GeForce NU Is een Beetje Ruw, Maar het is de Beste Streaming Optie op het Moment

0
35

Waardering:
8/10
?

 • 1 – Absolute Hot Afval
 • 2 – Sorta Lauw Afval
 • 3 – Sterk Gebrekkig Ontwerp
 • 4 – Aantal Pro ‘ S, Veel Nadelen
 • 5 – Resultaten Onvolmaakt
 • 6 – Goed Genoeg om te Kopen Op de Verkoop
 • 7 – Grote, Maar Niet De Best-In-Class
 • 8 – zeer goed, met Enkele Voetnoten
 • 9 – Shut Up And Take My Money
 • 10 – Absolute Design-Nirvana

Prijs: Gratis-$5

Nu Kopen

Hier is Wat We Willen

 • Enorme bibliotheek van bestaande PC-games
 • …dat hoef je niet te opnieuw te kopen
 • Hoge kwaliteit, lage latency
 • Gratis of goedkope service

En Wat We niet

 • Niet snel genoeg voor de snelste multiplayer
 • Windows virtualisatie gluurt door het UI
 • Ondersteuning voor niet-Stoom winkels is beperkt

Stadions gefactureerd zich als een streaming revolutie, niets meer en niets minder dan een paradigma shift, dat zou veranderen de manier waarop we denken over gaming. Het is … iets minder dan dat. NVIDIA ‘s vermelding in de streaming game-markt is niet zo vet, maar het heeft een veel meer in de gunst bij de lancering dan Google’ s aanbieden. Of iemand anders voor die kwestie.

De grootste zegen voor de GeForce NU is de bibliotheek. Door gebruik te maken van bestaande PC-games en het aansluiten van de gevestigde markten, zoals Stoom en Epische, deze service maakt gebruik van de enorme collectie van digitale titels PC-gamers zijn gebouw voor jaren. Het is ook heerlijk goedkoper: gratis voor een heleboel mogelijkheden, maar niet zonder beperkingen zelfs op de $5 betaald tier.

Is dit de streaming service die we op hebben gewacht, de een die kan unshackle ons van gaming Pc ‘ s en consoles gelijk? Eerlijk gezegd, nee, maar het is zeker het dichtst bij wat we hebben op het moment.

Gigantische Bibliotheek

Het grootste probleem met de Stadions is een beperkte selectie—slechts een paar dozijn spellen, zelfs maanden na de veel-ballyhooed starten. In vergelijking, ik telde 553 individuele games beschikbaar om te spelen op GeForce NU, gaan door de lijst in het SCHILD app. Dat is waarschijnlijk niet een eindtelling—een paar spellen zijn beschikbaar via meerdere PC-gebaseerd spel winkels, en een NVIDIA beweert dat “duizenden” van oudere PC spellen kunnen gespeeld worden via een beperkte installatie-sessies. Maar het volstaat te zeggen, het is veel.

En, voor de meeste van die partij, je hoeft niet om ze te kopen als je al in het bezit van hen op de PC. GeForce kunt u NU inloggen op Steam, Epische, Blizzard Battle.net EA ‘s Origin, en Ubisoft’ s Uplay-winkels, de streaming van de aankopen die u al hebt gemaakt. Als u niet de eigenaar van een spel, je kan het kopen via GeForce NU, na die de titel zal nog steeds beschikbaar op de PC winkel waar u de aankoop.

Klinkt goed, nietwaar? Het is zeker een verbetering. Maar het is niet onbeperkt: Een spel moet worden ondersteund door GeForce NU in om geraadpleegd worden op de dienst. Als het niet in die lijst van 553 (of misschien een beetje meer, als je speelt op de PC, kunt u niet afspelen.

De GeForce NU de selectie is vooral gericht op de games die nieuw, populair, of beide. De meeste games vallen in deze categorieën worden ondersteund, en als je al het opbouwen van een Stoom-bibliotheek voor een decennium of zo, de kansen goed dat je een zeer brede selectie om uit te kiezen.

De bibliotheek heeft een aantal vreemde hiaten.

Dat gezegd hebbende, de selectie lijkt misschien vreemd, gebaseerd op uw smaak. Zoeken naar Fallout vindt u de nieuwste titel in de serie, Fallout 76. U vindt hier ook de veel oudere maar nog steeds populaire Fallout 3 en New Vegas. Maar Fallout 4, de hit van 2015, is nergens te vinden. U kunt spelen Epische exclusives Fortnite en Borderlands 3, maar niet indie lievelingen zoals de Naamloze Goose Spel of De Uiterlijke Werelden. U kunt spelen Apex Legendes van Oorsprong, maar niet een van de recente Battlefield of Madden games.

Begrijp me niet verkeerd, de selectie is zeer indrukwekkend. Maar als je al lezen over hoe GeForce NU is beter dan de Stadions omdat het “je hele PC-spel bibliotheek,” dat is een lange weg van de waarheid. Ik denk dat NVIDIA zal worden gewerkt aan de uitbreiding van de toch al indrukwekkende selectie zo snel als het kan.

Hoe Werkt Het?

Wanneer je het spel start via GeForce NU voor de eerste keer installeert in NVIDIA ‘ s externe virtuele machine met een in principe direct downloaden van de data center. Vanaf dat punt op, u kunt starten op elk gewenst moment via de GeForce NU-app op Windows, Mac, Android, of de NVIDIA SHIELD. Controller, muis en toetsenbord ingangen zijn beschikbaar op alle systemen. Chrome OS support komt later dit jaar, maar vreemd genoeg, is er geen vermelding van een iOS-app.

Visuele kwaliteit wordt met behulp van de nieuwste grafische oomph van NVIDIA. De virtuele Windows-systemen in GeForce NU zijn uitgerust met de nieuwste Gpu ‘ s, maar alleen degenen die betalen voor de Oprichters tier toegang te krijgen tot RTX lichteffecten (in de weinige games die ondersteuning bieden voor hen tot nu toe). Tenzij u een cutting-edge gaming PC, of je bent het spelen op hogere resoluties en frame rates dan gebruikelijk, GeForce NU waarschijnlijk kunt u beter graphics dan op uw eigen computer.

Je moet een minimum van 15Mbps van de up-en down-bandbreedte voor GeForce NU, hoewel NVIDIA raadt 25. Terwijl de service laat u probeert af te spelen op lagere snelheden, het laat je weten dat je ‘ re gonna hebben een slechte tijd. Mocht u ervoor kiezen om te negeren de vrij uitgebreide waarschuwingen, u zult merken dat het klopt.

Nu, als u toevallig een vaste verbinding, u vindt GeForce NU een aangename ervaring. Voor de single-player games, ik was in staat om te genieten van een rock-steady 60 frames per seconden bij 1080p (alleen de resolutie die wordt ondersteund op het moment van schrijven), met nauwelijks een probleempje als ik geschaald over Skyrim en dubbel-sprong door Doom.

De Multiplayer is een heel andere kwestie natuurlijk. Latency-problemen, die nauwelijks een overweging in een single-player spel, kan ineens een hoofdpijn als je streaming. GeForce NU handelt ze verrassend goed, maar ik was in staat om te spelen Overwatch, Fortnite, en Brawlhalla (een free-to-play te nemen op het platform van de strijders, a la Super Smash Bros.) met slechts af en toe dipjes in mijn reactie tijd.

Maar er is een marteling test die ik heb ontwikkeld voor het streamen van games, zowel lokaal als in de cloud, en het heet Raket League. Ik heb gevonden dat het oneerbiedig drie-op-drie voetbal driving spel is gebaseerd op het split-second timing en de reactie veel meer dan een shooter of een gevechtsvliegtuig, en tot nu toe geen streaming platform is de uitdaging van het geven mij dezelfde ervaring als op mijn desktop. Dit blijkt waar te zijn voor de GeForce NU ook.

Latency is slechts een haar boven aanvaardbaar voor de concurrentie. (Het spijt me, random teammates, het was voor de wetenschap.) Met behulp van een Ethernet-verbinding op mijn bureaublad, ik kon aaaaaalmost het spel te krijgen waar ik was gewend aan de ingang lag. Zelfs ghz en 5 ghz Wi-Fi was niet aan die uitdaging.

Daarnaast is de NVIDIA-systeem leek te puffen bijzonder wanneer meer dan twee auto ‘ s werden in hetzelfde gebied. Op sommige momenten, de framerate gedaald tot onder de 10 per seconde. Houd in gedachten dat dit een spel is dat op vrijwel alle hardware, inclusief de Nintendo Schakelaar, en een NVIDIA is de bedoeling dat alle GeForce NU games preoptimized.

Om eerlijk te zijn, ik zag alleen deze verschrikkelijke prestaties in een strook van een paar uur na dat, ik was niet in staat om te repliceren, en evenmin was een vriend die ik gevraagd om te testen op zijn eigen GeForce NU-account. Maar het toont wel aan dat het platform is niet zo glad en klaar voor actie als NVIDIA houdt van u om te denken.

Gestapelde Platforms

Het spreken van de platforms, het is de moeite waard te noteren wat NVIDIA gebaseerd is. In tegenstelling tot Stadions en Sony ‘ s PlayStation Nu, zowel vanaf de grond opgebouwd voor streaming, GeForce NU is gebaseerd zeer stevig op Windows. Bij het managen van de games op Steam en andere winkels, vooral op uw eigen desktop, zie je de botten van Windows onder GeForce NU alsof u op zoek was naar een X-ray.

Waarom hallo daar, externe Windows virtuele machine. Gij kunt niet verbergen voor mij.

Dat is niet per se een slechte zaak. Immers, Windows heeft de grootste selectie van games op de planeet, dat is een van de belangrijkste voordelen van NVIDIA is bankieren op. Maar het betekent wel dat de dingen zijn een beetje ruw rond de randen. Vooral bij het starten en sluiten van games, kunt u de NVIDIA gevirtualiseerde Windows-systeem nauwelijks verbergen van de toepassingen. Het is niet slecht per se, het is gewoon net zoiets als het krijgen van een kijkje in de keuken bij een vette lepel diner. Dingen zou in het algemeen een stuk aangenamer als je er niet in.

Het is een beetje minder schokkend te gebruiken GeForce NU op het SCHILD van de set-top box of een Android-telefoon.De interface er standaard Stoom de controller-vriendelijke Big Picture-Modus wanneer het zichtbaar is op alle. Echter, het is nog steeds minder dan ideaal, vooral als u tekst in te voeren bij het inloggen voor games of diensten. (Ik merkte dat ik steeds struikelde op het toetsenbord voor Android, Android TV, Steam Big Picture Mode, en het spel zelf meer dan één keer.) Stadions heeft veel problemen, maar de boterachtige-vlotte presentatie is veel meer een beroep in deze zaak.

Zeg wat je wilt over de Stadions, de interface en de backend zijn vrij eenvoudig.

Het spreken van platforms, is er een duidelijke voorkeur te hebben voor Stoom over bijna niets anders in GeForce NU. Terwijl het systeem werkt met de wil van Epische en Oorsprong, de overgrote meerderheid van de games zijn beschikbaar in de Stoom aroma ‘ s, die misschien een hoofdpijn als je hebt geploeterd in meerdere PC winkels.

Let op de blauwe Uplay logo ‘ s, met vermelding van de game is beschikbaar buiten Stoom.

Bijvoorbeeld, ik pakte Subnautica, Celeste, en FTL: Sneller Dan het Licht op Epische toen ze werden gratis aangeboden. En kan ik spelen alle drie GeForce NU … maar alleen in hun Steam versies. Voor het streamen van deze spellen uit de cloud, ik zou moeten betalen Stoom voor het voorrecht. Een paar spellen zijn beschikbaar bij meerdere winkels—Ubisoft-games zoals De Verdeling en de laatste Assassin ‘s credo’ s zijn beschikbaar op zowel Uplay en Stoom. Maar dit is eigenlijk de uitzondering, niet de regel.

Wat is de Vangst?

GeForce NU is gratis—u kunt download het nu op haar ondersteunde platforms, en spelen een spel van PC ‘ s die in de bibliotheek. Als u niet de eigenaar van alle PC-games, kunt u nog steeds gebruiken om te spelen freebies, zelfs technisch veeleisende games zoals Apex Legendes, Paladins, of Dauntless. U zult gebruik maken van NVIDIA ‘ s high-powered cloud hardware, en niet te vergeten enkele dure bandbreedte, op de dole.

Dus, wat is de vangst? Terwijl zowel gratis als betaalde lagen zijn beperkt tot 1080p en 60 frames-per-seconde prestaties, je betaalt wel een redelijk $5 per maand te krijgen fantasie RTX graphics. Dat is niet zo ‘ n bittere pil, natuurlijk—alleen een paar dozijn games, ook ondersteuning RTX graphics, vele zijn zelfs niet uitgebracht, maar toch.

Nee, het groter voordeel is de tijd beperken. Gratis gebruikers zijn beperkt tot één-uur durende sessies, waarna GeForce NU trapt u uit. Dat is een absolute killer voor gamers gebruikt voor lange game sessies, dubbel dus als ze in de multiplayer. Je bent ook in iets van een trage weg: Als de GeForce NU systeem is overbelast, het zal u niet steeds onmiddellijk. Betaalde gebruikers krijgen voorrang, en hun sessies worden vier uur lang, herhaald.

Dat zijn een aantal vrij forse beperkingen, zelfs op de top van de benodigde bandbreedte. Maar GeForce heeft NU ook een beetje een conceptueel probleem. Zie je, terwijl de diensten zoals Stadions proberen om een beroep op gebruikers die niet beschikken over de krachtige hardware die nodig is om de nieuwste games spelen, gebruik te maken van de gebruikers enorm bestaande bibliotheken betekent dat de primaire doelgroep gaat het om personen die al in het bezit van gaming Pc ‘ s. En, afgezien van de nieuwheid van de toegang tot hun bibliotheek ergens anders (op voorwaarde dat er ergens heeft de bandbreedte), die mensen … goed, al gaming Pc ‘ s.

Het is ontegenzeggelijk cool om te worden in staat om games te spelen overal, en het is zelfs koeler te krijgen meer en meer van hen. Maar hier is de huidige beperkingen van het systeem zijn evident, en gebruikers die vertrouwen op iOS of chrome os voor mobiele computers zullen voelen unaccountably links uit.

Een Concurrerend Aanbod

Zelfs zo, NVIDIA ‘ s gemaakt van een uitstekende initiële aanbod. Het hebben van een gratis tier alleen zet GeForce NU voor Stadions (nog steeds van plan lanceert gratis opties, die later dit jaar) en PlayStation Nu ($10 per maand), en € 5 voor niet-helemaal-voor onbepaalde tijd de toegang is absoluut concurrerend. Dat is te zeggen niets van een ingebouwde bibliotheek voor gebruikers die al met een enorme achterstand van PC-games.

Sony en Microsoft kunnen worden in staat te stellen een betere bestrijding. PlayStation heeft Nu een bibliotheek van games voor de maandelijkse prijs met onbeperkte speeltijd, veel van die verleidelijk PlayStation exclusives. Microsoft is slechts het begin om te testen zijn streaming systeem vooraf van de Xbox-Serie X-lancering later dit jaar, maar vermoedelijk zal ook iets dergelijks, zoals Microsoft biedt al een Xbox Spel Voorbij. PlayStation Nu is beperkt tot 720p afspelen van een geringe hoeveelheid pixels in de leeftijd van 4K—en Xbox cloud streaming is maanden weg op zijn best.

De beste vergelijking op de markt zou Schaduw, een onafhankelijke dienst die huurt u een externe virtuele Windows-machine voor $35 per maand. Het is zeker gemaakt met games in het achterhoofd, dankzij de krachtige GPU hardware, maar het is ook bedoeld voor mensen die nogal technisch. In tegenstelling tot de GeForce NU, het Windows-10 apparaat is volledig ontgrendeld, zodat u kunt gebruik maken van Schaduw te streamen iets zoals Photoshop of Blender, iets wat je typische low-power machine niet kan verwerken. En ja, het kan meer of minder een PC-spel. Bekijk onze review van de Schaduw van hier. Hoewel het technisch gezien veel meer in staat dan de GeForce NU, het is ook veel minder toegankelijk is, met geen (of zelfs goedkoper) opties.

NVIDIA

GeForce NU is, in een woord cool. In twee woorden, het is echt koel—en verfrissend, toegankelijk te starten. Maar don ‘ t take my word for it. Als je woont in de Verenigde Staten of een van de andere ondersteunde gebieden, geef het een keer te proberen en maak uw smartphone jaloers als je speelt Fortnite op volledige instellingen op 1080p. Als u niet woont in één van de ondersteunde gebieden (de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, west-Europa, Japan, Rusland en Zuid-Korea op het moment van dit schrijven), kunt u nog steeds een keer proberen … maar u zult waarschijnlijk verliest veel.

Beoordeling: 8/10
Prijs: Gratis-$5

Nu Kopen

Hier is Wat We Willen

 • Enorme bibliotheek van bestaande PC-games
 • …dat hoef je niet te opnieuw te kopen
 • Hoge kwaliteit, lage latency
 • Gratis of goedkope service

En Wat We niet

 • Niet snel genoeg voor de snelste multiplayer
 • Windows virtualisatie gluurt door het UI
 • Ondersteuning voor niet-Stoom winkels is beperkt