Hoe Uw Persoonlijke Informatie te Verwijderen Van Mensen-Finder Sites

0
103
fizkes/Shutterstock.com

Er was een tijd op het internet wanneer niemand zou het weten als je een hond, maar die tijden zijn lang voorbij. Het is nu heel eenvoudig te vinden, diep persoonlijke informatie over iemand online dankzij gegevens makelaars, beter bekend als “mensen-finder’ – sites.

Uw Persoonlijke Informatie Wordt (Waarschijnlijk) Er

Mensen-finder sites zijn een schat aan informatie. Vaak hebben zij uw naam, adres, telefoonnummer, e-mail en leeftijd. Ze behoren zelfs gegevens uit gerechtelijke documenten en andere publieke of overheid records. Deze dagen, je kunt niet alleen het vinden van het ras van een blogging hond, maar ook de laatste keer dat hij had ringworm.

Als u wilt controleren deze louche onderbuik van het web, gewoon Google zelf of een familielid. Tenzij je een publiek figuur die vaak in het nieuws, de beste resultaten zal waarschijnlijk van Whitepages, Spokeo, BeenVerified, en andere soortgelijke sites.

Mensen-Finders Weet heel Veel Over jou

Deze sites vaak weer een alarmerende hoeveelheid informatie up-front, maar bieden nog meer achter een paywall. Ze soms ten prooi aan de basest van de menselijke motivatie. Bijvoorbeeld, BeenVerified plaagt dat je moet “controleren van je geliefde.” Indien u op voor meer info, heeft het de neiging om een kunstmatig lang “compileren resultaten.” Dit is een psychologisch instrument ontworpen om u te laten investeren in het proces en meer kans om de dop van geld als van de paywall verschijnt.

Sommige van deze sites zijn zelfs meer gewetenloze dan dat! In 2011 MyLife.com was aangeklaagd voor oplichting mensen laten geloven dat ze werden onderzocht, en vervolgens geven ze valse namen voor een vergoeding. Het pak werd uiteindelijk ontslagen, maar de site is opnieuw aangeklaagd in 2015 voor misleiding van mensen in het geven van zowel persoonlijke informatie en geld.

Verkoop aan consumenten in het algemeen is het zelfs niet de primaire business model voor deze websites—vaak slechts een zijde drukte.

“De verkoop rechtstreeks aan de consument, niet de schaal,” zei Nader Henein, senior research director bij Gartner. “Gegevens van makelaars in de eerste plaats verkopen aan organisaties op zoek naar verrijking van hun informatie over een groot zwembad van het individu.”

Deze sites krijgen een aantal gegevens over u op social media sites. Echter, de meeste komt uit openbare bestanden, zoals documenten van de rekenkamer en onroerend goed transacties, of andere (online) gegevens, zoals zoeken op geschiedenis.

Veel bedrijven zijn meer dan bereid om te verkopen uw informatie deze gegevens makelaars—zelfs de schijnbaar onschuldige bronnen, zoals garantie en loterijen registraties zal doen. Tenzij een specifiek formulier staten een bedrijf niet verkopen uw persoonlijke gegevens, kunt u veilig aannemen, vroeger of later, het zal uiteindelijk op een site als Spokeo.

Je kunt jezelf bevrijden van deze smerige affaire en het verwijderen van persoonlijke informatie van deze sites. Afhankelijk van uw benadering, hoewel, het kan moeilijk of te duur.

Ondanks een overvloed van advies van het tegendeel, een ding dat zal waarschijnlijk niet erg effectief is in het verminderen van uw sociale media-voetafdruk. Dat komt omdat sociale media geeft slechts een klein percentage van de gegevens van deze bedrijven over u verzamelen.

“Dat is slechts het topje van de ijsberg,” zei Henein.

Gebruik het Recht om Uw Voordeel

Afhankelijk van waar u woont, de wet zou kunnen worden aan uw kant. Hoewel er geen federale wet verwant aan de Nationale Bel-me-Niet-Register in de VS, een wet van kracht in Californië op Jan. 1, 2020, dat beschermt de 40 miljoen mensen.

De California de Privacy van de Consument Wet stelt mensen in staat om deel verzoek dat hun persoonlijke informatie wordt verwijderd van websites. Het is vergelijkbaar met de Algemene Verordening gegevensbescherming, een Europese wet die in werking trad in 2018.

Als u woont in Californië, kunt u gebruik maken van de hulpbronnen op YourDigitalRights om gegevens te verzenden verwijdering verzoeken om een groot aantal mensen-finder sites. De site biedt ook een browser extensie voor Chrome en Firefox die het indienen van een verzoek tot schrapping wanneer u naar een schadelijke website.

Een non-profit organisatie die werkt YourDigitalRights. Deze service is gratis en niet het verzamelen van uw persoonlijke gegevens.

Het handmatig Verwijderen van Jezelf, van de Mensen-Finders

Als u niet woont in Californië, kunt u nog steeds kiezen uit vele mensen-finders, het is gewoon een meer “handmatig” proces. Terwijl sommige sites kunnen een link voor het verwijderen van persoonlijke informatie, het feitelijke proces kan worden opgerold.

Spokeo is misschien wel de eenvoudigste. U vind uw profiel pagina op de site, ga naar spokeo.com/optout, en typ (of plak) de link, samen met je e-mailadres kunt bevestigen.

Anderen zijn niet zo eenvoudig. Op Whitepages, kopieer en plak de URL naar uw profiel op whitepages.com/suppression_requests, en typ vervolgens de reden dat u zich wilt afmelden. Na dat u uw telefoonnummer—ja, u moet een data-broker-uw telefoon nummer. Vervolgens ontvangt u een oproep van een robot, die geeft je een verificatie code die je moet intypen op de website om het proces te voltooien.

De ultieme vernedering? 411.info eigenlijk een vergoeding als u wilt om het te verwijderen van uw info.

“Het is verboden in Europa,” Henein zei. “Maar er is niets om ze te stoppen van het laden in de VS.”

Samengevat, het verwijderen van uw gegevens is niet moeilijk, het is gewoon te omslachtig en tijdrovend, dat is met opzet. Als u wilt helpen, Verwijder Mij biedt gedetailleerde instructies voor een handvol van de meest voorkomende plaatsen. Privacy Eend nog een aantal video ‘ opt-out gidsen, als goed.

Ook de Privacy Rights Clearinghouse is een vrij uitputtende database van meer dan 200 data makelaars. Het geeft ook aan of elke site heeft een manier die u kan opt-out, hoewel u zult merken dat veel items zijn gemarkeerd als ‘ onduidelijk.” Als het mogelijk is om opt-out, klikt u op de naam van het bedrijf op de links om de pagina met details, die over het algemeen bevat een link naar de site van de opt-out van het formulier.

Opt-Out Is een Eindeloze Taak

Het handmatig verwijderen van jezelf, van de mensen-finder sites kan je een hoop werk. En dat alleen maar omdat u opt-out van vandaag betekent niet dat je zult blijven opt-out forever. Als je beweegt, verandert uw telefoon nummer, of een major life event is dat ergens gedocumenteerd, kan u deze sites voeg je weer.

“Als je vraagt om uw gegevens te verwijderen, ze zijn verplicht om de informatie te verwijderen van vandaag,” zei Henein. “Maar er is niets dat zegt dat ze niet kunnen beginnen met het verzamelen van meer informatie over je vooruit vanaf dat punt.”

Betalen Verwijderen Jezelf van Mensen-Finders

Een manier om te verminderen, dit is te melden voor een dienst die wordt verwijderd van uw persoonlijke gegevens op uw rekening. Helaas, deze zijn niet goedkoop. Privacy Eend, bijvoorbeeld, is belachelijk duur. De basis service, die reinigt tot twee mensen van 91 data-makelaar sites, de kosten van een hart-het stoppen van $500, – per jaar (de VIP-service heeft betrekking op 190 sites voor $1.000 per jaar).

In vergelijking, DeleteMe is een koopje! Deze service verwijdert u van 38 voorkomende plaatsen voor $129, – per jaar, met andere plannen die ga vanaf daar.

Geconfronteerd met deze prijzen, het verwijderen van zelf handmatig zou kunnen zien dwingend. Of, je kunt je afvragen of het is dat belangrijk voor het verwijderen van uw persoonsgegevens in de eerste plaats.

De Kosten van de Privacy Is Eeuwige Waakzaamheid

Houd in gedachten dat het niet uitmaakt welke oplossing u ook kiest—het zelf te doen of te investeren in een verwijdering van de dienst—je bent alleen het verwijderen van de resultaten van een bepaalde set van sites. Als u wilt bewaren uw informatie uit deze sites voor altijd, eeuwige waakzaamheid is vereist.

Uw persoonlijke informatie zal waarschijnlijk verschijnen op deze websites te plaatsen als zij verwerven van nieuwe informatie. Dus, zult u nog hebt om schoon te maken op uw eigen als of wanneer u stopt met het betalen voor een abonnement.

LEES VERDER

  • “Scam Alert: Nee, Netflix Is niet Opschorten van Uw Account
  • “Hoe te Maken en te Delen Locatie Collecties in Apple Maps
  • “Het Gebruik van de vouw Opdracht op Linux
  • “Het Verbergen van Eigen Foto’ s en Video ‘ s op Uw iPhone of iPad
  • “Wat Doet “FTFY” Betekenen, en Hoe Gebruik Je Het?