Gör dig Redo för Massor av Teknik Förseningar och Brister i År

0
65
Catwalker/Shutterstock.kom

I lite mindre än två veckor, Översyn Geek var på väg för att delta i Mobile World Congress i Barcelona. Det är en av höjdpunkterna på året i form av teknik visar, ett skyltfönster för alla telefoner som kommer upp i sommar. Men från och med måndag, vi kommer inte eftersom det varken är betydande spelare som LG, Amazon, Sony och NVIDIA.

Hälso-och Skrämmer på MWC

Andra företag med en minskad närvaro på MWC, som annulleras presskonferenser eller bås, är TCL, Ericsson och ZTE. Det är den listan som på måndag eftermiddag, och det är sannolikt att växa längre. I det fall du inte har hört, detta är på grund av hälsoproblem från Wuhan coronavirus. Sådana saker är oftast utanför vår nyhetsbevakning område, men i detta fall, det kommer att direkt påverka teknisk hårdvara på kort sikt, åtminstone.

Branschen kroppen som sätter på Mobile World Congress, GSMA, är att sätta in extra försiktighetsåtgärder för deltagarna. Deltagare från Hubai provinsen (där utbrottet började) kommer inte att tillåtas på mässan, resenärer som nyligen varit i Kina kommer att ha för att visa att de har varit utanför Kina (och symptomfria i minst två veckor, och temperaturen ytterligare föreställningar kommer att sättas på plats.

Mellan legitima farhågor om en virulent sjukdom och otroligt tät mänskliga trafiken på en stor konferens (det var över 100 000 deltagare förra året), det är lätt att se varför företag och medier att dra ut. Just nu, även onödiga internationella flygresor verkar olämpligt. Tänk på att ett stort antal deltagare och utställare skulle flyga in från Nordamerika, Asien och hela Europa.

Men närvaro frågor på Mobile World Congress är bara toppen av isberget. Coronavirus orsakar potentiellt globala problem med produkten tillverkning, också.

Stora Problem i den Inte-Så-Små Fabriker

Den coronaviruset är en allvarlig humanitär kris, och vi vill inte bagatellisera det. Människor är sjuka, och människor dör. Det är illa, och det är mycket viktigare än något vi brukar prata om på en Översyn Nörd.

Men det är värt att påpeka att effekten är redan känt långt utanför den medicinska och resor fält. Med den stora majoriteten av de flesta tech tillverkning makt centrerad i Kina, en sjukdom som stör det dagliga livet på gatorna i Shenzhen kommer att störa verksamheten upp och ner tech-industrin, och många andra.

Foxconn

Fastlandet Kinas tillverkning centrum är otroligt stort campus, med några av dem håller tusentals människor gå in och ut i flera skift varje dag. De är, som en fullsatt convention center, en fruktansvärd plats att vara i mitten av ett utbrott.

Fabriker runt om i Kina bor stängt för extra tid efter den vanliga lunar New Year ‘ s högtider. Foxconn, som tillverkar Apples iphone, bland många andra högteknologiska industri kunder, är bara att öppna i en begränsad kapacitet denna vecka. Arbetstagare som återvänder från hårt drabbade områdena står inför en två-veckors karantän och hälsokontroller efter sin semester. Nintendo är redan varning återförsäljare att coronaviruset kommer att orsaka oundvikliga produktion förseningar för att Byta spel konsol och tillbehör.

Eric Ravenscraft

Du kan räkna med liknande problem på en stor del av fabriker i Kina. Och med inget slut i sikte för spridningen av coronaviruset i världen, sannolikt kommer att bli värre innan det blir bättre.

Domino Effekt

Problemet är mer komplicerat än det kan verka i början. Visst, telefoner, surfplattor, spelkonsoler och datorer som görs just nu kan fördröjas. Men förutom färdiga elektronik, Kinas fabriker levererar även business-to-business delar, både till varandra och den del av den högteknologiska tillverkningsindustrin världen utanför Kina.

Hubbar i Sydkorea, Japan, Taiwan och Indien, medan det för närvarande inte lider av driftstopp eller arbetstagare brister, står inför supply chain frågor som omedelbart skulle kunna bromsa deras produktion. Det är inte bara konsumenten teknik, naturligtvis: auto, textilier, hårdvara, enkel, plast och andra objekt på startskärmen, industriell utrustning, även råvaror som stål och organiska kemikalier, är alla riskerar att försenas eller på annat sätt hindras som Kinesiska arbetare stanna hemma till förmån för sin hälsa.

Fabriksarbetare i Jiangxi tillverkar kretskort i ett löpande band. Humphery/Shutterstock.kom

Med super-tajta marginaler och schemaläggning av modern tillverkning, ännu ett par veckor av avtog produktionen i Kina kommer att orsaka stor huvudvärk för att tillverka nästan vad som helst på en stor skala. Och ju längre problemet kvarstår de mer dramatiska effekterna kommer att vara på både företag och konsumenter nivåer.

Så, förvänta sig lägre än vanligt lager för teknisk hårdvara, och massor av andra saker, till sommaren åtminstone. Till exempel, tillverkare av mobiltelefoner bör vara att sätta den slutliga utformningen berör deras höst släpper just nu, med att testa händer under våren och sommaren, och den inledande tillverkningen börjar runt juli och augusti. Med tillverkning centrum hårt, den första prototyper redan kommer att vara försenad.

Vad Kommer inte att Påverkas av detta?

Men vad händer om andra tech-relaterade saker som du använder? Vad som inte kommer att påverkas av en förmodligen hit till Kinas tillverkning makt? Det enkla svaret är: “de flesta av de saker som faktiskt inte tillverkas.”

Den stora här är ett program. Uppdateringar till Windows, macOS, iOS, och Android ska fortsätta mer eller mindre oavbrutet sedan utvecklingscentra i USA och Europa har inte påverkats. (Ännu.) Dito för tv-spel (åtminstone nedladdade versioner), eftersom Kina är en enorm utveckling scen är främst inriktade på den inhemska marknaden. It-tjänster, så olika saker som Netflix, Dropbox, Fitbit, etc. ska fortsätta att fungera som vanligt.

Men något som är ansluten till hårdvara som du behöver köpa är att vi ska se en hit. Vara beredd på förseningar och brist, och försök att ha tålamod. Jag gillar att anta att alla gör det bästa de kan i en skrämmande och frustrerande situation.