GeForce Nu: Hur Fungerar Det och Är Det Värt att Försöka?

0
129

Med spelet streaming-tjänster som Microsoft xCloud och Google Arenor som orsakar alla typer av buzz, det är perfekt känsla för grafik jätte Nvidia att sätta sina egna häpnadsväckande hårdvara för att använda den som en delad spel resurs.

Om du har hört om GeForce Nu, det beror på att tjänsten är sist ut av beta-fas och erbjuder en hel del fina funktioner som du inte hittar i och med konkurrensen. Så, vad är GeForce Nu och hur fungerar det? Du kommer att veta exakt vad som finns i slutet av denna artikel!

Vad är Spel Streaming?

Det enklaste sättet att förstå spelet streaming är att jämföra det med streaming av media, såsom YouTube, Netflix och Amazon Prime Video. De filmer som inte bor på optiska eller magnetiska. I stället, när du träffar att spela-knappen, en server någonstans i världen börjar skicka din enhet video data, som sedan visas som den kommer.

Spelet streaming fungerar på ett liknande sätt, men har många speciella utmaningar att övervinna. Tv-spelet körs på en dator någonstans i världen, som sedan skickar du ljud och bilder, samtidigt som du får input från din spelkontroll, mus och tangentbord.

Medan video streaming kan garantera en smidig uppspelning på en internet-anslutning med hjälp av en “buffert” som lagrar upp ett par sekunder eller minuter av filmen lokalt i fall din anslutning varierar, tv-spel är en riktig tillämpning, där någon form av fördröjning gör att upplevelsen blir outhärdlig.

Så spelet servrar och internet-anslutningar måste vara ganska hög slut för att göra det lönsamt. Med bredband fiber internet allt vanligare, och prisvärda, video spel streaming är inställd på att bli mer praktiska.

Du kan nu också strömma spel på ditt lokala nätverk. Till exempel, här är vi strömma spel från Playstation 4 till en iPad.

Konceptet är exakt samma sak för kommersiella streaming, det är bara det att källan maskinen är ingenstans i närheten av där du är.

Vad Gör GeForce Nu Så Speciell?

Vid första anblicken kanske det inte verkar vara någon större skillnad mellan GeForce Nu jämfört med Google Arenorna eller Microsoft xCloud. Vid närmare inspektion, de kunde inte vara mer olika.

Med Google Arenor, produkten är brutna som en plattform i sin egen rätt. Vilket betyder att du köper spel för Arenor, precis som du skulle för PC eller konsol. Det är även fortsättningsvis en mycket hög-slutet 4K, 60 bildrutor per sekund erbjuder.

Microsofts xCloud, å andra sidan, erbjuder en molnbaserad Xbox En upplevelse. Vilket är bra eftersom det ger dig tillgång till befintliga Xbox Ett bibliotek. I skrivande stund, xCloud är fortfarande en beta-produkt med en begränsad uppsättning av spel, men så småningom det kommer att i huvudsak erbjuda vad uppgår till Xbox spelande var du än befinner dig, på bara om någon enhet. Förmodligen, när xCloud utgångar beta, har du tillgång till din befintliga bibliotek.

GeForce Nu tar idén om cloud-baserad PC-spel på ett mer bokstavligt sätt. Du får tillgång till en virtuell PC av dina egna, där du kan installera spel precis som du vill med hjälp av en lokal PC. Med andra ord, du kommer att logga in på ditt GeForce Nu-konto, installera en klient som Ånga och installera spel till systemet.

Detta är fantastiskt för ett par anledningar. Först av allt, det innebär att du inte behöver rebuy spel du redan äger på plattformar som stöds. Du kan spela ditt eget spel, så länge de är med på listan över stödda titlar. Det andra skälet till detta är awesome, är att dessa plattformar att stödja moln-synkronisering. Så, till exempel, kan du spela ett spel på din GeForce Nu virtual PC och sedan fortsätta spela på din lokala gaming PC smidigt.

GeForce Nu Internetanslutning Krav

Att göra en service som GeForce Nu fungerar inte bara kräver några fantastiska data center technology. Din egen internet-anslutning måste vara upp till uppgiften.

Det innebär att en anslutning på minst 15Mbps för 720/60fps prestanda och 25Mbps för 1080p/60fps prestanda. Total bandbredd är inte alla som är det viktiga heller. Nvidia rekommenderar att du använder en snabb router på 5 ghz-bandet, för att minska latensen så mycket som möjligt.

Alternativt, måste du ansluta enheten till routern med en Ethernet-anslutning. Mobila anslutningar har kanske för mycket fördröjning, beroende på din plats. Och om du har en data som lock, en tjänst som denna kan äta det hela mycket snabbt.

Vilka Plattformar Kan Jag Spela På?

Nvidia stöder ett brett utbud av enheter. Windows-och Mac-datorer finns både som stöds är Android-enheter. Om du är någon som äger en Nvidia Shield-enhet du kan spela så bra. Någon gång i framtiden Chrome OS-stöd kommer så väl.

Android-enheter behöver minst Android 5.0, med 2 gb RAM-minne. Windows-maskiner behöver en 2Ghz dual-core-PROCESSOR med 4GB RAM och något lika bra eller bättre till en Intel HD-Grafik 2000 GPU. Du bör kontrollera den officiella sidan för att se till att din Mac är en som kan användas.

Vad Kostar det?

I skrivande stund, Nvidia har inte släppt den slutliga lång sikt pris för sin service, men vid lanseringen finns det två nivåer tillgängliga. Den Fria nivå, uppenbarligen, inte kostar något. Men det har några allvarliga begränsningar. De mest relevanta är en timmes session gräns.

Efter att ha spelat i en timme, kommer du att bli utslängd från ditt spel. Du kan logga in direkt tillbaka in igen, men du kan hitta dig själv längst bak i kön bakom andra gratis spelarna och betalande spelare som får prioritet.

När det gäller spel prestanda men Nvidia lovar samma 1080p-upplösning och 60 bildrutor per sekund jämnhet för både gratis och betalande användare.

På tal om att betala grupp av användare, den plan som fungerar till $4.99 en månad för “Grundarna” nivå av GeForce Nu. Detta är särskilt introduktions priser och låser dig för 12 månader av tjänsten. Det innebär att du åtagit sig att betala $60 totalt.

Nvidia har mjuknat slag med bland annat en 3-månaders gratis testversion av tjänsten betalas. Så om det inte fungerar för dig, det är dags att lösa ut. Detta innebär att du får en effektiv 15 månader av GeForce Nu Grundarna för $60.

Den betalda nivå kommer med två viktiga propositioner värde. Den första är, som nämnts ovan, får du sätta inför gratis användare på kö. Så medan du kanske fortfarande behöver vänta för att spela, kommer du inte vänta så länge som de gör. Det andra är utvidgningen av sessionen gånger upp till sex timmar! Den stora majoriteten av spelarna kommer nog inte logga in sex timmars obruten gameplay, så det verkar mer än rimligt.

Den sista anmärkningsvärda piggna för Grundarna användare är införandet av RTX-aktiverat grafikkort. Här är Nvidias unika real-tid “ray tracing” lösning som stöds av ett litet antal PC-spel. Dessa kort är ganska dyra, så här erbjuds ett prisvärt sätt att uppleva vad som kan vara en mycket imponerande rendering-teknik.

Innan Du Köper GeForce Nu, Här är de Varningar

GeForce Nu är ett otroligt erbjudande och ger en del riktigt bra idéer som moln-baserade spel streaming marknaden. Men innan du blir för upphetsad, finns det några saker du bör ha i åtanke.

Först av allt, med cloud-baserade resurser som GeForce Nu sätter du i konkurrens med andra användare, som också vill spela. Vilket innebär att du kommer att placeras i en kö under högtrafik. Betalande användare får prioritera här också, men även då de är fortfarande som konkurrerar med varandra.

De viktigaste andra varning kommer från din specifika internet-anslutning. Även om din anslutning uppfyller eller överträffar de minimikrav som följer, saker att hända. Om din anslutning fluktuerar, eller något händer med din tjänsteleverantör ryggrad, kan du hitta dig själv avskuren från GeForce Nu service. Åtminstone äga en egen lokal dator innebär att du alltid har exklusiv tillgång till det.

Noga tänka på hur pålitlig din anslutning har varit i det förflutna innan. Naturligtvis, eftersom det är en gratis möjlighet att prova tjänsten, du kan testa det själv!

GeForce Nu Kunde Vara En

Under antagandet att teknik och utlovad prestanda fungerar som utlovat, GeForce Nu är det mest tilltalande av alla spel streaming-tjänster har vi ännu inte sett.

Förmågan att få dina befintliga spel bibliotek till tjänsten innebär att istället för att köpa en ny gaming DATOR, kan du helt enkelt spendera $5 i månaden plus din internet-avgifter för att uppleva det bästa av vad PC-gaming har att erbjuda.

Om det skulle ske att GeForce Nu arbetar med spel abonnemang tjänster som Xbox Spelet Pass för PC, det kan mycket väl vara en spelande match made in heaven.