Webbläsare Är Tysta Irriterande Anmälan Popup-Fönster

0
41

“Denna hemsida vill visa meddelanden!” Det har varit en irriterande del av webben liggande i flera år. En välmenande funktionen missbrukas av många webbplatser för att krångel användare, och nu webbläsare som Mozilla Firefox och Google Chrome är att slå ner.

Varför Gjorde Webbläsare Göra Dessa Så Irriterande?

Anmälan kapacitet var bara en del av att göra webben till en bättre tillämpning plattform. Web apps ska kunna skicka dig meddelanden om nya meddelanden och e—post-om du vill ha dem. Och de anmälningar som ska komma även om du har den webbsida stängt. Vad är det för fel med det för alternativ?

Tja, webbläsare presenteras dessa anmälan begär i en ganska irriterande sätt. När du besöker en webbplats—även om det bara är en gång för att läsa en artikel—det kan dyka upp ett meddelande om att det är svårt att ignorera. Fler och fler webbplatser började lägga anmälan begär. Till exempel en nyhetssida kan driva nya artiklar till sina abonnenter via webbläsaren anmälningar.

Problemet är inte anmälan alternativ själv. Det är så påträngande att begäran är. Webbläsare bör ha slagit ned på dessa popups år sedan.

Mozilla Firefox Knäckt Ner Först

Mozilla var den första webbläsaren som utvecklare att slå ner på dessa irriterande meddelanden. Förändringen kom i Firefox 72, som släpptes den 7 januari 2020.

Nu, snarare än ett stort begäran meddelande som dyker upp så fort du besöker en webbplats, du kommer att se en liten pratbubbla i adressfältet till vänster om sidans adress. Det kommer att vicka lite som den webbsida laddas.

Kan du fortfarande aktivera aviseringar för en webbplats att klicka på bubblan och sedan klicka på “Tillåt Meddelanden.” Om du inte vill se bubblan vicka, kan du klicka på “Tillåt Aldrig” i stället—eller huvudet i Firefox alternativ och inaktivera meddelande önskemål helt.

Antingen sätt, att du inte ser pop-ups så fort du öppnar en webbsida. Mozilla säger att det “upptäcktes under testning som om 99% av anmälan uppmanas gå oacceptabla, med 48% aktivt förnekas av användaren.”

Google Chrome 80 Tystar Irriterande Anvisningarna För

Google är följande passa i Google Chrome 80, som släpptes den 4 februari 2020. Denna förändring kommer inte vara aktiverad för alla att omedelbart, men Google säger att det planer på att automatiskt aktivera det för människor som förnekar anmälningar om och om igen och på webbplatser där mycket få människor att acceptera anmälningar.

För att aktivera det manuellt, kan du växla “Använda tystare meddelanden” – flagga. För att komma åt denna plugin för chrome://flags/#lugnt-anmälan-anvisningarna i Chromes adressfält och tryck på Enter.

När du har gjort det, kan du bege dig till Chrome anmälan inställningar—klicka på meny > Inställningar > Avancerat > Inställningar > notiser och att “Använda tystare meddelanden (block anmälan anvisningarna från att störa dig).”

När denna funktion är aktiverad i Chrome, kommer du att se en klockformad ikonen på höger sida av Chromes adressfält, även känd som adressfältet. För muspekaren över det och du kommer att se meddelandet “Du brukar blockera meddelanden. Att låta denna webbplats anmäla dig, klicka här.”

Som i Firefox, kan du fortfarande aktivera meddelanden om du vill. Webbplatser kan bara inte upprepade gånger att besvära dig med anmälan popups att avbryta din webbläsare.

Vad sägs Om att Apple Safari och Microsoft Kanten?

Den nya versionen av Microsoft Kanten är nu baserat på Krom kod som Google Chrome. Med andra ord, räkna med Microsoft Kanten för att begränsa web meddelanden på samma sätt som Google Chrome har.

Apple har ännu inte meddelat några planer på att tysta dessa irriterande anmälan begär webbläsaren Safari ännu. Du kan dock fortfarande inaktivera meddelande anvisningarna i Safari-inställningarna. Vi skulle inte bli förvånad om Apple följde efter och gjorde dessa ansökningsmeddelanden mindre irriterande också.

RELATERAT: Hur att Stoppa Webbplatser Från att Be för att Visa Aviseringar

LÄS NÄSTA

  • “16 Apple HomePod Tips och Tricks Du Behöver Veta
  • “Hur att Avgöra Vilken Nintendo-Omkopplaren Är Rätt för Dig
  • “Hur man Använder Kommandot uniq på Linux
  • “Vad Är Bluetooth-LE Ljud, och Varför Ska Du Ha Det?
  • “Hur för att Se Vilka Instagram-Konton som Du Aldrig Interagera Med