OTT Förklarar: Är Det Värt att Köpa Utökade Garantier för Tech?

0
92

Vet du frågan: “Skulle du vilja att investera i utökad garanti för den här produkten?” Försäljning folk trycker utökad garanti på konsumenterna, och det kanske låter som en bra idé. Trots allt, om du spendera över $1.000 på en ny bärbar dator, du vill ha någon form av skydd i händelse det går sönder. Det är en nästan universell paus efter att frågan ställs innan konsumenten svarar med ett halvt leende, “Nej tack. Jag behöver inte det.”

Att pausa är när kunden debatter, är utökade garantier värt det? Detta gäller särskilt för föräldrar att köpa tech för yngre barn som kan bryta enheter, av misstag eller inte.

Är Utökade Garantier Värt Det För Tech?

Det korta svaret är nej, en förlängd garanti är inte värt det. Den stora majoriteten av utökade garantier gå oanvända och syftar till att generera intäkter för återförsäljare. Under de allra flesta omständigheter, produkter inte bryta på egen hand. Om du inte råkar bryta av en laptop eller en surfplatta, kostnaden för reparation av pocket är ofta mindre än vad du skulle betala för den om den utvidgade garantin.

Låt oss uttrycka det på ett annat sätt. Det är ett nyhetsbrev som heter Garanti Vecka tillägnad garanti industrin. Enligt ett nyhetsbrev som skickas ut i September 2017, garantier är en $23 miljarder industrin. Vi människor har att många olyckor under loppet av de första åren av deras produkt är liv? Inte troligt.

Du är bättre att säga nej till en förlängd garanti och istället placera pengarna i ett sparkonto som kan användas i händelse av en nödsituation. Den enda gången en utökad garanti som är värt att överväga om du är i en situation där du vet att enheten har en hög risk för skador, till exempel en bärbar dator eller tablet för fältarbete där värme -, kondens -, och andra riskfaktorer är utanför normen.

Men, se till att garantin täcker olika typer av skador på ett arbetsinriktat maskinen kan stöta på. Om din utvidgade garanti erbjuder inte skydd för den typ av skada din maskin kan se, hoppa över den och investera i en kraftig väska.

Finns Andra Typer Av Garantier Värt Det?

Medan en utökad garanti kan inte vara värt pengarna, det finns andra typer av skydd som absolut är. Din mobiloperatör skydd, till exempel. Enligt en studie från SquareTrade, ungefär 5,761 smartphone-skärmar paus varje timme i Amerika. Som ett land, vi är inte mild med våra mobila enheter. Naturligtvis studien visade också att de flesta av dessa avbrott kommer från en omfattande fallet av butterfingers—74% av pauser är resultatet av att släppa en enhet.

Även om många människor är nöjda med att använda en telefon med en sprucken skärm så länge skadan inte är alltför stor, det finns ingen anledning till det. Nästan varje leverantör och transportör ger ett skydd plan som tillåter dig att byta en sprucken eller trasig skärm för nästa ingenting. Kostnaden för tv ersättare ökning (iPhone Xs Max genomsnitt ca $330 reparation), bärare skydd är en solid investering.

Varför telefoner men inte bärbara datorer? På grund av telefoner, de är mycket större risk för skador som beror på frekvensen av användningen. Folk sms: a om det går, dra ut sina telefoner för att kontrollera eller svara på ett meddelande utan att titta på vägen framför dem. När är sista gången du aktivt använt en bärbar dator medan du går runt?

Det är en varning till detta, dock. Innan du samtycker till smartphone försäkring, ta en närmare titt på villkoren. Om du spenderar $10 per månad på försäkringen och har fortfarande en ur fickan självrisk på uppemot $100 eller mer, det är inte värt det. Om du behöver byta en skärm, kan du göra det med en ersättare beställas från Alibaba och ett par timmar med YouTube.

Är Utökade Garantier Värt Det För Andra Produkter?

Utökade garantier erbjuds för nästan allt du köper. Om du investerar i en smart apparat, hoppa över den garanti. Den inbyggda garantin täcker fel på produkten som kan resultera i en återgång. Ingen utökad garanti som behövs.

Du kommer troligen att erbjudas en förlängd garanti när man köper tv-spel. GameStop i synnerhet är ökända för detta—$3.99 eller så för ett år av skydd. Företag erbjuder ständigt skydd planer för spelkonsoler, också. De är onödiga. Tillverkare-född problem kommer att repareras för liten eller ingen kostnad som spelet företag försöker att hålla i spelare’ goda graces.

Slutligen, du behöver inte en förlängd garanti för din tv. Eftersom Tv-apparater har ofta centerpoint av ett hem, företag övertyga köpare för att säkerställa att den är skyddad för alla kostnader. Tänk, när var sista gången en tv bröt på ett sådant sätt att en utökad garanti som skulle täcka det? Få in i en VR-spel och slå sönder skärmen sannolikt faller utanför skyddet av utökade garantier.

Andra Faktorer Att Tänka På

Utökade garantier är sällan värt pengarna. Det finns kanske några specifika fall där de är värdefulla, men de är få och långt mellan. Å andra sidan, du kanske redan har en förlängd garanti och inte ens inse det. Hur? Två ord – kredit-kort.

Många kreditkortsföretag erbjuder automatisk utökade garantier på inköp som en extra förmån till sina kunder. American Express har en tendens att ge en så grundlig täckning, med MasterCard och Visa följande bakom. Tillverkarens garanti kan ibland utvidgas också. Kolla det finstilta. I många fall kan du registrera dig hos tillverkaren och öka längden på täckning utan extra kostnad.

Gör dig själv en tjänst. Hoppa över den utökade garantin och investera dessa pengar i ett sparkonto eller en pålitlig skyddande lock.

Har du köpt en utökad garanti i det förflutna? Hittade du den utökade garantin var det? Låt oss veta i kommentarerna nedan.