Att köpa Ditt Barns Första Smartphone? Här Är de Bästa Mobila Föräldrakontroll

0
68

När ditt barn blir äldre, han eller hon kommer förmodligen att be om en smartphone antingen till sin födelsedag eller som Julklapp.

För barn med vuxna, dessa enheter kommit med vissa risker, som du inte kan undvika om du inte har några kontroller på plats.

Om du funderar på att köpa ditt barns första smartphone och undrar vilka appar för barn att plocka denna guide kommer att ta dig igenom alla mobila föräldrakontroll du behöver veta.

Utmaningar av att Köpa En Smartphone för Ditt Barn

Smartphones är kul och bärbar, men de har också flera risker. Från vänster till sina egna enheter, barn kan spendera timmar med att surfa på internet, titta på YouTube-videor och spela spel, bland annat.

Förutom möjligheten att visa innehåll för vuxna och andra olämpliga platser, barn är mer benägna att bryta eller ens förlora smartphone.

Det är därför du måste vidta åtgärder för att övervaka dina barns tillgång till internet, bestämma vilka samtal och sms-meddelanden kan skickas, och begränsa den tid som spenderas på sociala nätverk apps.

Följ för att ta reda på vad som mobil föräldrakontroll hjälpa dig att minska sådana risker, hålla ditt barn säkert och ger dig frid i sinnet som ditt barn använder smartphone.

Vad Du Bör Lägga På Ditt Barns Smartphone

Innan du lämnar över smartphone till ditt barn, är det viktigt att förstå hur han eller hon kommer att använda den, och de fördelar det kommer att ge din familj. Det huvudsakliga syftet är att hålla kontakten med dig när de är borta från hemmet, eller när du inte är hemma och vill veta hur de mår.

Men, smartphones kommer med flera fördelar som till exempel att ta foton och videor, forska läxor, hålla upp med sina vänner på sociala nätverk, spela spel eller gå in på sina favorit program.

Prata om dessa saker med dina barn så att de kan förstå fördelar och faror med hjälp av en smartphone. Du kan också komma överens med ditt barn hur han eller hon kommer att använda telefonen på ett ansvarsfullt sätt i termer av växelverkan och den typ av innehåll att konsumera.

Ett av de bästa sätten att utforma ett sådant samtal är genom att underteckna en familj avtal med ditt barn så att de vet sina gränser när det kommer till smartphone-användning.

När det är gjort, ta stegen nedan för att ställa in ditt barns smartphone med rätt mobila föräldrakontroll innan den överlämnas till honom eller henne.

1. Ställa in Telefonen och Sätta på ett Lösenord

Om du valde en Android smartphone eller iPhone, kan du behöva att ställa upp innan du ger det till dina barn. För Android-telefoner, ställa in ett Google-konto vars lösenord som bara du (förälder) vet, och möjliggör två-faktor autentisering länka den till din egen smartphone, inte ditt barn.

Du kan fortfarande skapa ett Google-konto för ditt barn med hjälp av Familjen Länk, men detta är endast begränsad till användare i Usa. Detta med Google-konto kommer att hjälpa när du behöver för att synkronisera kontakter, bilder och andra uppgifter, eller när du vill använda Google Play Store.

Du behöver inte aktivera Gmail-konto på smartphone-om ditt barn inte kommer att använda e-post, så att du kan gå till Inställningar > inställningar för Google-konto och avmarkera kryssrutan Synkronisera Gmail – rutan.

Om du vill konfigurera ett Google-konto för familjen, du måste ha en Android-enheten. Detta konto är praktiskt när familjemedlemmar vill dela betalas köp över enheter, eller om du har låtit ditt barn att betala för sina inköp från sin egen telefon med din betalningsinformation.

Att skapa en familj Google-konto, gå till Google Play och öppna Menyn Inställningar > Konto.

Tryck på Familj och knacka sedan på Hantera familjemedlemmar om du redan hade satt upp detta. Om inte, registrera dig för att ställa upp Familjen konto.

Härifrån kan du bjuda in dina familjemedlemmar genom att skriva deras Gmail-adresser. När de accepterar från sina egna telefoner, kan du gå till ditt barns profil och väljer Bara Betalt för Innehåll, Allt Innehåll, Endast in-app-köp, eller Inget godkännande krävs läge.

Något som kräver godkännande innan installation eller köp ombeds du att ange ditt lösenord på din egen enhet eller ditt barns telefon.

För iphone, kommer du att börja med att skapa ett Apple-ID för ditt barn, istället för att låta dem använda din. Plus, ditt barn kan använda den i framtiden när de blir äldre och kan hantera telefonen utan din hjälp. Detta krävs under installationen och för att möjliggöra nedladdningar från App Store eller iTunes Store. Det är också används för Hitta Min iPhone, FaceTime, iMessage och andra funktioner.

Använd barnets Apple-ID till setup hans eller hennes iPhone. Om du ställer upp på en delad familj datorn, se till att du synkronisera data som är specifika för ditt barn, så att telefonen bara har information avsedd för ditt barn, inte för andra.

Inställning av ett lösenord hjälper till att skydda ditt barns smartphone från nyfikna ögon, och i fall den är försvunnen eller stulen, så att främlingar kommer inte att få tillgång till din familj.

Använda ett lösenord eller lås mönster som du och ditt barn kan komma ihåg, eller, om så finns tillgängligt, använd FaceID (barns ansikte) eller Touch-ID (din finger och barnets finger) för ett extra lager av säkerhet.

Kom ihåg att förklara för barnet varför de inte borde avslöja mönster, en PIN-kod eller lösenord till någon annan.

2. Ställa upp i en Familj Konto

Familj konton hjälpa varje medlem i familjen för att få tillgång till varandras app köp utan att betala för dem igen. Denna funktion är främst på iphone-mobiler och låter familjemedlemmar för att komma åt iTunes, Apple Böcker och App Store-köp och ladda ner saker gratis.

Det är också ett bra sätt att spara pengar och se till att alla i familjen har liknande appar och innehåll. Du kan dölja gammal inköp dock, så att ditt barn inte har tillgång till den.

Om du vill lyssna på musik, du kan få en familj prenumeration till Apple Musik till exempel, och strömma miljontals låtar från iTunes Store. Alternativt, kan du spara dem på din iPhone för att lyssna när du är offline. Plus, ditt barn kommer också att ha massor av musik att välja på eftersom du kan dela den med upp till sex personer.

3. Lägg till Plats och Spårning

Läge och tracking hjälper när ditt barn telefonen försvinner eller blir stulen, så att du inte behöver byta ut det. Om det är en iPhone, ställa in Find My iPhone, som använder den inbyggda GPS för att spåra och hitta telefonen. Det kan också låsa enheten via internet eller torka alla sina data så att tjuvar inte får tillgång till det.

För Android smartphones, det finns flera appar på Google Play Store som du kan plocka från som gratis Hitta Min Enhet av Google, eller helt enkelt slå på Plats i telefonens Inställningar.

Du kan också installera ett barn spårning app för att övervaka ditt barns plats när de är borta från hemmet.

4. Sätta Mobil Föräldrakontroll på Plats

Mobil föräldrakontroll bör sättas upp på ditt barns telefon för att säkerställa att de inte har tillgång till innehåll som är olämpligt, eller spendera för mycket tid på telefonen än de borde.

Några av de kontroller du kan aktivera inkluderar:

  • Kontrollera om din mobiloperatör erbjuder speciella planer och alternativ för barn när man köper ett SIM-kort för ditt barn.
  • Inaktivera användning av mobildata från din tjänsteleverantör självbetjäning och ditt barns telefon-inställningar. Istället, gå med den till ditt hem Wi-fi-nätverk så att du kan övervaka användning.
  • En trygg, barnvänlig webbläsare som kommer att begränsa tillgången till innehåll som är olämpligt.
  • Blockera webbplatser som visas eller innehåller olämpligt innehåll.
  • App begränsningar för kamera, bok och video-butiker, musik-och videosamtal. Du kan också filtrera media såsom film, TV, musik och poddsändningar om du vill lämna bara vad dina barn får titta på eller lyssna till.
  • Gränsen i-app-köp som barn kan rack upp en stor faktura om de oavsiktligt köpa extra tillägg eller i-app-köp i spel och andra appar.
  • Begränsa tv tid på ditt barns smartphone. Om det är en iPhone, använda Skärmen Time har att sätta gränser för den tid ditt barn kan använda sin telefon varje dag, eller ens gräns som de kan ringa, sms: a eller FaceTime. För Android-telefoner, gratis att använda Google Familjen Link app för att ställa in tidsgränser för dagligen använda mobiltelefoner, schema för att avaktivera telefonen och block telefon med en enda knapptryckning.

5. Att Installera Lämpliga, Barnvänliga Appar

Barn älskar att spela spel och titta på filmer som tecknade serier och filmer på sina smartphones. Med detta i åtanke, kan du hitta appar för spel och appar för säkerhet för att installera på ditt barns telefon.

Google Play Store och App Store är både fylld med fantastiskt program och bra spel, plus pedagogiska appar som ditt barn kan njuta och lära sig nya saker. Det finns också läxor apps, gratis sms-appar, och fler för barn i alla åldrar.

Några av dessa apps är gratis medan andra kräver förskott och serviceavgifter, men i allmänhet, ditt barns smartphone kommer har redan ett par spel som är installerade, plus tillgång till populära sociala nätverk som Facebook och Twitter.

Om du vill filtrera den typ av program som ditt barn kan ladda ner, du kan använda Google Play för föräldrakontroll (Inställningar > Föräldrakontroll). För en iPhone, gå till Inställningar > Tv-Tid > Innehåll och Integritet Begränsningar.

Tryck på iTunes & App Store-Köp > Tillåt inte.

6. Få ett skärmskydd och Skyddande fodral

Ett skärmskydd och skyddande fodral är nödvändigt att ha på ditt barns smartphone eftersom barn har en tendens att släppa saker eller behandla dem på ett ungefär. Om du vill förhindra trasiga telefoner, få en bra skyddande fodral som förhindrar skador när telefonen släpps. Skärmskydd i detta fall hindra skärmen från att få sprickor eller repor och andra skador som skulle göra telefonen obrukbar.

Om du kan, få en AppleCare Förlängd Garanti för ditt barns iPhone, eller få telefonen försäkring om du föredrar, men det är inte nödvändigt om du har en bra telefon fallet och skärmskydd.

Bästa Smartphones för Första Gången Barnet Användare

Du kan få ditt barn en Android smartphone eller iPhone, beroende på dina inställningar eller om han eller hon är äldre, du kan fråga dem om vilken de föredrar att använda.

När du gör steg upp för att köpa en, inte slösar på det eftersom barnen kan tappa, tappa, paus, eller koppla telefonen i vatten. Det finns flera prisvärda smartphone alternativ som du kan få för ditt barn, men vi ska bara nämna fyra för att komma igång:

iPhone SE

Den här telefonen erbjuder snabba hastigheter som barnen kommer att älska det när du spelar spel eller öppna appar. Plus, den har djup mobil föräldrakontroller som du kan använda för att begränsa dina barns användning av enheten såsom driftstopp på distans schema timmar som barnet inte kan använda iPhone. App gränser ingår att ställa in den tid som ditt barn kan använda en app, plus aktivitet rapporter för att övervaka deras användning. Du kan också förhindra app inköp och nedladdningar.

Ära 7X

Denna prisvärt smartphone har en vacker display och bra upplösning, plus att det är en bra storlek för ditt barn (särskilt tonåringar) för att titta på filmer, videor och spela spel. Dess hastigheter är bra, batteriet varar hela dagen, och det är en 8MP-kamera på framsidan för selfies, plus dubbla 12MP och 5MP-kameror på baksidan för att ta bra foton.

Moto E5 Spela

Detta är en billig smartphone som är lätt att spåra, allmänt tillgängliga, och kan hantera de grundläggande program som ditt barn behöver.

KATT S41

Om du inte är bekväm med att köpa dina barn en telefon som du känner kommer att brytas inom några dagar för att ge den till honom eller henne, får KATTEN S41. Det är en robust telefon för att överleva droppar och stötar upp till sex meter.

Plus, det är damm -, smuts-och skrap-tålig, och har en IP68 betyg för vattentäthet. Dess 5000mAh batteriet kan räcka i flera dagar, så du har freden i åtanke att veta att de inte har för att hålla laddar sina telefoner varje så ofta.