16 Apple HomePod Tips och Tricks Du Behöver Veta

0
271
pianodiaphragm/Shutterstock

Apple HomePod smart högtalare ($299, när det här skrivs) ger Siri och Apple Musik till ditt kök, vardagsrum, eller där du vill ha den. Du kan använda HomePod som en högtalare, en smarta-hem-hub, en assistent, och så mycket mer.

Här är hur du kan få ut det mesta av din HomePod.

Byta namn på och Anpassa Din HomePod

Som standard är din HomePod tar etiketten i rummet där du ange det när du först aktivera det. Men om du vill ge det ett namn, kan du göra det via Home-app för iPhone och iPad.

För att göra detta, ladda Hem appen om du ännu inte har, och sedan starta det. Lång-tryck på den HomePod i fråga, och tryck sedan på knappen Inställningar längst ner till höger. Peka på titeln på toppen av listan och skriv sedan in namnet.

Du kan ytterligare anpassa din HomePod här. Om du vill, kan du ändra den förvalda Apple ID-konto ditt HomePod använder eller Siri språk och uttal. Allra längst ner på listan, kan du hitta ett alternativ för att återställa HomePod till fabriksinställningarna, liksom.

Hur du Styr Dina HomePod

Om du pekar på pekskärmen gränssnitt på toppen av HomePod, du kan styra den med följande touch gester:

 • Tryck en gång: Spela/Paus
 • Dubbel-tap: Hoppa över spår
 • Trippel-tryck på: Hoppa till föregående spår
 • Rör vid och håll kvar: Trigger Siri
 • Tryck på plus (+) eller minustecken (-): Öka eller minska volymen

Du kan använda följande röstkommandon för:

 • “Hej, Siri, turn it up.”
 • “Hej, Siri, vrid ner volymen till 20 procent.”
 • “Hej, Siri, sluta.”
 • “Hej, Siri, hoppa framåt 60 sekunder.”
 • “Hej, Siri, spela föregående spår.”

Ett annat praktiskt sätt att styra högtalaren är från din iPhone eller iPad. Att göra så, access Control Center och lång-tryck på “Now Playing” – platta. Bläddra nedåt i listan och tryck på din HomePod att ta kontroll över det.

På en iPhone X eller senare, kan du dra nedåt från det övre högra hörnet av skärmen för att aktivera den Kontroll Center; på iPhone 8 eller tidigare, svep upp från den nedre delen av skärmen.

Tryck på “Spela Nu” för att starta appen Musik. Målet HomePod bör anges tydligt på “Now Playing” – skärmen (och i den kollapsade “Now Playing” längst ned på skärmen).

Denna metod för att kontrollera HomePod är inte samma sak som att använda det som en AirPlay-högtalare. Samtidigt kontrollera att HomePod direkt, din iPhone kommer att spela alla vanliga ljud genom sina egna högtalare.

Använd HomePod som en AirPlay-Högtalare

Hjälp HomePod som en AirPlay-högtalare (som man kan med Apple TV) är något annorlunda från att kontrollera det direkt, som beskrivs ovan. När du använder HomePod som en AirPlay-högtalare, alla ljud från din iPhone (eller annan enhet) leds genom HomePod. Detta inkluderar video, ljud i spel, och anmälan varningar.

Detta innebär också att du kan använda HomePod att spela musik från streaming-tjänster andra än Apple Musik (Spotify, Amazon Musik, Pandora, YouTube och så vidare). För att komma igång, du behöver bara ansluta via AirPlay.

Följ dessa steg för att mata ut ljud från iOS till din HomePod:

 1. Launch Control Center på din iOS-enhet.
 2. Tryck på AirPlay-ikonen i det övre högra hörnet av Musik kakel.
 3. Välj din HomePod från listan över enheter.
 4. För att stoppa streaming via AirPlay, kan du gå tillbaka till denna meny och välja “iPhone” istället.

Du kan också använda HomePod som högtalare till din Mac, genom att följa dessa steg för att ställa upp:

 1. Starta systeminställningar > Ljud på din Mac.
 2. Klicka på “Output” – fliken, och välj sedan “HomePod.”
 3. För att stoppa streaming via AirPlay, kan du gå tillbaka till Ljud – > Output menyn och välj “Intern Högtalare” i stället.

Om du vill byta din Mac ljud till HomePod snabbt, klicka på ljud-ikonen i menyraden längst upp till höger på skärmen, och därefter klicka på ditt HomePod i listan över tillgängliga enheter.

Om du har en Apple TV, kan du också använda HomePod som dess högtalare, följ dessa steg för att aktivera den:

 1. Slå på din Apple TV, och tryck sedan på och håll ner Play/Pause-knappen på fjärrkontrollen.
 2. Under “Apple TV”, bläddra ner och välj din HomePod.
 3. För att stoppa streaming via AirPlay, tryck på och håll ner Play/Pause-knappen på fjärrkontrollen och välj “Apple TV” istället.

Överföra Vad som spelas Mellan HomePod och Andra Enheter

Om du någonsin att spela Apple Musik på din iPhone och vill överföra uppspelning för att din HomePod, helt enkelt hålla din iPhone nära toppen av HomePod s touch-gränssnitt.

Ett meddelande visas som informerar dig om att du kan överföra vad som för närvarande spelar för att högtalaren; tryck för att det ska göra så.

Detta fungerar även omvänt; om din HomePod spelar en låt, du kan placera din iPhone nära toppen av den för att överföra uppspelning i din iPhone—bara knacka på meddelandet som visas.

Använda Siri för att Styra och Hitta Musik och Podcasts

Siri vet en hel del om musik trivia och kan vara särskilt användbart på HomePod. Det kan berätta mer om den musik du spelar eller till och med föreslå liknande artister.

Du kan be Siri om låten eller artisten som spelas för tillfället eller vilket album låten är på. Du kan också berätta för Siri att spela musik som liknar den låt som för närvarande spelas.

Siri också accepterar kommandon, som “Spela Aphex Twin,” eller “Lägg till den här låten till mina bibliotek”. Du kan också berätta för Siri att lägga till en låt som spelar på en av dina spellistor.

Om du inte kan komma ihåg vad en låt heter, men du vet en dikt eller två, Siri kan hjälpa dig att hitta den. Säg bara: “Hej, Siri, vad är det för låt som går som” de säger att hoppa, du säger hur högt?”” för att få förslag.

Tänk också på att du kan förfina din rekommendationer medan du lyssnar på musik genom att helt enkelt säga: “Hej, Siri, jag gillar det här”, eller “Hej, Siri, jag gillar inte det här.”

En av de bästa funktionerna på HomePod är dess direkta integrationen med iTunes podcast directory. Detta innebär att du enkelt kan be Siri att spela en viss podcast, och, oftast, det spelar rätta.

Om du gillar att lyssna på podcasts mer snabbt, enkelt säga, “Hej, Siri, spela snabbare” för att påskynda uppspelningen.

Använd HomePod att Ringa eller Skicka och ta Emot Meddelanden

Förutsatt att du har aktiverat Personliga Önskemål, du kan använda Siri på HomePod för att ringa samtal, diktera meddelanden, och läsa din inkorg högt. För att aktivera Personliga Önskemål, starta Hem appen på din iPhone eller iPad, lång-tryck på den HomePod, och tryck sedan på knappen Inställningar längst ner till höger. Bläddra ner till “Personliga Önskemål” och sedan knacka för att växla på.

Nu kan du använda Siri som om det var på din enhet. Säg bara: “Hej, Siri, ring <namn>,” att placera ett samtal, eller “Hej, Siri, svara i telefonen,” eller, “Hej, Siri, hänga upp” för att styra inkommande samtal.

Om du vill överföra ett samtal från din iPhone till din HomePod, du kan göra det också! Tryck bara på “Audio” eller “Speaker” – knappen när samtalet är aktivt och markera sedan din HomePod. Du kan även fortsätta använda din iPhone under ett aktivt samtal.

Meddelanden fungerar på samma sätt—bara tala till Siri samma som du gör på din iPhone. Du kan till exempel säga något i stil med, “Hej, Siri, berätta för Pappa att jag är försenad.”

Lägga Till Anteckningar, Larm, Påminnelser, Timer, Kalender Och Händelser

När du aktiverar Personliga Önskemål, din HomePod kan också interagera med andra appar. Du kan skapa anteckningar, ställa in alarm och timer, lägga till påminnelser, och fylla din kalender. Om du har din HomePod i ett gemensamt område, kan du även skapa listor i Påminnelser, och sedan berätta för Siri för att lägga till objekt till det.

Här är några kommandon som du kan prova:

 • “Hej, Siri, tillsätt mjölk till min shopping lista.”
 • “Hej, Siri, skapa en not som heter” Böcker att Läsa.'”
 • “Hej, Siri, lägga till Krig och Fred till min” Böcker att Läsa ” observera.”
 • “Hej, Siri, ställa in ett alarm till klockan 9 varje dag.”
 • “Hej, Siri, påminn mig att koka ris i 10 minuter.”
 • “Hej, Siri, ställ in en timer på 15 minuter.”
 • “Hej, Siri, som en annan timer på 30 minuter.”
 • “Hej, Siri, skapa en kalenderhändelse som heter “Läkare” för klockan 9 i morgon.”

Be Siri till Nyhetsrubriker

Siri kan också läsa nyhetsrubriker till dig från flera källor, inklusive CNN, NPR, eller BBC. Bara be Siri, “Vad är det för nyheter idag?” för en personlig sändning. Om du vill sport, bara säga “Hej, Siri, vad är det för sport nyheter?” i stället.

Säga, “Hej Siri, spela nyheter från <önskad källa>” om du vill ändra det. Precis som dina poddsändningar kan du be Siri att “läsa detta snabbare” om du vill få igenom de nyheter snabbt.

Styra Din Smart Hem

Du kan också använda HomePod som en smarta-hem-navet för Apple HomeKit enheter. I själva verket, när du först ställa in din HomePod, blir det automatiskt ett nav för ditt hem. Från det, som du kan använda röstkommandon för att styra alla typer av HomeKit-aktiverade enheter.

Att ta kontroll över din hub, starta Hem appen och tryck sedan på “house” – ikonen i det övre vänstra hörnet. Här kan du bjuda in personer till ditt nav, så att de kan också styra din smart hem. Detta är bra för familjemedlemmar och gäster, men var försiktig med vem du ger åtkomst.

Du kan också ändra “Tillåt Högtalare och TV-Access” – inställningen för att låsa din HomePod i fall av missbruk. Om du väljer “Alla” vem som helst i ditt hem (oavsett om de är på samma Wi-Fi-nätverk) kan kontrollera det.

Om du begränsa inställningen att “Bara Personer som Delar Detta Hem,” du måste manuellt lägga till personer till ditt Hem navet innan de kan använda den HomePod på sina egna enheter.

Blockera Stötande Innehåll

Inte all musik är lämpligt för alla målgrupper. Ibland kanske du vill tona ner saker om man har gäster eller barn i ditt hem. Du kan automatiskt att hoppa över explicit innehåll tack vare Apples rating system, även om detta endast påverkar streamad musik via Apple Musik.

För att ändra denna inställning, starta Hem appen och tryck sedan på och håll din HomePod. Knacka på Inställningar-ikonen längst ner till höger, scrolla ner till “Tillåt Explicit Content”, och tryck sedan till på för att växla bort det.

Återställ HomePod Ljud Kalibrering

Den HomePod kan kalibrera sig för att låta bäst, med tanke på den rådande förhållanden. Detta händer varje gång HomePod är flyttat, så om du vill tvinga fram en manuell omkalibrering, helt enkelt plocka upp högtalare och sätt ner den igen.

Inaktivera Siri och Använda HomePod som Talare

Om du är trött på att Siri växer till handling när ingen frågade det, kan du förvandla dina smarta högtalaren till en dum högtalare. Då, kommer det att göra vad den gör bäst: spela musik och andra ljud.

För att inaktivera Siri, starta Hem appen från din iPhone, och sedan trycka länge din HomePod. Tryck på Inställningar-knappen i det nedre högra hörnet och bläddra ner till “Siri” – avsnittet. Toggle Off “Lyssna till” Hej Siri,'” och/eller “Tryck och Håll nere för Siri,” alternativ.

Som standard, HomePod är att alltid lyssna på “Hej Siri” – kommandon, och det hör dem under de mest bisarra omständigheter. Ibland, HomePod kanske våren till handling när du är i ett annat rum eller när människor är att ha en konversation. Det kan även slumpmässigt börja spela musik ingen begärt.

Om du har en iPhone i fickan eller du bär en Apple-Klocka, du sannolikt inte kommer att missa mycket funktionalitet.

Hindra Andra från att Förorening Din Apple Musik Rekommendationer

Dina vänner kan be Siri att spela musik också. Men om deras smak är väldigt annorlunda än din, din Apple Musik rekommendationer kommer att ta en bashing. Det kan börja med att rekommendera musik du aldrig skulle vilja höra.

För att undvika detta problem kan du förhindra att HomePod från avverkning uppspelning verksamhet. Starta Hem appen och tryck länge din HomePod. Tryck på Inställningar-knappen, och sedan på “Uppdatera Lyssna Historia” möjlighet att stänga av den.

Om det är för sent och din rekommendationer har redan påverkats, starta Musik på din iPhone. Nästa tryck länge alla artister, album eller låtar som du inte gillar, och sedan tryck på “Föreslå Mindre så Här” i den sammanhangsberoende menyn.

Par Två HomePods för Stereoljud

Ibland, man HomePod är bara inte tillräckligt. Om du inför en andra HomePod till ditt nätverk, du får frågan om du vill skapa ett stereopar.

Du kan också göra detta manuellt när som helst. För att göra det, lansera Home-appen på din iPhone och lång-tryck på en av dina HomePods. Tryck på ikonen Inställningar, tryck på Skapa stereopar och sedan välja ditt andra HomePod. Du kan använda kontrollerna för att växla mellan vänster och höger kanaler.

Om du vill skapa två separata HomePod högtalare, kan du gå tillbaka till samma meny, och välj sedan “dela upp Tillbehör.” AirPlay-2 gör det möjligt för multiroom ljud med två kompatibla högtalare, som är (förmodligen) en bättre användning för ett par HomePods än stereoljud.

Skydda Dina Möbler

Sist men inte minst, silicon på botten av HomePod (särskilt på den vita modellen) har varit kända för att markera ytor. Du kanske vill överväga att antingen placera en matta under din HomePod eller sätta den på en yta som inte är alltför dyrbara eller lätt markerade.

Fortfarande inte säker på om ett HomePod är för dig? Här är sex saker som kan hjälpa dig att avgöra.

RELATERAT: 6 Saker Du Bör Veta Om HomePod

LÄS NÄSTA

 • “Hur att Avgöra Vilken Nintendo-Omkopplaren Är Rätt för Dig
 • “Hur man Använder Kommandot uniq på Linux
 • “Vad Är Bluetooth-LE Ljud, och Varför Ska Du Ha Det?
 • “Hur för att Se Vilka Instagram-Konton som Du Aldrig Interagera Med
 • “Inaktivera Netflix Auto-Spela Förhandsvisningar