne inklapbare glas van de koreaanse fabrikant Doowoo Insys, maar het is nog niet sprak veel over de technologie.

Corning, dat maakt het sterk, schade-resistent Gorilla Glass gebruikt op iPhones en vele andere smartphones, is hard aan het werk op buigbaar glas voor elektronische apparaten. Corning is al een buigbaar glas met de naam “Willow Glas.”

Buigbaar glas is niet helemaal nieuw. Als Corning ‘ s senior VP van technologie voor optische communicatie, Claudio Mazzali vertelde Fast Company, dat Corning is het buigen van glas voor bijna 50 jaar. Corning gemaakt flexibele glasvezel voor glasvezel-kabels, waarvan hij zei dat kan buigen op een hoek van 90 graden en blijven perfect te laten functioneren.

Terwijl buigbaar glas is niet nieuw, één van de uitdagingen is het maken van het ultra-dun. Corning de technologie van Polly Chu vertelde CNET dat “om naar een krappe boogstraal, gaat u naar een glas dat veel, veel dunner dan wat je vandaag hebt.” Hoe dunner het wordt, hoe meer je kan buigen.

Het maken van Buigbaar Glas te Werken op Telefoons

Corning

Het maken van ultra-dun buigbaar glas is een grote uitdaging, maar hoe neem je die dunner en dunner glas en maken het zo moeilijk en slijtvaste de Gorilla Glas op de huidige smartphones is?

Het is gemakkelijk om te vergeten enkel hoe indrukwekkende Gorilla Glas en soortgelijke technologieën zijn: Het glas op een moderne smartphone scherm tegen een stootje kunnen zonder breken of zelfs krassen. Gorilla Glas is harder dan de gangbare metalen. Maar dat nemen We voor lief.

John Bayne, die leidt Corning ‘ s Gorilla Glass bedrijf, legde de uitdaging aan Vast:

“In een glas oplossing, je bent echt tegen de wetten van de fysica, in dat voor een zeer krappe boogstraal u wilt gaan dunner en dunner, maar je moet ook in staat zijn om te overleven een drop event en zich verzetten tegen schade.”

Bayne zei dat Corning is het werken op het houden van de bendability van het glas, terwijl het verbeteren van de weerstand tegen beschadigingen. Hij vertelde Vast dat het plaatsen van Corning ‘ s bestaande Willow Glass door de ion-uitwisseling proces dat zorgt voor sterke Gorilla Glass zou de Willow Glas minder buigzaam.

Corning nog steeds verwacht dat buigbaar glas voor de elektronica zal de mainstream binnen de komende paar jaar. Dus hoe zijn Corning en andere bedrijven met het oplossen van de productie van uitdagingen? Dat is het soort ding dat deze bedrijven niet zal onthullen in het openbaar. Immers, ze hebben veel van de concurrenten, en de race is.

GERELATEERD: Hands On met de samsung Galaxy Z Flip: ik Dacht Alleen maar ik Wilde niet een Opvouwbaar

Waarom Opvouwbare Glas Is Zo Belangrijk

In haar Galaxy Z Flip onthullen video, Samsung zegt dat het “een sprong gemaakt” van polymeer (kunststof) schermen van ultra-dunne, opvouwbare glas. Het is niet alleen een indrukwekkende technologische sprong. Glas is een beter materiaal voor een smartphone-display.

Om een bypass om de uitdagingen van buigbaar glas, foldables als de Samsung Galaxy Vouwen, Motorola Razr, en de Lenovo ThinkPad X1 Vouw plastic schermen die voelt als een plastic screen protector. Het zal waarschijnlijk niet het gevoel zo mooi als een glazen scherm, maar dat is het minste van uw zorgen. Deze zachte kunststof schermen zijn veel gemakkelijker om te krabben en ding dan glas. Motorola zegt eigenlijk dat “hobbels en bobbels zijn normaal” op de vouwen Razr-smartphone met een plastic scherm.

Met een glazen scherm, je hoeft niet “hobbels en bobbels” op uw display. Ze maakt geen krassen en beschadigd raken zo gemakkelijk als plastic, hetzij. Dat is de reden waarom de huidige smartphones—van de iphone naar Android-telefoons—glas touchscreens. Glas is een veel duurzamer materiaal dat zal maximaal beter in de echte wereld te gebruiken. Uw nagel is niet schadelijk voor een glazen scherm, maar het kan gemakkelijk laat een kuiltje op een plastic scherm.

Inklapbaar apparaten van de toekomst? Onze collega ‘ s bij de Review Geek denken van wel. Één van beide manier, buigbaar glas is de toekomst van het opvouwbare apparaten.

GERELATEERD: De Galaxy S20 Bewijst Dat Vouwbare Telefoons Zijn de Toekomst

LEES VERDER

  • “Het Toevoegen van “Verplaatsen naar” of “Kopiëren naar” Windows 10 Context Menu
  • “Geen Kabel Nodig: Hoe om te Streamen van de NBA All-Star Game
  • “Het Instellen van een Standaard Zoom-Niveau in Firefox
  • “Hoe Parseren JSON-Bestanden op de Linux Command Line jq
  • “Hoe u het Tabblad Groepen in Google Chrome