Hur Öppna EPUB-Filer på Windows-10 (Utan Microsoft-Kant)

0
108

Microsofts nya Krom-baserad Edge webbläsare droppar stöd för EPUB eBook-filer. Du behöver en tredje part för EPUB-läsare program för att läsa EPUB-filer på Windows-10, och vi har några bra gratis alternativ att välja mellan.

Vad Hände med EPUB-Böcker i Microsoft Kanten?

Det var alltid lite konstigt att Microsoft Edge stöds e-böcker i EPUB-format. Varför gjorde Kanten stöd för e-böcker när Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari och Internet Explorer inte?

EPUB stöd som uppenbarligen var ett strategiskt beslut för Microsoft: Microsoft sålda e-böcker i Microsoft Store-program, och de e-böcker som fanns tillgängliga för att läsa i Microsoft Kanten på Windows-10. Om det låter konstigt för dig, bra det var. Att så få människor har köpt e-böcker från Microsoft om att bolaget var glada att återbetala alla och ta bort e-böcker helt tillbaka i juli 2019.

Nu när Microsoft har gett upp på att sälja e-böcker, företaget tydligt ser ingen mening i att implementera stöd för EPUB-filer i den nya Krom-Microsoft Kanten webbläsare. Efter installation av den nya Kanten, kommer du inte att kunna öppna EPUB-filer på Windows-10 tills du installerar ett program som stöder dem.

EPUB-Läsare som Vi Rekommenderar för Windows 10

Microsoft rekommenderar att du hämtar en EPUB-app från Microsoft Store. Naturligtvis, de flesta av de stora Windows-program där det inte finns tillgängliga för nedladdning på Windows-10 inbyggda i Butik. Som innehåller EPUB-läsare.

Vill ha en fast EPUB-viewer för Windows? Det finns en hel del alternativ där ute. Här är några som vi gillar:

Kaliber är en kraftfull, fri, öppen källkod eBook management-programmet. Det finns en eBook reader har stöd för EPUB-filer och andra populära eBook format. Du hittar också en eBook collection manager -, redigerings-funktioner och mycket mer. Kaliber är ett bra program, men det har många funktioner, och du kanske vill ha något lite enklare.

Sumatra PDF är praktiskt taget motsatta. Det är en liten, lätt att läsa ansökan. Sumatra PDF arbetar med EPUB och MOBI e-böcker samt som Pdf -, XPS-filer, och även serietidningar i CBZ-och CBR-format. Sumatra kan även användas i “bärbara” läge, så att du kan placera den på en USB-enhet eller i ett moln lagring mappen och kör den på datorn utan att installera det först.

Om du föredrar att läsa EPUB-filer i din webbläsare, kanske du vill prova ett tillägg till webbläsaren. Installera EPUBReader från Chrome Web Store, och EPUB-filer öppnas som Pdf-filer direkt i din webbläsare när du klickar på dem på webben. Du kan öppna EPUB-filer från din dator på din webbläsare, för, precis som du kan använda för din webbläsare som din PDF-läsare.

Den nya Microsoft Kanten är baserad på Google Chrome, så kan du också installera EPUBReader i Kanten. Det är ett sätt att installera tillägg från Chrome Web Store i Microsoft Kanten.

Över tid, fler tillägg ska visas på Microsoft Kanten Addons webbplats, vilket gör detta trick mindre nödvändiga.

RELATERAT: Hur man Installerar Google Chrome-Tillägg i Microsoft Kanten

LÄS NÄSTA

  • “Hur Fixar den Svarta Tapeter Bugg i Windows 7
  • “Vad Är Smishing, och Hur Skyddar Du dig Själv?
  • “Wi-Fi-6C: Vad Är Det och Hur Skiljer Det sig Från Wi-Fi-6?
  • “Hur man Lägger till Egna Ringsignaler för iPhone från macOS Catalina
  • “Den Ultimata Guiden till Rengöring av Icky AirPods