OTT Forklarer: Er Den Verdt å Kjøpe Utvidet Garanti for Tech?

0
106

Du vet spørsmålet: “ønsker du å investere i utvidet garanti for dette produktet?” Selgerne push utvidet garanti på forbrukere, og det kan høres ut som en god idé. Tross alt, hvis du bruker over $1000 på en ny bærbar pc, vil du ønsker noen form for beskyttelse i tilfelle det bryter. Det er en nesten universell pause etter at spørsmålet er stilt før forbrukeren svarer med et halvveis smil, “Nei takk. Jeg trenger ikke det.”

Det pause er når kunden debatter, er utvidet garanti verdt det? Dette vil gjelde spesielt for foreldre å kjøpe tech for yngre barn som kan bryte enheter, utilsiktet eller ikke.

Er Utvidet Garanti Verdt Det For Tech?

Det korte svaret er nei, en utvidet garanti er ikke verdt det. Det store flertallet av utvidet garanti gå ubrukt, og tjene til å generere inntekter for forhandleren. Under de aller fleste forhold, produkter ikke bryte på sine egne. Hvis du gjør skje å bryte en laptop eller et nettbrett, kostnaden for å reparere ut av lommen er ofte mindre enn det du ville betale for utvidet garanti.

La oss si det på en annen måte. Det er et nyhetsbrev, kalt Garanti Uke dedikert til den garantien som bransjen. Ifølge et nyhetsbrev som sendes ut i September 2017, garantier er en 23 milliarder dollar industrien. Folk har som mange ulykker i løpet av de første årene av produktet deres liv? Sannsynligvis ikke.

Du er bedre å si nei til en utvidet garanti og i stedet plassere pengene inn på en sparekonto som kan brukes i tilfelle en nødsituasjon. Den eneste gangen en utvidet garanti er verdt å vurdere, er om du er i en situasjon hvor du vet enheten har en høy risiko for skade, for eksempel en bærbar datamaskin eller et nettbrett for feltarbeid der varmen, kondens, og andre risikofaktorer er utenfor normen.

Men, sørg for at garantien dekker typer skader en work-fokusert maskinen kan støte på. Hvis den utvidede garantien ikke tilbyr beskyttelse for den type skade din maskin kan se, hoppe over det og investere i en solid sak.

Er Andre Typer Garantier Verdt Det?

Mens en utvidet garanti kan ikke være verdt pengene, det er andre typer beskyttelse som absolutt er. Din mobiloperatør for beskyttelse, for eksempel. Ifølge en studie fra SquareTrade, omtrent 5,761 smarttelefon skjermer pause hver time i Amerika. Som et land, vi er ikke forsiktig med vår mobile enheter. Selvfølgelig studien også viste at flertallet av disse pausene kommer fra en omfattende tilfelle av butterfingers—74% av pauser er resultatet av å slippe en enhet.

Selv om mange er fornøyd med å bruke en telefon med en sprukket skjerm, så lenge skaden ikke er for stor, er det ingen grunn til. Nesten hver leverandør og transportør gir et protection plan som gir deg muligheten til å erstatte en sprukket eller ødelagt skjerm for nesten ingenting. Som kostnaden av skjermen erstatninger opphav (iPhone Xs Maks gjennomsnitt rundt $330 å reparere), carrier beskyttelse er en solid investering.

Hvorfor telefoner, men ikke bærbare? På grunn av telefoner, de er i langt større risiko for skader på grunn av hyppigheten av bruk. Folk tekst på farten, trekke ut sine telefoner for å sjekke eller svare på en melding uten å se på veien foran dem. Når er siste gang du aktivt brukt en laptop mens du går rundt?

Det er en påminnelse til dette, men. Før du samtykker i å smarttelefon forsikring, ta en nærmere titt på de vilkår og betingelser. Hvis du bruker $10 per måned på forsikring og fortsatt ha en ut av lommen fradragsberettiget av oppover på $100 eller mer, det er ikke verdt det. Hvis du trengte å skifte en tv, kan du gjøre det med en erstatning bestilt fra Hydrogen og et par timer med YouTube.

Er Utvidet Garanti Verdt Det For Andre Produkter?

Utvidede garantier tilbys for nesten alt du kjøper. Hvis du investerer i en smart-apparatet, kan du hoppe over garantien. Den innebygde produsenter vil garantien dekke eventuelle feil på produktet som kan føre til en retur. Ingen utvidet garanti er nødvendig.

Du vil sannsynligvis bli tilbudt en utvidet garanti når du kjøper dataspill. GameStop spesielt er beryktet for dette—$3.99 eller så for et år av beskyttelse. Selskaper som stadig tilbyr beskyttelse planer for spillkonsoller, også. De er unødvendige. Enhver produsent-født problemet vil bli reparert for liten eller ingen kostnad spill som selskaper prøver å holde på spillerne gode nåde.

Til slutt, du trenger ikke en utvidet garanti for din tv. Fordi Tv-er er ofte midtpunkt i et hjem, bedrifter overbevise kjøperne til å sikre at den er beskyttet på alle kostnader. Tenk, når var siste gang en tv-brøt på en måte som en utvidet garanti ville dekke det? Får også inn en VR-spill og knuse skjermen mest sannsynlig faller utenfor beskyttelsen av utvidede garantier.

Andre Faktorer Å Vurdere

Utvidede garantier er sjelden verdt pengene. Det kan være noen spesielle tilfeller der de er verdt, men disse er få og langt mellom. På den annen side, kanskje du allerede har en utvidet garanti og ikke engang klar over det. Hvordan? To ord – kredittkort.

Mange kredittkort selskaper gir automatisk utvidet garanti på kjøp som en ekstra fordel til sine kunder. American Express har en tendens til å tilby den mest grundige dekning, med MasterCard og Visa følgende bak. Produsentens garanti kan noen ganger være utvidet, også. Sjekk den fine print. I mange tilfeller, du kan registrere deg med produsenten og øke lengden på dekning uten ekstra kostnad.

Gjør deg selv en tjeneste. Hopp over med utvidet garanti og investere disse pengene inn på en sparekonto eller en pålitelig beskyttende dekselet.

Har du kjøpt en utvidet garanti i det siste? Visste du finner den utvidede garantien var det? La oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.