Se Upp: Detta Verizon Smishing Bluff Är Galen Realistiska

0
212
Piotr Swat/Shutterstock.kom

Sms-bedrägerier blir allt vanligare, och den senaste bluff vi har sett är det mest sofistikerade men ändå. Bedragare efterliknar Verizon, att skicka dig en “kontosäkerhet” – sms som tar dig till en mycket övertygande kopia av Verizon ‘ s hemsida.

Vi öppnade länken för att se att det är en bluff i handling. Prova inte detta hemma: Om du tar emot en bluff meddelande, rekommenderar vi mot att öppna alla länkar kopplade till det. Du bör också ta bort meddelandet och blockera avsändare.

Bluff sms som säger, “Ditt Verizon-konto säkerhet behöver godkännande”, och inbjuder dig att knacka på en länk för att “bekräfta ditt konto.” När du gör, kommer du att hamna på en nätfiskewebbplats som ser ut nästan exakt som Verizon riktiga webbplats.

Den falska webbplatsen begär för din Min Verizon telefonnummer eller användar-ID och lösenord. När du ger dem, det kommer att be om dina konto-PIN. Slutligen, det ber alla dina personliga detaljer för att identifiera dig.”

För smishing bedrägerier, här är övertygande arbete. Hemsidan ser riktigt och äkta—om du inte ser alltför hårt på den adress, som egentligen inte Verizon faktiska webbplats.

Som en riktig konto logga in sidan, det ännu kontrollerar den information som du matar in. Om du lämnar ditt namn tom, det kommer att be dig att ange ett namn innan du fortsätter.

I slutet av processen, nätfiskewebbplats tack för att du ger oss dina uppgifter och omdirigerar du till startsidan.”

För maximal bedrägeri, nätfiskewebbplats faktiskt omdirigerar dig till Verizons riktiga webbplats i slutet av processen. Om du ser inte för nära, du kanske luras att tro att du var på Verizon ‘ s hemsida hela tiden.

Vad är det för spel? Vi ville inte ge real Verizon kontouppgifter, så vi kan inte säga säkert. Bedragare kommer förmodligen att försöka ta över din Verizon-konto, för smartphones på kredit, och stick du med bill. Det är en vanlig bluff dessa dagar, som vi upptäckte när vi pratade med falska jobb rekryterare. Om du har stött på denna bluff och med tanke på din personliga information till phishing webbplats, bör du kontakta Verizon omedelbart.

Smishing är på uppgång, vilket spam e-postbedrägerier Meddelanden-appen på din telefon.

Bedragare finns också skicka meddelanden med falska FedEx spårnings nummer och varningar om att stänga av Netflix-konton, men det senaste är det farligaste vi har sett.

Varning för misstänkta meddelanden. Om du inte redan har fått en scammy sms, du kommer förmodligen i framtiden. Här är hur du skyddar dig från smishing bedrägerier.

RELATERAT: Vad Är Smishing, och Hur Skyddar Du dig Själv?

LÄS NÄSTA

  • “Att Tillfälligt Inaktivera Face ID eller Tryck på ID på Din iPhone
  • “Linux-Fil Tidsstämplar Förklarade: atime, mtime, och ctime
  • “Som att Spåra Förebyggande Miljö Ska Du Använda i Microsoft Kanten?
  • “Bluff Varning: Nej, Netflix Är inte stänga av Ditt Konto
  • “Ta Bort Din Personliga Information Från Folk-Finder Platser