Den Ultimata Guiden till Rengöring av Icky AirPods

0
589
Burdun Iliya/Shutterstock

Din AirPods är förmodligen brutto. Öronvax, svett, smuts och grime alla får caked på knoppar och laddare. Det är bra att rengöra dem regelbundet, men du måste vara noga med att inte skada dem. Här är några sätt du kan göra det!

Apple Metod

Apple rekommenderar att du använder en “torr, mjuk, luddfri trasa” för att rengöra din AirPods, och en “torr bomullspinne” (eller Q-tip) för att rengöra någon gunk ur högtalaren mesh. Instruktionerna påminna dig om att AirPods och AirPods Pro är inte vattentät, (AirPods Pro är bara vattentät till en viss grad).

Verkligheten är lite annorlunda. Gunk blir instängd inuti din AirPods och kommer att fortsätta att ackumulera mot högtalaren mesh. Om du brukar slänga din AirPods i fickan eller i en väska, gångjärn området kommer att vara snuskig på några veckor. Båda dessa områden är svåra att rengöra med bara kompresser och en trasa.

Du kanske måste rengöra djupt inne avgifter vikar fallet eftersom det är lätt för smuts och annat gunk att fastna ända ner till slutet.

Gillar din iPhone eller iPad med lightning-porten på undersidan av enheten kan också bli blockerad med damm och annat skräp.

Medan Apples instruktioner för rengöring gör det osannolikt att du kommer att skada din AirPods i processen, kommer du inte att göra en hel del städning heller. Som tur är finns det andra metoder.

Rengöring Av Din AirPods

Earbuds är den mest känsliga delen av din AirPods, så de behöver mest vård. Undvik att applicera för mycket press på högtalaren mesh. Gör så kan bara driva smuts djupare in hörsnäckorna och kanske till och med få bort den speaker mesh helt och hållet.

Du kan följa Apples råd och rengöra utsidan av hörlurar med en mjuk trasa. Om du har någon missfärgning eller envis smuts, du kan fukta trasan lite och försök igen. Glöm inte att rengöra sensorer, också.

Som Apple rekommenderar, prova att rengöra grillen området först med en Q-tip. Om detta inte göra trick, men, du har förmodligen den mest framgång med vassa, spetsiga föremål, som en tandpetare. Använda tips för att gradvis skrapa vax och smuts ur högtalare mesh. Återigen, vara noga med att inte trycka för hårt, men du bör kunna få ut några crud ganska enkelt.

Du kan också använda Blu-tack metod för att rengöra din AirPods. För att göra detta, ta en bit av Blu-Tack, eller en liknande återanvändbara självhäftande och värm upp det i dina händer. Tryck på Blu-tack till hörsnäckorna högtalare mesh, och dra sedan ut det snabbt. Upprepa denna process tills du dra ut alla orenheter ur din AirPods. Var noga med att inte driva Blu-tack för långt in i öronsnäckor, dock.

Du kan också spraya lätt med en Q-tip med isopropylalkohol och använda den för att lossa allt som kan ha fastnat i högtalaren mesh. Eventuella överskott av alkohol kommer att avdunsta i ett par minuter.

En annan teknik är att torka din AirPods med en torr svamp, och sedan använda ett medium eller fast borste tandborste för att ta bort eventuella inbäddade gunk.

Rengöring Av Din AirPods Pro

AirPods Pro har silicon tips för att skapa en tätare tätningen i ditt öra. Du kan ta bort dessa tips för att underlätta rengöring. Apple rekommenderar dig att ta bort dem och kör dem i lite vatten tills de ser varumärket spanking nya. Låt dem torka helt innan du sätter sedan fast dem.

Kör aldrig AirPods Pro sig under vatten! De är bara vattentålig, inte vattentät. När du tar bort silicon tips, det ska vara lätt att torka av AirPods Pro med en torr eller fuktig trasa.

Om det är någon gunk inuti högtalaren canal, prova några av de tekniker som vi berört ovan för att ta bort det. Igen, bara undvika att utöva alltför mycket tryck när du rengör.

Rengöring Laddning Fallet

Din AirPods ” laddning fall kan vara lika grov som hörlurar. Området runt gångjärnet är notoriskt svåra att rengöra, samtidigt som det gäller själv är så dålig på att hålla smuts och andra orenheter ut.

Vi rekommenderar att du rengör laddning fallet med ett medellång – eller firma-borst tandborste eftersom det är det enda sättet att få djupt in i det bakre området. Du kanske vill fukta borsten för att ta bort de riktigt envis grejer.

På grund av den ständiga komprimering uppstår när du öppnar och stänger fall, du kanske tycker att det är nästan omöjligt att ta bort en del smuts. Om en fuktig trasa eller tandborste inte fungerar, bryta ut en trovärdig Q-tip och spraya det med lite isopropylalkohol (spruta aldrig alkohol eller vatten direkt på fall). Arbete Q-tip över området för att ta bort smuts. Ha tålamod—det kan ta lite tid.

Ta en titt på laddning vikar där AirPods normalt sitter. Det är laddningskontakterna på botten, vilket du vill undvika att skada. En torr Q-tips bör hjälpa dig att rensa ut detta område. Om du stöter på några särskilt envis gunk, du kan fukta slutet av Q-tips med lite vatten eller isopropylalkohol.

Slutligen, för att inte försumma Lightning-porten på undersidan av laddning fallet. En tandpetare i trä fungerar bra för rengöring av området.

Du kan också använda något med en tunn metall punkt, som ett SIM-nyckel eller en vecklade gem (det är vad vi har sett de anställda på Apple Store), för att rengöra laddning hamnar.

Det finns även ladda kontakter inuti Lightning-porten du kan skada, så använd inte för mycket tryck.

RELATERAT: Vad Göra När Din iPhone eller iPad Är inte Laddas Ordentligt

Saker Du inte Bör Använda för att Rengöra Din AirPods

Så, bara för att sammanfatta, du kan säkert använda en trasa, bomullstussar, Q-tips, tandpetare, tandborstar, Blu-tack, fukt, och till och med isopropylalkohol för att rengöra din AirPods så länge som du är försiktig.

Men en sak ska du aldrig använda för att rengöra din AirPods är tryckluft—särskilt runt högtalaren mesh och laddning port. Hög hastighet luften kan skada komponenter, och Apple varnar för kunder att inte använda det för att rengöra någon av deras produkter.

På samma sätt, starka rengöringsmedel som blekmedel, kan göra din AirPods snö-vit igen, men de kan också skada plasten. Dessa kemikalier tenderar också att lämna rester efter sig på ytor, och det är nog inte en bra idé att sätta blekmedel i ditt öra.

Slutligen, undvik att doppa din AirPods i vatten, även om du har vatten-resistenta AirPods Pro. Även en oavsiktlig dunk kommer sannolikt att innebära en katastrof för din AirPods eftersom de är alltid på när du tar dem ur fodralet.

Att Hålla Saker Och Ting Rena

Du kommer att göra mindre arbete för dig själv om du rengöra din AirPods regelbundet eftersom det förhindrar uppbyggnad.

Det är mycket svårare att rengöra ett år till ett värde av smuts ur dina hörlurar och laddare än det är att ge dem en snabb blitz en gång i månaden. Om du är en särskilt tung användare, eller om du använder din AirPods samtidigt som du tränar, kanske du vill rensa dem ännu mer ofta.

LÄS NÄSTA

  • “Hur man Lägger till Egna Ringsignaler för iPhone från macOS Catalina
  • “Microsoft Testar Annonser i WordPad i Windows 10
  • “Vad Är ett Internet-Troll? (och Hur man ska Hantera Troll)
  • “Allt Du Någonsin Velat Veta Om inoder på Linux
  • “Vad Är en GaN-Laddare, och Varför Ska Du Ha En?