Hva Er et Passord Manager & Hvorfor Er De Nyttige?

0
63

Hva er et passord manager? En password manager er et kryptert stykke programvare som lagrer og administrerer alle passord og logge inn informasjon som du bruker for å få tilgang til online nettsteder, apper og andre tjenester.

Ikke bare det holde dine sensitive data og legitimasjon for sikker, er det også genererer unike og sterke passord for deg, så du trenger ikke å holde på gjenbruk av de samme på tvers av enheter og plattformer.

Tenk på det som en notatblokk der du kan lagre dine mest verdifulle påloggingsinformasjon, som er låst med en hovednøkkel som bare er kjent for deg.

Hvordan et Passord Manager som Fungerer

Et passord manager som lagrer dine passord i kryptert form for å beskytte dem fra nysgjerrige øyne og upassende tilgang. Det viser også utvalget av påloggingsinformasjon, slik at du ikke trenger å huske hundrevis av passord på din egen bortsett fra master-passord eller i noen tilfeller PIN-kode som du bruker til å logge inn i appen.

Noen la du vil godkjenne enheten med ansikts-eller fingeravtrykk anerkjennelse i stedet for å skrive inn din master-passordet, som du kan lese i vår beste password manager guide. For enda bedre sikkerhet, noen inkluderer to-faktor autentisering i forskjellige former, for eksempel Google Autentisering, biometri, eller SMS-basert, avhengig av hvilken app du velger.

De fleste password manager apps kommer med leserutvidelser som automatisk fylle inn passord for deg, pluss en kryptert sync-funksjonen som lar deg bære passordene dine med deg uansett hvor du går, og bruke det på tvers av alle Windows -, Mac, Android og iOS-enheter.

Når du har installert og satt opp passord manager, trekk opp appen, kopier og lim inn ditt passord i login-feltet, og få tilgang til tjenesten du trenger.

Når du logger inn i et sikkert område, passord manager vil installere en nettleser-plugin som tar opp og spiller av dine passord og lagrer din påloggingsinformasjon. Neste gang du besøker det samme området, den appen tilbyr å fylle i din påloggingsinformasjon for deg automatisk. Ikke alle passord ledere har denne funksjonen selv.

Imidlertid, hvis du har lagret flere pålogginger for det samme området, den app vil tilby deg flere logg inn alternativer for kontoen din. Avhengig av passord manager-app du velger, kan du finne en med en nettleser verktøylinje meny med dine lagret påloggingsinformasjon, slik at du kan besøke de lagrede nettstedet direkte og få logget seg på automatisk.

Noen passord ledere kan importere lagrede data fra eller eksportere den til andre produkter, noe som gjør det enklere når du ønsker å bytte til et nytt passord manager. Andre gå videre for å gi sikker nettbasert lagring, dokumenter, og lar deg dele legitimasjon med pålitelige folk.

De fleste av dem kan flagge kopiere og svake passord, tilbyr hjelp med å oppdatere dem, og hvis du velger en avansert, det kan automatisere prosessen med å endre passord for deg.

Er Passord Ledere Virkelig Trygt?

Med alle de siste tilfeller av identitet tyveri og brudd på sikkerheten som skjer rundt oss, ville man lurer på om du bruker et passord manager er sikrere enn å holde sensitiv påloggingsinformasjon til deg selv.

Har du sannsynligvis hørt om den LastPass hacking angrep som skjedde i juli 2015, som satte sine systemer til test. Målet var å få tilgang til sine passord hvelv, og selv om hackere klarte å komme inn i LastPass-servere, kunne de ikke komme gjennom på å stjele brukerens passord.

Deres forsøk var mislykket fordi LastPass kan ikke få tilgang til hver brukers passord for arkiv, heller ikke det har sine master-passord, noe som betyr passord opphold kryptert og låst ned i hvelvet. Dette er hvorfor det er viktig å ha en sterk og unike passord for alle apper, nettsteder og tjenester du logger inn.

Mange av oss bruker svake passord, eller du kan bruke de vi allerede har på flere kontoer, som kvitte oss til identitetstyveri og andre forbrytelser.

Med et passord manager, vil du få en bedre kombinasjon av komfort og sikkerhet enn du ville gjort uten en, men det betyr ikke at det er en magisk pille.

Du bør ta andre sikkerhetstiltak for å sikre din innloggingsinformasjon holdes under tett sikkerhet som ved bruk av to-faktor autentisering for din verdsatt kontoer, sette lås skjermer på alle enheter, og med enheter som du stoler på.

Når du ønsker å bytte til et annet passord manager-app, ganske enkelt eksportere dine data (hvis programmet har denne funksjonen), slette din konto, og du er godt å gå.

Merk: de Fleste passord ledere butikken din master-passord lokalt eller på en server, men de kan ikke lese passordet fordi det er kryptert. Dette holder dine data trygt mot brudd, men hvis du glemmer passordet, kan du ikke gjenopprette kontoen gjennom selskapet.

Heldigvis skjønt, noen passord ledere kan hjelpe deg med å gjenopprette kontoen din ved å tilby DIY kits, men hvis det ikke fungerer, så må du opprette en ny konto og tilbakestille alle dine passord manuelt for hver app, et nettsted eller online-tjenesten og starte på nytt. Sørg for å lese våre sammenligning av LastPass, 1Password og Dashlane.

Et Ord Om ved å Bruke en Nettleser Passord Manager

Nettleseren din har sannsynligvis en innebygd passord manager, men det er rudimentær, og ingenting i forhold til hva en dedikert password manager kan gjøre for deg.

For eksempel, Chrome password manager kan lagre dine passord på datamaskinen, men de er ikke i kryptert form. Dette betyr at passordet filer på datamaskinen, er lett tilgjengelige for andre, med mindre enheten er harddisken er kryptert.

Brukere av Mozilla Firefox komme til å nyte den Master-Passord-funksjon som password manager apps tilbyr, slik at du kan kryptere og lagre dine passord på datamaskinen. Men, det gjør ikke generere passord for deg, og det ikke har kryptert sync-funksjonen som lar deg synkronisere og bruke din innlogging data på tvers av alle Windows -, Mac, Android og iOS-enheter.

Det samme gjelder for iCloud Nøkkelring, som er flott hvis du bruker Apple-enheter, men det kommer til kort når du får en Windows-eller Android-enhet som bruker Chrome eller Firefox nettlesere.

En dedikert password manager er enkelt mål er å beskytte passordene dine, som er hvorfor du vil få flere nyttige funksjoner ved hjelp av en. Nettleseren din har andre prioriteringer, så det er neppe noen gang til å forbedre sin passord management funksjoner.

Sikre Ditt Digitale Liv

Det er vanskelig nok å prøve å huske eller huske en 30-tegns passord full av tekst, tall, og symboler, men glemmer at det er et mareritt. I stedet for å lagre dine passord på telefonen, nettbrettet, datamaskinen, i dokumenter, klistrelapper eller autofyll, får et passord manager. Det er en mye bedre og sikrere måte å holde dine pålogginger under lås og nøkkel, og din første forsvar mot å bli hacket.