“En Toch doet Het Pijn” Is een Spel dat Je Spelen in Kladblok en Moet U Het Downloaden

0
15

Wat als je zou kunnen afspelen van een video spel in Kladblok? Meestal, ik wil toevoegen in de klassieke meme, “zei niemand ooit,” maar in dit geval, iemand die de vraag stelde. Daniël Haazen, ook wel bekend als Sheepolution, had het idee en op een drie jaar durende zoektocht om het te laten gebeuren. Het uiteindelijke product, de titel En toch doet het pijn, is een ASCII-art-stijl RPG speel je volledig in Kladblok. Of nou ja, bijna.

Wanneer Daniël uiteengezet voor het maken van een spel dat wordt gespeeld in Kladblok, hij onmiddellijk dat er een probleem zou zijn kon hij niet omheen. Om te spelen, moet u het openen van tekstbestanden, lezen, wijzigen en opslaan. Vervolgens Kladblok zou moeten erkennen die wijzigingen en handelen dienovereenkomstig.

Dat was het eerste probleem: Kladblok niet controleren of er updates voor de bestanden. Zo zou de speler moet bij het openen en sluiten van bestanden na elke verandering, die zou onhandig zijn. De oplossing Daniël landde op was om te vertrekken Kladblok en ga naar het freeware programma Notepad++. Notepad++ is het detecteren van wijzigingen in bestanden en handelen op hen, die lost dat probleem op. Daniël gevild Notepad++ om te kijken als Kladblok en schoof op naar het maken van het spel.

Als je een beetje teleurgesteld dat je niet kunt spelen het spel in Kladblok, dat hoeft niet. Als je echt wil, je het openen van alle bestanden in Notepad, wijzigen, opslaan, sluit de bestanden en open het opnieuw. Het is perfect speelbaar, maar ongelooflijk lastig. Het is beter om te gaan met Daniël de oplossing.

Wanneer je eenmaal in het spel, het verhaal presenteert je een verhaal zo oud als de tijd. U (u krijgt de naam van de speler, en kies geslacht), zijn het kind van de kleermaker ouders in een middeleeuwse setting. Op een dag, terwijl je uit het leveren van kleding voor klanten, een draak in brand uw huis het doden van je ouders.

Na een paar dagen van weerspannige, kom je op een voor de hand liggende conclusie. Je hebt om te doden van de draak, uit wraak. Je krijgt een paar snelle bestrijding van lessen, en dan ben je weg naar de volgende stad, kopen wapens en start je zoektocht.

De methoden van het spelen van het spel zijn roman. U zult willen houden het Kladblok-interface en een map vol van het spel van de bestanden open zijde. Wanneer u wilt verhuizen naar een nieuwe locatie, het vinden van het bestand (tekstbestand met de naam huis, of een wapen winkel, enz.) en sleep deze naar Kladblok.

Je zult het verzamelen van wapens, armor, items, en het verhogen van uw gezondheid. Het blokkeren van aanvallen is zo eenvoudig als het verwijderen van informatie uit een bestand snel genoeg. Aanvallende betreft het toevoegen van gegevens naar een bestand. Het is allemaal heel eenvoudig.

Ik heb niet gespeeld door het hele spel nog niet (ik had bij het schrijven van dit artikel immers), maar ik heb genoten van het simpele verhaal voor wat het is, en nog belangrijker, de nieuwheid van het spelen in een nieuwe en unieke manier.

U vraagt zich wellicht af hoe veel het spel van de kosten. Je krijgt om te beslissen! Daniël geupload het spel te jeuken.io waar u kunt kiezen wat u wilt doneren—als het even wat bij allen. Hij is ook geupload van de bron code op GitHub, dat is pretty awesome. En u kunt lezen over zijn inspanningen op zijn blog. Als je op het hek, misschien probeer het gratis. Als u denkt dat het de moeite waard de tijd terug te gaan en tip Daniël voor zijn inspanningen.