Bluff Varning: Nej, Netflix Är inte stänga av Ditt Konto

0
51
Foto Hall/Shutterstock.kom

Sms-bedrägerier är på uppgång. Om du har fått ett SMS-meddelande som hotar med att stänga av ditt Netflix-konto för bristande betalning, det är en bluff. Som FedEx sms bluff, detta är en form av SMS-baserade nätfiske.

Hur Netflix Bluff Fungerar

Denna bluff är ganska enkel. Du får ett sms-meddelande som påstår sig vara från Netflix och hotar med att stänga av ditt konto. Det säger något i stil med, “Vi kommer att stänga av ditt Netflix-konto i dag, eftersom du inte betalar”, tillsammans med en länk.

Om du klickar på länken, kan du hamna på en falsk Netflix sida som ber om ditt Netflix-användarnamn och lösenord eller ditt kreditkortsnummer.

Bedragare personifierar Netflix att stjäla din personliga information. Bedragare sannolikt inte veta om du är en Netflix prenumerant eller inte, men Netflix är så populärt att det finns en god chans att du är.

Netflix kommer aldrig att be dig om personlig information via sms eller e-post. Du bör bara ändra ditt Netflix-faktureringsinformation på Netflix ‘ s officiella hemsida netflix.com.

RELATERAT: PSA: Titta In för Det Nya Sms-Paket Leverans Bluff

Hur du Skyddar Dig

Som med phishing e-post, det finns inget sätt att undvika nätfiske sms-meddelanden fullständigt. Ignorera sms, inte öppna länken inuti den, och behöver inte skicka någon personlig information till svar. Du kan blockera bedragare nummer på en iPhone eller Android-telefon för att säkerställa att du inte kommer att se det igen.

Du kan också installera program som kommer att automatiskt blockera SMS och telefonsamtal från lösenordsfiske nummer. Detta är särskilt användbart om du får en massa skräppost SMS-meddelanden. Här är hur du skyddar dig från SMS-baserade phishing-attacker, även känd som “smishing.”

Vill hjälpa till att fånga phisher? Netflix ber att du vidarebefordrar en kopia av alla sms-meddelande eller e-post till phishing@netflix.com.

RELATERAT: Vad Är Smishing, och Hur Skyddar Du dig Själv?

Om Du har Gett Information till Bedragare

Jag har som du redan har utnyttjat länk i bluff sms och tillhandahållit personlig information bör du vidta åtgärder för att skydda dig själv.

Till exempel, om du angett ditt Netflix-användarnamn och lösenord, bör du gå till Netflix: s webbsida och ändra ditt lösenord. Du bör ändra ditt lösenord på andra webbplatser som du använder samma lösenord på också. Det är alltid en dålig idé att återanvända lösenord. Angriparen kan prova din e-postadress och lösenord på andra webbplatser för att få tillgång till dina konton.

Om du har betalat för information, som kreditkortsnummer, betalkort nummer, eller information om bankkonto, bör du kontakta din bank eller annan finansiell institution.

Netflix rekommenderar du kontakta kundservice Om du tror att någon annan har fått tillgång till ditt Netflix-konto och tagit över.

LÄS NÄSTA

  • “Som att Spåra Förebyggande Miljö Ska Du Använda i Microsoft Kanten?
  • “Ta Bort Din Personliga Information Från Folk-Finder Platser
  • “Hur till Skapa och Dela Plats Samlingar i Apple Maps
  • “Hur man Använder vik-Kommandot i Linux
  • “Hur att Dölja Privata Bilder och Videor på Din iPhone eller iPad