Topp TikTok Marketing Tips: Hur man kan Växa sig Stora Innan Det är För Sent

0
78

TikTok är på randen till en social media explosion. Det har drivkraften bakom det som Vinstocken hade, för många av samma skäl. Men till skillnad från Vinträd, TikTok är här för att stanna.

TikTok var den enda icke-Facebook-app 2019 att träffa de översta 5 nedladdningar plats i världen. Vad som är ännu sötare är att blixtsnabba framgången har kommit snabbt, vilket innebär att det är en guldgruva för någon som försöker att marknadsföra vad som helst.

Varför? Tja, TikTok har fortfarande denna märkliga stigma som omger det. Det är notoriskt känd som “att läpp-synkronisera app för barn”, men om sanningen ska fram, har det utvecklats långt förbi den punkten. Detta innebär att om du får i nu, kommer du att inför de tusentals företag fortfarande rädd för att röra det.

Men du behöver inte ha lång – sociala-kunniga kändisar från Will Smith och Inlägg Malone till internet företagare som Gary Vee ser redan TikTok marknadsföring värde, och det dröjer inte länge innan deras inflytande ger hela världen ombord.

Är TikTok Marknadsföring Verkligen en Bra Idé?

Vi antar att du redan har grundläggande förståelse för TikTok och hur man använder det. Om inte, se till att fräscha upp grunderna i TikTok först.

Innan vi kommer in TikTok marknadsföring, denna fråga måste besvaras. Det kan vara en yngre publik på TikTok just nu, men det är otänkbart värde i det.

Internet-ansluten barn av i dag ger vansinniga värde för företag som vill definiera en generation. Titta på hur populärt spelet Fortnite är, till exempel. De yngre generationerna är fantastiska på att dela sina favoriter bland jämnåriga på nätet.

Den åldersgrupp för TikTok kan inte vara så dåligt som du tror heller. Det har rapporterats att 41% av TikTok användare i åldern 16 och 24.

På toppen av detta, TikTok som en plattform är mycket kraftfullt för att marknadsföra ditt företag eller din produkt. Majoriteten av användarna är engagerande i plattformen för att visa innehåll och videoklipp, i motsats till att ladda upp sitt eget innehåll. I en månad, 68% av TikTok engagers sett en annan video, medan endast 55% som faktiskt laddas upp något.

Det är en kraftfull nummer för alla marknadsförare som vill få sina företag eller produkter framför nya ögon. Så förhoppningsvis har vi gjort ett giltigt argument för varför du bör hoppa på TikTok och varför det behöver göras nu.

TikTok har redan genomfört sin egen annonser plattform, men för att denna guide kommer vi att fokusera på marknadsföring i form av 100% ekologisk nå, eftersom nu det är där vi ser mest värde.

Hur Att Marknadsföra Dig Själv På Ett Effektivt Sätt TikTok

Det första du behöver göra innan du sätter igång med TikTok marknadsföring är att gå till app store, ladda ner TikTok (iOS, Android) och konsumerar innehåll. På detta sätt kan du lära dig om vad som fungerar innehåll på plattformen.

Med TikTok, du kastas in i video-innehåll direkt. Det heter “För Dig” – sida. Det är där TikTok algoritm kommer att driva innehåll som den tror att folk kommer att gilla, och det är där majoriteten av TikTok användare kommer att samarbeta med app.

Du bör spendera 1-2 timmar att titta på innehållet på den sidan För Dig, eftersom du kan lära dig vad som fungerar. Vad du hittar är att TikTok populära videoklipp är ofta korta, de fånga din uppmärksamhet omedelbart, och de använder musik som är närvarande trend.

Du kan också märka hur TikTok videor använda musik fritt i bakgrunden – det kan tyckas konstigt för dig om du har använt andra plattformar, men TikTok låter alla användare välja från ett brett utbud av låtar gratis. Det förväntas att TikTok skapar licensavtal med stora artister och skivbolag för detta.

Du kommer snabbt att se den formel som du behöver för att använda på TikTok att vara framgångsrik. Så nu är det dags att komma igång med att göra dina egna videor.

Hur man Gör Bra Video på TikTok

För att göra videor på TikTok, måste du följa reglerna ovan – vara kort, fånga uppmärksamheten snabbt, och använd trender musik. Du behöver tänka kreativt för att hitta idéer som fungerar för just din verksamhet.

För ett recept webbplats, kan du visa iögonfallande rätter, följt av en 10-andra how-to guide. För ett reseföretag, du borde visa ett kort klipp av bra sightseeing spots. Du vet att din verksamhet bäst, men det bästa du kan göra är att försöka bara att göra med vad det innehåll som du kan skapa – innehållet är bättre än inget innehåll.

Det är enklare att spela in innehåll direkt från telefonen, men du kan ladda upp video också. Om du väljer att redigera video och ladda upp dem till din telefon senare, måste du följa dessa specifikationer.

Vi kommer att gå igenom hur du laddar upp dina första video och välja rätt alternativ för den mest optimala framgång.

  • För att komma igång, tryck på + – knappen på startsidan.
  • Välj för att spela in här eller ladda upp en video från telefonens lagringsutrymme.
  • När spelas in eller upp, peka på ljud – knappen

Denna nästa del är nästan lika viktigt som innehållet självt. Vi kommer att förklara mer i detalj i nästa avsnitt, men nu förstår att välja viral eller trender musik kan hjälpa till att din video blir mer synpunkter, eftersom det är med hjälp av en låt som TikTok erkänner så populära vid denna tidpunkt.

Du kan välja TikTok Viral att hitta ljud som mår bra just nu – de är vanligtvis 10-30 andra klipp från populära låtar. Du kan bara välja någon på den här listan. Men om du vill vara en TikTok master marknadsförare, bör du konsumera tillräckligt med innehåll för att omedelbart känna igen alla låtar på TikTok viral listan.

Du kan lära dig att vissa låtar är specifikt används för att återskapa trend TikTok memer, vilket kan betyda att de inte är lämpliga för din video. Om du inte förstår, spendera mer tid att titta på fler filmer – det är viktigt att du förstår TikTok och du kommer bara att förstå efter att konsumera mer innehåll.

När du har valt en låt, tryck på nästa. Du kan nu skriva in hashtags och en liten beskrivning. Som en allmän tumregel är att alltid använda #foryou – ingen vet riktigt om det hjälper dig att få till För Dig sida, men nästan varje inlägg på TikTok använder detta.

Efter att välja några hashtags som är relevanta för ditt varumärke. Du kan börja skriva en hashtag för att se hur populärt det är. Hashtag konkurrensen verkar inte spela någon roll så mycket på TikTok, så det är bara välja de som får mest använda.

Nästa, tryck på välj för att täcka och ta en stund i den video som är iögonfallande – det är vad tittarna kommer att få se i miniatyrer på dina profil-och andra sidor på TikTok.

Slutligen, som alternativ till det offentliga, tillåta kommentarer, tillåter duett och reagera, och klicka sedan på skicka – knappen. Det är dags att titta på dina åsikter rulla in.

Hur Fungerar TikTok Algoritm Fungerar?

Ingen vet hur TikTok algoritmen fungerar, men vi kan göra några bra gissningar baserade på hur videos utföra när de är inlagda.

När en video är inlagd, kommer det att visas en liten random publik – även om du är helt ny till plattformen med ingen anhängare, detta händer fortfarande. TikTok kommer då att leta efter resultatindikatorer.

Vi kan gissa detta inkluderar typiska saker som att titta på video längd, repriser, aktier, följer och gillar. Vi vet inte hur mycket dessa saker är viktade, men i huvudsak om din video är åtminstone något engagerande, förväntar sig att den video som ska visas för nya människor och åsikter kommer att gå upp.

Just nu, det är ganska lätt att starta en ny TikTok konto och se dina videor i den första veckan för att få flera tusentals synpunkter. I jämförelse med denna typ av reach är praktiskt taget omöjligt på Instagram, Twitter och Facebook. Så med denna förklaring ur vägen, detta lämnar bara en fråga.

Hur Ofta Ska Du Skicka till TikTok?

Du kan se många olika svar på nätet, men det bästa svar vi kan ge är att lägga upp så mycket som du kan. Ju mer du lägger, desto fler chanser får du på att bli upptäckt av nya människor. Även om detta betyder att du kan lägga upp 10 gånger per dag, efter tio gånger per dag.

När du först göra ett namn för dig själv, inte antal förlorade anhängare från att publicera för mycket någonsin kommer att uppväga de fördelar som kommer från nya videor som visas på sidan.

Att bygga ett Namn för dig Själv

Se till att att besöka din profil för att lägga till en bio och profilbild. TikTok är mer överseende med att lägga till länkar. Du kan lägga till ytterligare två knappar – en som länkar till din Instagram och en till YouTube. Om du får tillräckligt många anhängare, kan du vara berättigad att ansöka om kontroll, som kommer att låta du gör en klickbar länk i din bio också.

Sammanfattning

Förhoppningsvis har vi gett en heltäckande guide om hur man marknadsför på TikTok och varför du ska göra det. Denna guide har varit att ge de verktyg du behöver för att hantera din egen TikTok konto, så länge har vi varit vag ibland, den kunskap här är nog att ta på utmaningen som TikTok på din egen.