Scam Alert: Nee, Netflix Is niet Opschorten van Uw Account

0
48
Photo Hall/Shutterstock.com

Sms-bericht oplichting zijn op de stijging. Als u hebt ontvangen in een SMS-bericht dreigen op te schorten uw Netflix-account bij gebrek aan betaling, dat is een scam. Als de FedEx sms-bericht scam, dit is een vorm van SMS-phishing.

Hoe de Netflix-Scam Werkt

Deze scam is vrij eenvoudig. U ontvangt een sms-bericht beweert te zijn van Netflix en dreigen met stopzetten van uw account. Het zegt iets als “We schorten uw Netflix-account kunt u vandaag omdat u niet te betalen,” samen met een link.

Als u op de koppeling tikt, je zou kunnen eindigen op een valse Netflix pagina waarin u wordt gevraagd uw Netflix-gebruikersnaam en-wachtwoord of het nummer van uw creditcard.

De oplichter is die zich voordoen als Netflix uw persoonlijke informatie te stelen. De oplichter waarschijnlijk niet weet of u een Netflix-abonnees of niet, maar Netflix is zo populair dat er een goede kans dat je zijn.

Netflix zal nooit vragen om uw persoonlijke informatie via sms of e-mail. Je moet het alleen wijzigen van uw Netflix factuurgegevens op Netflix ‘ s officiële website netflix.com.

GERELATEERD: PSA: Kijk Uit voor Dit Nieuw Sms-Bericht-Pakket Levering Scam

Hoe om Jezelf te Beschermen

Zoals bij phishing-e-mails, is er geen manier om te voorkomen dat phishing sms-berichten volledig. Negeer de tekst van het bericht, niet openen van de link in, en verstuur geen persoonlijke gegevens in reactie. U kunt blokkeren de oplichter nummer op een iPhone of Android-telefoon om ervoor te zorgen dat u niet weer te zien.

Ook kunt u apps installeren die automatisch blokkeren van SMS-berichten en telefoongesprekken van de verdachte phishing-nummers. Dit is vooral handig als u wilt ontvangen van een heleboel spam SMS-berichten. Hier is hoe om jezelf te beschermen tegen SMS-phishing-aanvallen, ook wel bekend als “smishing.”

Willen helpen met het vangen van de phisher? Netflix vraagt u een kopie van het sms-bericht of e-mail naar phishing@netflix.com.

GERELATEERD: Wat Is Smishing, en Hoe Bescherm Je Jezelf?

Als Je hebt Gezien de Informatie aan de Oplichter

Ik heb u al tikte de link in de scam sms-bericht en verstrekte persoonlijke informatie, moet u maatregelen nemen om jezelf te beschermen.

Bijvoorbeeld, als u uw Netflix-gebruikersnaam en wachtwoord, dient u te gaan naar Netflix website en uw wachtwoord wijzigen. U moet uw wachtwoord wijzigen op andere sites hetzelfde wachtwoord gebruikt, ook. Het is altijd een slecht idee om hergebruik van wachtwoorden. De aanvaller kan proberen uw e-mailadres en wachtwoord op andere websites om toegang te krijgen tot uw rekeningen.

Indien u de betaling informatie zoals het nummer van een credit card, debit card nummer, bankrekening of informatie, moet u contact opnemen met uw bank of een andere financiële instelling.

Netflix raadt u contact opnemen met de klantenservice Als u denkt dat iemand anders toegang heeft gekregen tot uw Netflix-account en vervolgens over.

LEES VERDER

  • “Die Tracking Preventie Instelling Moet U in Microsoft Rand?
  • “Hoe Uw Persoonlijke Informatie te Verwijderen Van Mensen-Finder Sites
  • “Hoe te Maken en te Delen Locatie Collecties in Apple Maps
  • “Het Gebruik van de vouw Opdracht op Linux
  • “Het Verbergen van Eigen Foto’ s en Video ‘ s op Uw iPhone of iPad