Hur du tar Bort Ditt Facebook-Konto

0
49
Michael Crider

Facebook har länge varit känd för att ta, lagra och sälja dina uppgifter och kontinuerligt gör du utvärderar hur det sociala nätverket hanterar din personliga integritet. Om du vill ta en liten paus eller ta bort ditt Facebook-konto helt och hållet, här är hur.

Vad är Skillnaden Mellan Stängning och Borttagning?

Det finns två sätt för dig att ta bort din närvaro från Facebook. Du kan avaktivera ditt konto eller ta bort det helt. Det tidigare så du kan komma tillbaka och aktivera ditt konto, medan den senare är permanent alternativ—det finns ingen väg tillbaka.

Inaktiveringen av ditt konto är användbart när du vill gömma sig en stund med möjlighet att komma tillbaka på nätet utan att behöva sätta upp ett helt nytt konto. Även avaktiveras, ingen kan se din profil, utan att ditt namn kan fortfarande visa upp på din väns listor. Utöver det, kan du fortfarande använda Facebook Messenger när ditt konto är inaktiverat, vilket gör att du kan hålla kontakten.

Ta bort ditt konto permanent. När du väljer detta alternativ, du kommer inte att kunna återaktivera ditt konto. Alla dina inlägg, bilder, videoklipp, och allt som har med ditt konto att raderas för alltid. Med tillägg av att inte kunna använda Facebook Messenger, kommer du inte att kunna använda Facebook Login-funktion som du kan ha använt på tredje parts appar eller webbplatser till att registrera sig.

Viss information, till exempel meddelanden som du skickat vänner och kopior av meddelanden i sina inkorgar, är fortfarande synliga för dem efter att du raderar ditt konto.

Hur att Inaktivera Ditt Facebook-Konto

Om du inte är riktigt redo för att ta bort ditt Facebook-konto helt och hållet men vill ta en paus från sociala medier, kan du avaktivera ditt konto.

Brand upp Facebook-webbplatsen på din dator, klicka på nedåt pilen i det övre högra hörnet av skärmen, och välj sedan “Inställningar” från listan.

Nästa, från ruta till vänster, klicka på “Dina Facebook-Uppgifter” och välj sedan “Avstängning och Borttagning” från listan av alternativ.

Klicka på knappen bredvid “Avaktivera Konto” och klicka sedan på “Fortsätt till Konto Avaktivering” – knappen för att fortsätta.

På nästa sida, du har för att ge ett skäl för att lämna Facebook. Välja från listan över alternativ, ge ytterligare en förklaring—om nödvändigt—att opt-out framtida e-postmeddelanden och väljer om du vill fortsätta att använda Messenger. Efter att ha fyllt i formuläret, klicka på “Inaktivera” – knappen.

En sista varning kommer att visas. Läs meddelandet och klicka på “Inaktivera Nu” när du är redo att fortsätta.

Det är det. Facebook kommer att registrera dig och du kommer tillbaka till “Logga in på Facebook-sidan.

När du är redo att återaktivera ditt konto, är allt du behöver göra är att logga in på Facebook. Alternativt, kan du aktivera det genom att använda Facebook Login funktion på en annan app eller webbplats.

Hur Perminately ta Bort Ditt Facebook-Konto

Innan du gå vidare och ta bort ditt Facebook-konto från existens, kanske du vill säkerhetskopiera din information från företagets servrar. Facebook har verktyg för att hjälpa dig att ladda ner all data till en hanterbar ZIP-fil.

Du kan hämta din information från “Din Facebook-Information” på sidan Inställningar.

För mer information, kolla in vår artikel om hur du laddar ner din Facebook-information.

RELATERAT: Någonsin Undrar Hur Mycket Facebook Vet Om Dig? Här är Hur att Se

Starta en webbläsare och gå till dina Facebook-Inställningar. Klicka på “Dina Facebook-Uppgifter” och välj sedan “Deaktivering och radera” alternativet från listan över tillgängliga inställningar.

Markera rutan bredvid “ta Bort Konto” och klicka sedan på “Fortsätt att Kontot tas bort” när du är redo att gå vidare.

Innan du går på, Facebook kommer att varna dig om konsekvenserna som går längs med permanent tar bort ditt konto.

Säkerhetskopiera alla data du vill spara och om du är säker på att detta är rätt val för dig, klicka på “ta Bort Konto” – knappen.

Som en sista säkerhet steg, måste du ange ditt lösenord innan du kan ta bort ditt konto. Klicka på “Fortsätt” när du gör så.

Även om Facebook anspråk på att ta bort allt, om du är lite mer paranoid om tidigare statusuppdateringar, foton och inlägg fastnar runt, du kan ta bort allt innan du tar bort ditt konto.

RELATERAT: Hur Snabbt Bort Massor av Gamla Facebook-Inlägg

En slutlig meddelande från Facebook att informera dig om att i fall du skulle ändra dig, kommer bolaget att hålla på din profil och data under 30 dagar. Klicka på “ta Bort Konto” – knappen för att fortsätta.

Det är det. Facebook kommer att registrera dig och ta dig tillbaka till “Logga in på Facebook-sidan.

Även om du har valt att ta bort ditt konto, det är fortfarande en 30-dagarsperiod för att aktivera ditt konto. Facebook gör detta ifall du har en plötslig förändring av hjärta och bestämmer dig för att du vill behålla det efter alla. Gå till Facebook och logga in med din e-postadress och lösenord för att återställa ditt konto.

LÄS NÄSTA

  • “Som att Spåra Förebyggande Miljö Ska Du Använda i Microsoft Kanten?
  • “Bluff Varning: Nej, Netflix Är inte stänga av Ditt Konto
  • “Ta Bort Din Personliga Information Från Folk-Finder Platser
  • “Hur till Skapa och Dela Plats Samlingar i Apple Maps
  • “Hur man Använder vik-Kommandot i Linux