GeForce NU Är Lite Grov, Men Det är den Bästa Streaming Alternativet just Nu

0
63

Betyg:
8/10
?

 • 1 – Absolut Hot Sopor
 • 2 – Sorta Ljummet Sopor
 • 3 – Starkt Bristfällig Design
 • 4 – Vissa Fördelar, Massor Av Nackdelar
 • 5 – Acceptabelt Ofullkomliga
 • 6 – Tillräckligt Bra för att Köpa På Rea
 • 7 – Bra, Men Inte Bäst-I-Klassen
 • 8 – Fantastiskt, med Några Fotnoter
 • 9 – Håll Käften Och Ta Mina Pengar
 • 10 – Absolut Design Nirvana

Pris: Gratis-$5

Köp Nu

Här är Vad Vi Gillar

 • Omfattande bibliotek av befintliga PC-spel
 • …att du inte behöver köpa igen
 • Hög kvalitet, låg latens
 • Gratis eller billig service

Och Vad Vi inte

 • Inte riktigt snabb nog för den snabbaste multiplayer
 • Windows virtualisering tittar ut genom UI
 • Stöd för icke-Steam butiker är begränsat

Arenor faktureras sig som en strömmande revolution, inget mindre än ett paradigmskifte som skulle förändra sättet vi tänker på spel. Det är … något mindre än det. NVIDIA: s inträde i strömmande spel på marknaden är inte riktigt så fet, men det har en mycket mer till sin fördel vid lanseringen än Googles erbjudande. Eller någon annan för den delen.

Den största välsignelse för GeForce NU är dess bibliotek. Genom att använda befintliga PC-spel och ansluter till etablerade marknadsplatser som Ånga och Episka, denna tjänst utnyttjar den enorma samling av digitala titlar som PC-spelare har byggts upp under åren. Det är också underbart billiga: gratis för en hel del av kapacitet, men inte utan begränsningar även för sin $5 betalt nivå.

Är detta streaming tjänst som vi har väntat på, en som kan unshackle oss från gaming Datorer och konsoler likadana? Ärligt talat, nej, men det är verkligen det närmaste vi har just nu.

Jätte Bibliotek

Det största problemet med Arenor är ett begränsat urval—bara ett par dussin spel, även månader efter sin mycket ballyhooed lanseringen. I jämförelse, jag räknade 553 enskilda spel som finns att spela på GeForce NU, går genom de master-lista i SKÖLDEN app. Som nog egentligen inte är en slutlig stämmer—ett fåtal spel som är tillgängliga via flera olika PC-baserat spel butiker, och NVIDIA hävdar att “tusentals” äldre PC-spel kan spelas via begränsad installation sessioner. Men det räcker att säga, det är en hel del.

Och, för de flesta som mycket, du behöver inte köpa dem igen om du redan äger dem på en PC. GeForce NU kan du logga in på Steam, Epic, Blizzard Battle.net EA: s Ursprung, och Ubisoft Uplay är butiker, streaming köp som du redan gjort. Om du inte äger ett spel, du kan köpa den via GeForce NU, efter vilken avdelning kommer fortfarande att vara tillgängliga på PC-butik där du köpt varan.

Låter bra, eller hur? Det är definitivt en förbättring. Men det är inte obegränsad: Ett spel måste stödjas av GeForce NU för att kunna nås på service. Om det inte finns med i listan över 553 (eller möjligen en hel del mer om du spelar på PC), kan du inte spela det.

GeForce NU urvalet är främst inriktade på spel som är nya, populära eller både och. De flesta spel som faller in i dessa kategorier som stöds, och om du har att bygga en Steam-bibliotek för ett decennium eller så, oddsen är goda att du har ett mycket stort utbud att välja bland.

Biblioteket har några udda luckor.

Som sagt, urval kan verka slumpartat, baserade på din smak. Sök efter Fallout och du hittar den senaste titeln i serien, Fallout 76. Du hittar även mycket äldre, men fortfarande populära Fallout 3 och New Vegas. Men Fallout 4, smash hit från 2015, är ingenstans att hittas. Du kan spela Episka exklusiva Fortnite och Borderlands 3, men inte indie darlings som Untitled Goose Spel eller De Yttre Världarna. Du kan spela Apex-Legender från Ursprung, men inte någon av de senaste Battlefield eller Madden-spel.

Missförstå mig inte, valet är oerhört imponerande. Men om du har läst om hur GeForce NU är bättre än Arenor eftersom det har “hela ditt PC-spel, bibliotek,” det är långt ifrån sant. Jag tror att NVIDIA kommer att arbeta med att utöka sitt redan imponerande utbud så snart som möjligt.

Hur Fungerar Det?

När du startar spelet via GeForce NU för första gången, det installeras i NVIDIA: s remote virtuell maskin med en i princip omedelbar nedladdning från data center. Från den punkt på, kan du starta det via GeForce NU app på Windows, Mac, Android, eller NVIDIA SHIELD. Controller, mus och tangentbord ingångar är tillgängliga på alla datorer. Chrome OS-stöd kommer senare i år, men konstigt, det finns inget omnämnande av en iOS-app.

Visuell återgivning är att använda det senaste inom grafisk glans från NVIDIA. Den Windows-baserade virtuella system i GeForce NU är utrustade med den senaste Grafikprocessorer, men bara de som betalar för Grundarna tier få tillgång till RTX ljuseffekter (i de få spel som stödjer dem så här långt). Om du inte har en cutting-edge gaming DATOR, eller om du spelar på högre upplösning och bildhastighet än vanligt, GeForce NU förmodligen kan ge dig bättre bilder än du har på din egen dator.

Du behöver ett minimum av 15Mbps upp och ner bandbredd för att köra GeForce NU, men NVIDIA rekommenderar 25. När tjänsten kommer att låta dig prova att spela på lägre hastigheter, det gör att du vet att du kommer att ha en dålig tid. Om du väljer att ignorera den ganska omfattande varningar, kommer du att upptäcka att det är rätt.

Nu, om du råkar ha en fast anslutning, du hittar GeForce NU en trevlig upplevelse. För single-player spel, kunde jag njuta av en rock-steady 60 bilder per sekund i 1080p (den enda resolution som stöds i skrivande stund), med knappt en hicka som jag skalat över Skyrim och dubbel-hoppade genom Doom.

Multiplayer är en helt annan sak, förstås. Latens frågor, som är knappt en behandling i ett single-player spel, kan plötsligt bli en huvudvärk när du är streaming. GeForce NU hanterar dem förvånansvärt bra, men jag kunde spela Overwatch, Fortnite, och Brawlhalla (gratis-att-spela-ta på plattform för fighters, a la Super Smash Bros.) med endast tillfällig dipp i min reaktionstid.

Men det är en tortyr test som jag har utvecklat för strömmande spel, både lokalt och i molnet, och det kallas Rocket League. Jag har funnit att den vanvördiga tre-mot-tre-fotboll driver spelet bygger på delad andra timing och reaktion långt mer än någon skytt eller fighter, och så långt, ingen streaming-plattformen har varit upp till utmaningen av att ge mig samma upplevelse som att min skrivbord. Detta visade sig vara sant för GeForce NU också.

Latens var bara ett hår ovanför acceptabel för konkurrens. (Jag är ledsen, slumpmässiga lagkamrater, det var för vetenskap.) Med hjälp av en Ethernet-anslutning på mitt skrivbord, jag kunde aaaaaalmost få spelet till där jag var används till input lag. Även 5 ghz Wi-Fi var inte upp till denna utmaning.

Dessutom NVIDIA: s system verkade drick mäktigt när fler än två bilar i samma område. Ibland, framerate sjunkit ner till under 10 per sekund. Tänk på att detta är ett spel som kan köras på nästan all hårdvara, inklusive Nintendo Byta, och NVIDIA tänkt att ha alla dessa GeForce NU spel preoptimized.

För att vara rättvis, jag såg bara denna fruktansvärda prestanda i en sträcka av ett par timmar efter att jag inte kunde kopiera den, och det var inte heller en vän jag bad att få testa på sina egna GeForce NU-konto. Men det visar att plattformen är inte riktigt lika smidig och redo för action som NVIDIA gillar du att tänka.

Staplade Plattformar

På tal om plattformar, är det värt att notera vad NVIDIA är baserad på. Till skillnad från Arenor och Sonys PlayStation Nu, båda byggda från grunden för streaming, GeForce NU bygger mycket stadigt på Windows. Vid hantering av spelen i Steam och andra butiker, särskilt på din egen dator kan du se ben av Fönster under GeForce NU som om du var ute på en X-ray.

Varför hallå där, fjärrdator med Windows virtual machine. Ni kan inte gömma er för mig.

Det är inte nödvändigtvis en dålig sak. Efter alla, Windows har det största urvalet av spel på planeten, som är en av de främsta fördelarna NVIDIA satsar på. Men det betyder inte att saker och ting är lite grov runt kanterna. Särskilt när du startar och stänger spel, kan du se NVIDIAS virtualiserade Windows-system knappt dölja dess tillämpningar. Det är inte dåligt, per se, det är bara typ som att få en inblick i köket på en greasy spoon diner. Det skulle i allmänhet vara trevligare om du kunde inte.

Det är lite mindre skärande använda GeForce NU på SKÖLDEN set-top box eller en Android-telefon.Gränssnittet det som standard till Steam är controller-vänliga Big Picture-Läge när den är synlig. Men det är fortfarande mindre än perfekt, särskilt om du har för att mata in text för att logga in spel eller tjänster. (Jag fann mig själv blir trippade upp på tangentbord för Android, Android-TV, Steam Big Picture-Läge, och spelet i sig mer än en gång.) Arenor har en hel del problem, men dess smör-smidig presentation är en mycket mer tilltalande i det här fallet.

Säga vad man vill om Arenor, dess gränssnitt och gränssnitt är ganska enkel.

På tal om plattformar, det finns en tydlig preferens för Ånga över nästan allt annat i GeForce NU. Samtidigt som systemet arbetar med artister av Episka och Ursprung, de allra flesta spel finns tillgängliga i deras Steam smaker, som kan vara en huvudvärk om du har dabbled i flera PC skyltfönster.

Notera den blå Uplay logotyper, vilket tyder på att spelet är tillgängligt utanför Steam.

Till exempel, hämtade jag upp Subnautica, Celeste, och FTL: Snabbare Än Ljuset på Epic när de erbjuds gratis. Och, jag kan spela alla tre på GeForce NU … men bara i deras Steam-versioner. Att strömma dessa spel från molnet, att jag skulle behöva betala Steam för förmånen. Några spel finns tillgängliga från flera skyltfönster—Ubisoft spel som Division och senare Assassin ‘ s Trosbekännelser som finns tillgängliga på både Uplay och Ånga. Men detta är mycket undantag, inte regel.

Vad är Haken?

GeForce NU är gratis—du kan ladda ner det nu på dess plattformar som stöds, och spela PC-spel som du äger och som är i sitt bibliotek. Om du inte har egna PC-spel, kan du fortfarande använda den för att spela freebies, även tekniskt krävande spel såsom Apex Legender, Paladins, eller Dauntless. Du kommer att använda NVIDIAS high-powered moln hårdvara, för att inte nämna några dyr bandbredd, på dole.

Så, vad är haken? Medan både gratis och betalas nivåer är begränsade till 1080p och 60 bilder per sekund prestanda, ska du har att betala en ganska rimlig $5 i månaden för att få lust RTX grafik. Det är inte så beskt piller, naturligtvis—bara ett par dussin spel även stöd RTX grafik, av vilka många är inte ens släppt ännu.

Nej, de större fördel är det tid. Gratis användarna är begränsade till en timmes sessioner, efter som GeForce NU sparkar ut dig. Det är en absolut killer för spelare som används till långa spel sessioner, dubbelt så om de är i multiplayer. Du är också något av en slow lane: Om GeForce NU systemet är överbelastat, du kommer inte att komma in direkt. Betalas användare företräde, och deras sessioner kan vara fyra timmar lång, upprepas i all oändlighet.

Dessa är några ganska rejäla begränsningar, även på toppen av nödvändig bandbredd. Men GeForce NU har också en bit av en konceptuell fråga. Du ser, medan tjänster som Arenor försök att vädja till användare som inte har kraftfull maskinvara som behövs för att spela de senaste spelen, utnyttja användarnas stora befintliga bibliotek betyder att den primära målgruppen är personer som redan äger gaming Datorer. Och, bortsett från nyhet tillgång till deras bibliotek någon annanstans (förutsatt att någonstans har bandbredd), dessa människor … tja, redan äger gaming Datorer.

Det är onekligen coolt att kunna spela spel var som helst, och det är ännu coolare att få mer och mer av dem. Men här är de nuvarande begränsningarna i systemet är uppenbart, och användare som förlitar sig på iOS eller ChromeOS för mobila datorer kommer att känna sig oförklarligt lämnas ut.

Ett Konkurrenskraftigt Erbjudande

Även så, NVIDIAS gjorde en utmärkt första att erbjuda. Ha en fri grupp utsätter GeForce NU inför Arenor (fortfarande planerar att starta ett gratis alternativ senare i år) och PlayStation Nu ($10 i månaden), och $5 för inte-riktigt-obegränsad tillgång är onekligen konkurrenskraftiga. Det vill säga något av ett inbyggt bibliotek för användare som redan har en enorm eftersläpning av PC-spel.

Sony och Microsoft kanske kan lägga upp en bättre kamp. PlayStation Nu finns ett bibliotek av spel för sina månatliga priset med obegränsad speltid, av vilka många är frestande PlayStation-exklusiva. Microsoft är bara i början av att testa sin streaming system i förväg för Xbox Serie X-lanseringen senare i år, men förmodligen kommer det att innehålla något liknande, som Microsoft erbjuder redan Xbox Spelet Pass. PlayStation Nu är begränsad till 720p-uppspelning—en brist av pixlar i en ålder av 4K—och Xbox moln streaming är månader bort i bästa fall.

Den bästa jämförelsen på marknaden kan vara Skugga, en oberoende tjänst som hyr du en avlägsen virtuell Windows-maskin för $35 per månad. Det är definitivt göras med spel i åtanke, tack vare kraftfull GPU hårdvara, men det är också tänkt för människor som är ganska teknisk. Till skillnad från GeForce NU, Windows 10 maskinen är fullt olåst, så du kan använda Skugga för att strömma något som Photoshop eller Mixer, något som din typiska låg power-maskinen inte kan hantera. Och ja, det kan spela mer eller mindre alla PC-spel. Kolla in vår recension av Shadow här. Även om det är tekniskt mycket mer kapabel än GeForce NU, det är också mycket mindre tillgänglig, med ingen gratis (eller billigt) alternativ.

NVIDIA

GeForce NU är, i ett ord, cool. I två ord, det är verkligen svalkande och uppfriskande tillgänglig för att starta. Men ta inte mitt ord för det. Om du bor i Usa eller någon av dess andra som stöds områden, ge det ett försök och göra din smartphone avundsjuk på att du spelar Fortnite på full inställningar i 1080p. Om du inte bor i ett av de områden som stöds (Usa, Kanada, storbritannien, västeuropa, Japan, Ryssland och Sydkorea vid tidpunkten för denna skrift), kan du ändå ge det ett försök … men du kommer förmodligen att förlora en hel del.

Betyg: 8/10
Pris: Gratis-$5

Köp Nu

Här är Vad Vi Gillar

 • Omfattande bibliotek av befintliga PC-spel
 • …att du inte behöver köpa igen
 • Hög kvalitet, låg latens
 • Gratis eller billig service

Och Vad Vi inte

 • Inte riktigt snabb nog för den snabbaste multiplayer
 • Windows virtualisering tittar ut genom UI
 • Stöd för icke-Steam butiker är begränsat