Alt Du Trenger Å Vite Om 360-Graders Video

0
100

Video kommer i alle slags formater, slik som 16:9 widescreen og 21:9 ultra widescreen. Disse er ganske engasjerende, men hva om en video som spenner over hele 360 grader rundt deg?

Ja, det er mulig å gjøre sfærisk video som virkelig setter viewer rett i midten av handlingen, men åpenbart det utstyret som vi bruker til å lage mer tradisjonelle video er ikke den riktige løsningen. Så hvis du er interessert i enten å ringe eller tidkrevende 360-graders video, her er alt du trenger å vite.

360-Graders Video Er Ikke (Nøyaktig) VR

Dette sfærisk video-formatet er ofte blandet med virtuell virkelighet, men det er mye debatt om hvorvidt ikke-interaktiv video materiale, slik som dette er egentlig en form for VR. For praktiske formål, vil du høre denne slags video referert til som “VR-video”, som er rettferdig i den forstand at VR hodetelefoner er måten disse videoene er ment til å spises.

Imidlertid, siden 360-graders videoer er ikke interaktive eller datagenerert, det er noen debatt om i hvilken grad vi kan virkelig klump dem i med VR. Så mens konvensjonen kan være å henvise til denne media format som VR video, er det godt å vite at det er et klart skille eksisterer.

Hvorfor Velge 360-Graders Video?

Hver størrelsesforhold eller formater av video har sin egen unike egenskaper som gjør den egnet for en hensikt eller en annen. Som det har blitt sagt mange ganger før, mediet er budskapet.

Denne type video som er perfekt når du ønsker å formidle hvordan det føles å stå på et bestemt sted. I motsetning til tradisjonelle video, betrakteren i en 360-graders video får lov til å velge hva som fortjener oppmerksomhet. Du kan ikke direkte sine synspunkter gjennom innramming med tradisjonelle video formater.

Det betyr at det er best å bruke denne video format for innhold som ikke stole på presise rammer og dra mest nytte av innlevelse. Opplæring videoer er et godt eksempel, som er det konserter og teaterforestillinger. Action-sports videoer har også blitt et populært medium og turer til steder som museer eller andre reiser steder er også perfekt for 360-graders video.

Det betyr ikke at du ikke kan bruke denne fengslende video til å fortelle en historie, men det er behov for en ny visuell ordforråd til riktig guide historien, noe de ikke underviser i film school i det siste for åpenbare grunner.

Kameratyper

Som du kan forestille deg, en normal kameraet ikke kommer til å produsere denne slags surround-video. Du trenger en spesiell konfigurering for å fange opp sfærisk video. Det er ingen standard for dette selv. Noen rigger er bokstavelig talt flere vanlige kameraer fast sammen. Deretter spesiell programvare brukes til å sy ulike overlappende kameraet trekkes inn i en 360-graders video.

Det er nå også spesialisert 360 – og 180 – graders kameraer som bruker fisheye-objektiver til å bøye det innkommende bildet på en standard-sensor. Programvaren så angrer den kjente forvrengning i objektivet for å gi et klart bilde, men en som gir deg en surround oversikt over hva som ble filmet.

Generelt, er det færre kameraer som trengs for å skape det endelige bildet, jo mer sømløs det vil se ut. Ved bruk av provisorisk multi-kamera rigger gjør det mye mer sannsynlig at det vil være å sy feil. Som dukker opp som synlige kutt i det endelige bildet, hvor ting ikke helt på linje.

For den vanlige person på gaten, noe som Insta360 linje av smarttelefon-tilkoblede kameraer er et godt sted å begynne.

Datamaskin-Generert 360-Graders Video

Ved bruk av kamera er ikke den eneste måten å generere 360-graders video. Du vil finne massevis av eksempler som er laget ved hjelp av 3D-animasjon programvare eller fra video spill ved å bruke et egendefinert felt i visningen som omfatter 180 – eller 360 grader.

Selvsagt er det ganske enkelt å lage stereoskopiske video denne måten, siden du har full kontroll over gjengitt verden. Det er også en god måte å bringe ikke-interaktive CG opplevelser til maskinvare plattformer som ikke har noe håp om å kjøre dem direkte på lokale maskin.

Monoscopic & Stereoskopisk Video

En annen stor underavdeling innen 360-graders video formater er mellom monoscopic og stereoskopisk video. I utgangspunktet, monoscopic opptakene ikke er i 3D. Selv om du har en gigantisk video som omgir deg som en seer, det er fortsatt flat. Stereoskopisk 360-graders video gir hvert øye en unik mate som hjernen tolker som et 3D-bilde.

Selvsagt 3D-video er mer overbevisende, men det er mye mer komplisert når det kommer til utstyr. I utgangspunktet, du trenger to uavhengige 360-graders kamera, montert på nøyaktig riktig avstand fra hverandre. Kameraer som kan ta bilder i stereoskopisk video som dette er ganske mye dyrere, så det meste av video du vil finne er det ikke-3D-form akkurat nå.

Redigering 360-Graders Video

Fundamentalt, 360-graders video er ikke annerledes enn noen andre digitale video-fil. Så, i prinsippet, kan du redigere den med annen programvare som kan lese video-kodeken som brukes til å kode det. Men videoen kommer til å se ut som en forvrengt rot, som vises som en vanlig ramme.

Programvaren er designet til å redigere eller spille denne typen video fordreier opptakene i riktig sfærisk form, slik at alt ser ut som det skal. Noe som betyr at det er best hvis du bruker en redigering suite som vet hvordan å gjøre dette.

Oftere enn ikke, kameraet vil komme sammen med noen form for redigering. Hvilke konkrete funksjoner er til stede, vil avhenge av den aktuelle appen.

Profesjonell redigering pakker som Adobe Premiere og Final Cut Pro har innebygd støtte for redigering 180-graders-og 360-graders video, som gjøre andre mainline video redigering løsninger. Hvis du allerede har en av disse programmene, kan du finne du kan også allerede arbeider med dette formatet.

Støttede Plattformer

Så, når du har tatt opp og redigert 360-graders mesterverk, hvor kan du faktisk laste det opp for andre mennesker å se? Tro det eller ikke, YouTube allerede støtter flere formater av 360-graders video.

Det er også flere apper for mobile enheter som også støtter 360-graders video, men selvfølgelig brukeren har til å laste ned videoen til enheten og kan ikke streame det.

Så er det skreddersydde plattformer som hvert merke av VR-headsettet bruker. Hvis du vil ha folk med de spesielle headset for å se hva du har gjort, vil du ha for å være i samsvar med de tekniske kravene og tilgang.

Se 360-Graders Video

Det er to måter at denne slags video er fortært. Enten ved hjelp av en VR headset (derav sammensmelting med VR) eller på en vanlig skjerm. Ved hjelp av en bluetooth-headsettet er det mest engasjerende måte å nyte en 360-graders video. Det betyr ikke engang trenger å være dyre headset. Google Papp kan brukes med YouTube for å få grunnleggende oppslukende 360-graders video. Ja, selv i stereoskopisk modus!

Den andre måten er å bare se en video på en vanlig skjerm. På stasjonære pcer, kan du se deg rundt ved å bruke musen og på mobiltelefoner du kan sveip med en finger eller bruk telefonens innebygde bevegelsessensorer.

Vår Favoritt Eksempler På 360-Graders Video

Nå som du vet at den viktigste informasjonen om denne spennende video-format, er det eneste igjen å gjøre er å fremheve noen gode eksempler på videoen kan du prøve ut for deg selv akkurat nå.

Starter med et eksempel på levende musikk forestillinger, sjekk ut Barnslig Gambino er “Meg og Din Mor”. Kameraet jeg satt lavt for å simulere være på messen, men andre videoer selv sette kameraet på scenen, slik at du kan stå med musikere og se de enorme folkemengdene.

Dette salgsfremmende video for den nye Legen Som serien er både et eksempel på en CG-video og en fortellende video. Du trenger ikke engang å være en fan av showet å sette pris på hvor kult dette konseptet er.

Til slutt, her er en fantastisk skydiving video som viser hvordan du kan sette noen i et sted få mennesker får oppleve ekte. Vi bare ikke anbefale at alle som har en frykt for høyder prøve som en. Det er nok flere videoer til å prøve ut og om ikke annet, bør du vurdere å kjøpe en billig Google Papp for å nyte dem på en engasjerende måte, hvis du ikke ønsker å bruke hundrevis av dollar på en VR headset, som er!