Som Spårning Förebyggande Miljö Ska Du Använda i Microsoft Kanten?

0
47

Du avslöja uppgifter om dig själv till varje webbplats du besöker. Cookies, IP-adresser, annons preferenser—allt detta kan samlas in och utnyttjas. Om du vill minska detta, men du kan använda spårning förebyggande inställningar i den nya Microsoft Kanten webbläsare.

Den nya Kanten webbläsaren är baserad på Chromium-motorn, som är samma surfar motor som Google Chrome. För att komma igång, ladda ner och installera den nya Kanten webbläsare.

RELATERAT: Ladda ner: Prova Microsofts Nya Krom-Baserad Edge Webbläsare Idag

Vad Är Spårning Av Förebyggande Åtgärder?

Spårning förebyggande är ganska mycket exakt vad det låter som: Det är utformat för att stoppa online metoder från att spåra hur du använder din webbläsare. Den nya Kanten webbläsare som använder en databas av kända integritet trackers för att förhindra dem från att övervaka vad du gör.

Dessa inkluderar trackers att övervaka om du klickar på en webbplats, vilken typ av enhet du använder, och vilken typ av sidor du besöker, och sedan skicka tillbaka data. Dessa data används sedan för att “skräddarsy” din webbupplevelse med riktade annonser. Till exempel, kan du se produkter som du har sökt efter på Amazon visas som annonser på andra webbplatser.

Spårning förebyggande slutar att detta händer. Det stannar också annonsnätverk och andra, potentiellt mer skadliga typer av uppföljningar från att samla in data och missbruka det. Som standard, Edge block något som Microsoft anser vara potentiellt skadlig, men det gör att andra typer av spårning.

Du kan anpassa ditt skydd mot spårning över tre känslighetsnivåer: “Basic” “Balanserad” eller “Strikt.”

“Balans” är standard, men du kan anpassa detta. För att göra detta, öppna din Kant webbläsare. Klicka på de tre prickarna i det övre högra hörnet, och välj sedan “Inställningar”.

Klicka på “Sekretess och Tjänster” för att öppna sekretessinställningar.

Du ser spårning förebyggande överst på sidan.

Du kan klicka på någon av de stora alternativet block för att växla mellan de tre tracking protection nivåer. Om du vill inaktivera spårning förebyggande helt, växla-Off-reglaget knappen.

Om du vill se en lista med trackers Kanten har tidigare blockerat, klickar du på “Blocked Trackers.” Klicka på “Undantag” om du vill lägga till undantag från listan.

“Basic” Nivå Block Färre Trackers

“Basic” nivå av skydd som blockerar alla kända och skadliga trackers och skript, inklusive potentiella cryptocurrency gruvarbetare, som är utformade för att missbruka ditt system resurser. Detta är den nivå av skydd bör du välja om du vill undvika allt skadligt, men inte riktigt ihåg riktade annonser.

RELATERAT: Cryptocurrency Gruvarbetare Förklarade: Varför Du Vill Verkligen inte Detta Skräp på Din PC

Förutom att cryptocurrency gruvarbetare, skadliga spårning omfattar andra typer, som fingeravtryck trackers. Dessa tvinga din webbläsare för att dela information om ditt system och webbläsare inställningar för att skapa ett “fingeravtryck” som är unik för dig. Detta gör dig till en måltavla för anpassade annonser och mycket mer.

Om du är okej med att låta typisk annons nätverk och andra tjänster från tredje part för att få tillgång till denna information, “Basic” nivå kan vara bra för dig.

Om du inte är alltför orolig för avskildhet, men ändå vill ha lite skydd, klicka på de tre prickarna i det övre högra hörnet på din Kant webbläsare. Gå till Inställningar > Sekretess och Tjänster, och välj sedan “Basic” – alternativet block.

“Balans” Är Standardinställningen

För att säkerställa att de flesta människor har åtminstone en viss grad av skydd från trackers, Edge har de “Balanserade” tracking alternativet är markerat som standard. Detta blockerar olika trackers att kunna försöka sig på att använda lokal lagring för att logga in data om dig. Det förhindrar också sidelement som försöker skicka data om dig från att laddas.

Som “Grundläggande” skyddsnivå, Kanten är “Balanserad” alternativet block något skadligt. Men det är ett steg upp på grund av att det stannar fler trackers, inklusive de från webbplatser som du inte har besökt tidigare.

Det gör det möjligt för vissa ad personalisering, men det kommer att minska jämfört med webbläsare utan spårningsskydd är aktiverat. Vad denna nivå inte kommer att göra är att påverka din webbupplevelse. Det är inte utformad för att blockera annonser, så att alla webbplatser du besöker bör fungera normalt.

Igen, denna nivå bör vara inställd som standard i Microsoft Kanten, men om du vill kolla, klicka på de tre prickarna i det övre högra hörnet. Bege dig till Inställningar > Sekretess och Tjänster, och se till att de “Balanserade” alternativet är vald.

“Strikt” Nivå Kan Bryta Webbplatser

Om du vill blockera alla typer av tracking har du att växla till Microsoft Kanten är “Strikt” skyddsnivå. Detta blockerar allt, inklusive alla trackers som försöker använda din lokala lagring eller webb-element.

Detta alternativ bör sluta nästan alla typer av ad personalisering, bland annat på webbplatser som du har besökt tidigare. Denna nivå av skydd kan orsaka vissa beter frågor, men Edge kommer att blockera vissa element på skärmen och skript som kan spåra dina data.

Denna nivå av låsning kan bryta vissa webbplatser eller förhindra element som videor från lastning. Effekterna kan vara mindre på vissa platser, men det beror på de webbplatser du besöker.

Naturligtvis, om du tycker att “Strikt” skydd orsakar alltför många frågor, kan du alltid växla tillbaka till “Balanserad.”

Som standard “InPrivate” bläddra-fönstret använder “Strikt” tracking protection. Om du vill använda den på alla andra Kanten du surfar på windows, klicka på de tre prickarna i det övre högra hörnet. Gå till Inställningar > Sekretess och Tjänster, och klicka sedan på “Strikt” alternativet block.

LÄS NÄSTA

  • “Bluff Varning: Nej, Netflix Är inte stänga av Ditt Konto
  • “Ta Bort Din Personliga Information Från Folk-Finder Platser
  • “Hur till Skapa och Dela Plats Samlingar i Apple Maps
  • “Hur man Använder vik-Kommandot i Linux
  • “Hur att Dölja Privata Bilder och Videor på Din iPhone eller iPad