Händerna På med Galaxy Z Flip: jag Tänkte Bara att jag inte Vill ha en Vikbar

0
55
Justin Duino

Idag på Samsung Uppackad 2020, företaget visade upp sin andra vikbar i Galaxy Z Flip. Till skillnad från Galaxy Vik här telefonen inte förvandlas till en stor ol’ tablett, utan snarare harkens tillbaka till den storhetstid i flip-telefon. Och pojkar och flickor, låt mig berätta för er: det är en badass liten pryl.

För att vara rättvis, jag har länge varit med i “ugh fällbara telefoner är dum” – lägret. Motorola RAZR erbjuds en cool lite nostalgi, men jag är inte heller till $1500 nostalgi, så…ja, jag är ute. Den ursprungliga Galaxy Vik är besvärligt oavsett vilket sätt du använder den—när den är hopfälld, det är en bra telefon. När den öppnade det är en stor tablett. Antingen sätt du skär det, det är inte ett bra utseende.

Men Z-Flip? Z-Vänd bara vänt mina tankar på fällbara i en varm minut. Jag gick från att tänka att det var ett dumt alternativ till RAZR och en annan nyhet att faktiskt se mig själv med en allt inom loppet av ca 30 minuter. Det är en snygg, elegant, sofistikerad och rent ut sagt fantastisk telefon. Jag skulle köpa en.

När du först ser på Z Flip, är det verkligen tar dig tillbaka till de dagar av flip-telefon (förutsatt att man är tillräckligt gammal för att komma ihåg de dagar av flip-telefon, naturligtvis), med sin glänsande skal och liten, liten extern bildskärm. Till skillnad från RAZR, Z Flip egentligen inte har en skärm på utsidan av enheten—det är mer som en liten ticker-typ meddelandefältet. Merparten av tiden är det bara visar tid, datum och batteri, men om du får ett meddelande om det kommer att bläddra igenom det också. Det är ett användbart litet tillägg till telefonen, och ärligt talat, jag tror att det är ett bättre val än att försöka klämma in en mycket liten pekskärm på utsidan av telefonen. Bra samtal, Samsung.

Att känna gångjärn på denna lilla hopfällbara är att älska det också, eftersom det känns riktigt bra. Det är lite stel (okej, mycket styv) så det är tufft att öppna med en hand om du inte har NBA-spelare-stora händer. Men det är inte utan anledning, som gångjärn är utformade för att vara mer robust än den design som finns i Galaxy-Vik. Detta gör också att det ska bli mer användbart, eftersom det kan placeras i valfri vinkel mellan öppet och stängt.

Justin Duino

Och det är ärligt talat om några av de bästa funktionerna i Z Flip lögn, eftersom Samsung skapat ett nytt läge för den enhet som heter “Flex-Läge.” Detta gör att vissa appar för att visa dela innehållet längs vecket av telefonen, att ge och nästan split-screen erfarenhet. Du kan till exempel titta på en YouTube-video på den övre halvan av skärmen samtidigt rullning genom rekommendationer och kommentarer på botten.

Flex-Läge finns också tillgängliga på kameran, så att du kan vända telefonen är öppen ställa upp i en vinkel, och använder det för att ta en selfie. Stöd för andra appar i Flex Mode är alla men obefintlig just nu, men Samsung har alla verktyg för utvecklare behöver för att i sina program om de vill. Jag hoppas ärligt fler utvecklare att dra nytta av detta eftersom det är så mycket coolare än jag förväntade mig. Jag vet att det låter som en nyhet, men bara några minuter med YouTube-appen i Flex-Läge säljs för mig.

Justin Duino

Utanför alla hingey, fällbara godhet, fullt öppet formfaktor för den här telefonen är också utmärkt. Ligger inne i sin vika kroppen är en 6.7-tums skärm som inte känns som en 6.7-tums skärm, eftersom den använder en ganska ovanlig 22:9 aspect ratio. Med andra ord, det är en hel del smalare än de flesta 6.7-tums telefoner. Jag diggar den bildförhållande så hårt. Det såg riktigt bra för mig i den begränsade tid jag fick tillbringa med det, och jag såg inget krångligt med tanke på den bildförhållande—spara för kanske den svarta fält på sidorna av YouTube-video i liggande läge, men det är en sådan liten “fråga” det är knappt ens värt att nämna.

RELATEDSamsung Galaxy S20 Finns i Tre Storlekar, Med 5G Radioapparater och Galen Kameror

Naturligtvis, när du väl komma förbi alla att det är inte en super-deluxe kraftpaket som sin S20 kusiner som tillkännagavs i dag. Du kommer inte hitta beaucoup RAM-minne, SD-kort slot, eller som 45 kameror på Z-Flip. Det betyder inte att det är en slöfock, antingen—den har 8 GB RAM-minne, 256 GB lagringsutrymme, och en namnlös 64-bitars octa-core-processor. Par som med ett par 12 MP bakre kameror och en 10 MP främre shooter-spel, och du har alla förutsättningar att bli en badass, men ändå enkla (med dagens mått) lilla telefon.

Justin Duino

På $1,380, Z-Flip är inte billiga. Men det är fortfarande billigare än den Vik, och det har en bättre design också. Om du missar att old school flip-telefon vibe, jag skulle ärligt talat hoppa RAZR och gå direkt till Z-Flip. Det är lätt den bästa fällbara på marknaden just nu.

Z-Flip kommer att vara tillgänglig från och med fredag, 14: e februari för $1,380.