“Och Ändå är Det Ont” Är ett Spel Du Spelar i Anteckningar och Du Bör Ladda ner Den

0
59

Vad händer om du kan spela en video-spel i Notepad? Vanligtvis, jag skulle vilja tillägga i den klassiska kulturen, “sa ingen någonsin”, men i det här fallet, någon ställde frågan. Daniël Haazen, annars känd som Sheepolution, som fick idén och gav sig ut på en tre-års strävan att få det att hända. Den slutliga produkten, titeln Och ändå gjorde det ont, är en ASCII-konst stil RPG som du spelar helt i Anteckningar. Eller tja, nästan.

När Daniël ut för att skapa ett spel som spelas i Anteckningar, att han genast insåg att det skulle vara ett problem att han inte kunde komma runt. För att spela, du skulle behöva för att öppna text-filer, läsa, göra ändringar och spara. Då Anteckningar skulle behöva för att känna igen dessa förändringar och agera efter dem.

Det var det första problemet: Anteckningar inte kontrollera om det finns uppdateringar till filer. Så att spelaren skulle behöva stänga och öppna filer efter varje förändring, som skulle vara obekvämt. Lösningen Daniël landade på var att lämna Anteckningar och flytta till freeware-program, Notepad++. Notepad++ inte upptäcker förändringar i filer och agera på dem, som löser det problemet. Daniël flås Notepad++ för att se ut som Anteckningar och flyttade på sig för att skapa spelet.

Om du är lite besviken att du inte kan spela spelet i Anteckningar inte vara. Om du verkligen ville, skulle du kunna öppna alla filer i Anteckningar, gör ändringar, spara, stäng filer, och igen. Det är fullt spelbart, men otroligt obekvämt. Det är bättre att gå med Daniël lösning.

När du är i spelet, historien presenterar dig med en berättelse som är lika gamla som helst. Du (du får namn på spelare, och välja kön), är barn av skräddarsy föräldrar i en medeltida miljö. En dag medan du är ute och leverera kläder till kunder, en drake bränner ner ditt hem dödade dina föräldrar.

Efter ett par dagar för att tjura, du kommer till en självklar slutsats. Du måste döda draken i revenge. Du få några snabba striderna lektioner, och sedan bär det av till nästa stad för att köpa vapen och börja din quest.

Metoder för att spela spelet är nytt. Du kommer att vilja hålla de Anteckningar gränssnitt och en mapp full av spelets filer öppna sida vid sida. När du vill flytta till en ny plats, hitta filen (en textfil med namnet hem, eller vapen shop, etc.) och dra den till Anteckningar.

Du kommer att samla vapen, rustning, objekt och öka din hälsa. Blockerar attacker är så enkelt som att ta bort information från en fil tillräckligt snabbt. Attackerande handlar om att lägga till data till en fil. Det är hur enkelt som helst.

Jag har inte spelat igenom hela spelet ännu (jag hade att skriva denna artikel efter alla), men jag har haft den enkla berättelsen för vad det är, och ännu viktigare, den nyhet av att spela i ett nytt och unikt sätt.

Du kanske undrar hur mycket spelet kostar. Du får bestämma! Daniël laddade upp spelet för att klia.io där du kan välja vad du vill donera—om något alls. Han har också lagt upp källkoden till GitHub, vilket är ganska häftigt. Och du kan läsa om hans insatser på sin blogg. Om du är på staketet, kanske prova det gratis. Om du tycker att det är värt den tid, gå tillbaka och tips Daniël för hans insatser.