Let Op: Dit Verizon Smishing Scam Is Gek Realistisch

0
94
Piotr Swat/Shutterstock.com

Sms-bericht oplichting, komen steeds vaker voor, en de laatste scam we gezien hebben is de meest geavanceerde en toch. De oplichter imiteert Verizon, verzendt u een ‘account security’ sms-bericht op dat u naar een schokkend overtuigende kopie van Verizon ‘ s website.

We openden de link om te zien de zwendel in actie. Don ‘ t try this at home: Als u een scam bericht, raden we aan om het openen van alle links die eraan verbonden zijn. U moet ook het bericht te verwijderen en blokkeren van de afzender.

De scam sms-bericht zegt, “Uw Verizon-account beveiliging behoeften validatie” en nodigt u uit om op een link naar “uw account valideren.” Zodra je dat doet, eindig je op een phishing website die ziet er bijna precies zoals Verizon de echte website.

De valse website vraagt om uw Mijn Verizon mobiele nummer of de gebruikers-ID en wachtwoord. Na deze, zal het vragen uw account PIN. Ten slotte verzoeken uw persoonlijke gegevens te “legitimeren.”

Voor smishing oplichting, dit is overtuigend werk. De website ziet er echt en authentiek als je dat ziet er niet al te hard op het adres, die eigenlijk helemaal niet Verizon de werkelijke website.

Als een echte account sign-in pagina, zelfs controleert de informatie die je zoekt invoeren. Als u uw naam zijn te verlaten, leeg, het zal u vragen om een naam voordat u verder gaat.

Aan het einde van het proces, de phishing website dank u voor het verstrekken van uw informatie en “komt u op de home-pagina.”

Voor maximale bedrog, de phishing website eigenlijk komt u op Verizon ‘ s echte website aan het einde van het proces. Als u er niet uit te sluiten, u zou kunnen worden misleid in het denken dat je je op Verizon ‘ s website de hele tijd.

Wat is het spel? We hadden niet echt Verizon account details, dus we kunnen niet met zekerheid zeggen. De oplichter zal waarschijnlijk proberen over te nemen van de Verizon-account, om smartphones op krediet, en blijf je met het wetsvoorstel. Dat is een gemeenschappelijk scam is deze dagen, zoals we ontdekt toen we spraken met nep werk van recruiters. Als je hebt ondervonden van deze zwendel en het gegeven van uw persoonlijke gegevens om de phishing-website, moet u contact opnemen met Verizon onmiddellijk.

Smishing is op de stijging, het brengen van spam-e-mail-zwendelpraktijken de Berichten-app op uw telefoon.

Oplichters zijn ook berichten verzenden met nep FedEx pakket tracking-nummers en waarschuwingen over het opschorten van Netflix accounts, maar deze laatste is de meest gevaarlijke die we hebben gezien.

Wees alert op verdachte berichten. Als u nog niet hebt gekregen een scammy sms-bericht, zal je waarschijnlijk in de toekomst. Hier is hoe om jezelf te beschermen tegen smishing oplichting.

GERELATEERD: Wat Is Smishing, en Hoe Bescherm Je Jezelf?

LEES VERDER

  • “Het Tijdelijk Uitschakelen van de Face ID of Touch-ID op Uw iPhone
  • “Linux Tijdstempels Uitgelegd: atime, mtime, en ctime
  • “Die Tracking Preventie Instelling Moet U in Microsoft Rand?
  • “Scam Alert: Nee, Netflix Is niet Opschorten van Uw Account
  • “Hoe Uw Persoonlijke Informatie te Verwijderen Van Mensen-Finder Sites