3 Måter Å Finne Ut Om Du er Shadowbanned På Reddit

0
66

Hvis du ennå ikke har opplevd truende onder i en online shadowban, anser deg selv som heldig. Den shadowban ble opprettet som en måte å bekjempe hvor lett det er å unngå tradisjonelle forbud systemer, som dreier seg om ting som brukerkontoer eller IP-adresser.

Når du er shadowbanned fra et nettsamfunn som Reddit, er du ofte ikke vet det – og det er poenget. En shadowbanned brukeren kan bruke et nettsted eller en tjeneste som om ingenting har endret seg, men alle sine innsendt innhold går inn i tomrommet. Hvis du prøver å lage et innlegg eller en kommentar, det ser ut som om det har blitt sendt inn, men ingen andre ser det.

Mange sosiale medier nettsteder bruker shadowbans for å motvirke misbruk, men ingen kan være mer anerkjent enn Reddit. Reddit er bruker-styrt samfunn tillate det å være Vill Vest, og selv om subreddit administratorer kan ikke utføre en full shadowban på den måten at Reddit offisielle personalet kan, moderasjon roboter kan fortsatt utnyttes til å oppnå nesten den samme effekten.

Når shadowbanned på Reddit, alle innleggene vises som normalt når de vises på din egen konto, men vises som “[fjernet]” (etter automatisk sletting) når det ses av alle andre. /u/AutoModerator automatisk sletter dem.

I denne artikkelen, la oss se på tre forskjellige måter som du kan fortelle hvis du har vært shadowbanned fra en subreddit.

Reddit Shadowban Test Verktøy

Reddit Shadowban Test Verktøy er en tredjeparts web-applikasjon som benytter Reddit API for å teste for shadowbans.

Vi finner at Reddit Shadowban Test Verktøy er den mest nøyaktige og troverdig fordi, i motsetning til alternativer som Reddit Showban Tester, det er open source og ligger på GitHub.

Alt du trenger å gjøre er å skrive i en Reddit brukernavn og nettstedet sjekker for å se om brukeren er shadowbanned på Reddit. Hvis svaret sier at brukeren “ser normal”, som indikerer at det er ikke shadowban på plass. Noe annet bør gjenspeile noen type shadowban.

/r/ShadowBan

/r/ShadowBan er en subreddit der brukere kan lage en tekst post, og motta en nær-øyeblikkelig svar fra subreddit er bot, /u/MarkdownShadowBot, med detaljer på om de er eller ikke er shadowbanned.

Du kan finne denne løsningen mer å fortelle og lett å forstå enn alternativene, fordi /u/MarkdownShadowBot vil også la deg vite hvilke av dine kommentarer har blitt spam-filtrert eller manuelt slettet, som ellers har du overbevist om at du er shadowbanned.

Svar fra /u/MarkdownShadowBot vil ikke komme umiddelbart, men boten bør komme tilbake til deg innen få minutter.

Inkognitomodus

Noen ganger, for å få jobben gjort, du har bare nødt til å gjøre det selv. Heldigvis, Chrome har Inkognitomodus er en rask og enkel løsning for å sjekke Reddit innlegg for å se om de blir automatisk slettet uten at du vet om det.

Alt du trenger å gjøre er å lage en post, kopier URL-adressen, og deretter åpne en ny inkognitofane og lim inn URL-adressen for å vise det. Hvis du ser innlegget ditt, du er ikke shadowbanned fra subreddit. Hvis du ser “[fjernet]”, det betyr ikke nødvendigvis at du er shadowbanned på Reddit—men du kan være.

Vi antar at innlegget inneholdt lenker, den kan ha blitt slettet basert på et spam-filter. Hvis det ikke gjorde det, du kan trygt anta at du er shadowbanned.

Den sikreste måten å kontrollere at du er shadowbanned på Reddit og ikke blir filtrert på er ved å opprette en original innlegg, uten å legge til noen linker til det, som nøye følger reglene i subreddit. Hvis det er slettet umiddelbart, du er shadowbanned.

Disse tre metodene bør hjelpe deg til å trekke en konklusjon på om du er shadowbanned i noen bestemt subreddit. Reddit shadowbans er vanskelig og noen ganger gå gjennom iterasjoner, så er vårt beste råd er å kryss-kontrollere forbudet (eller mangel på sådan) med hver på måter som er beskrevet i denne artikkelen.